Share

cover art for Rekommandert på TÆPS – «Bare begynn! Bare lag noe!»

Rekommandert

Rekommandert på TÆPS – «Bare begynn! Bare lag noe!»

Spørsmål 1:

«Hvorfor sveise sammen to sykler, oppå hverandre? Sykler man bedre 2 meter over bakken?»

Svar:

«Nei, man sykler ikke bedre, men alt med det er gøy, og det holder i massevis.»


Dagens gjest er kunstner, oppfinner og altmuligmann Hans Gerhard Meier. Både Hans Gerhard og Kristopher har erfart at så lenge de får skapt noe, det være seg en button eller en TV-serie, så går alt så meget bedre i topplokket. Og oftest føles gleden over noe litt smått, som nettopp en egenlaget button eller et hjemmesnekra platecover, større enn gedigne prosjekter til millioner av kroner.

Men selv om det å lage noe med egne hender har godt dokumenter helseeffekt, så er det mange av oss som kjenner på en iboende vegring mot å gå i gang. Det er noe med mobilen som drar oss unna garasjen og snekkerbua. Kan vi klare å snu det digitale i hverdagen til noe mere fysisk, og dermed også noe psykisk bedre? Hva er det som er så gøy med dette å lage noe med egne hender? Og, ikke minst, hva kan man lage?


Ta spørreundersøkelsen, så vinner du kanskje en middag med Kristopher!

https://ecv.microsoft.com/yGZhixcs6B

More episodes

View all episodes

  • Enda et lyttetips

    03:21
    Liker du kjemi? Eller vitenskap? Eller myter? Eller underholdende og faktabasert preik? Sjekk ut min andre podkast: Tingenes Tilstand
  • Lyttetips

    06:02
    Liker du å lese? Sjekk ut min andre podkast: Menn uten midje kan også lese
  • Jeg har tatt ferie!

    02:44
    Jeg er tilbake i august, og da blir det live fra John Dee i Oslo. Vi ses der!Billetter: https://www.ticketmaster.no/event/739113
  • Hiv/ Aids

    01:12:30
    Gjest er nok en gang lege og forfatter Ellen Støkken Dahl som sist var innom oss da vi snakket om kjønnssykdommer. Alt det tekniske rundt hiv/aids skal selvsagt gås gjennom grundig; hva det er, hvordan det utarter seg, hvordan det kan forhindres etc.Vel så viktig er alt det andre. Usikkerheten som rammet verden i starten av 80-årene da viruset for alvor fikk fart på seg. Den begrunnede frykten og den ubegrunnede. Språkbruken, hysteriet og menneskets iboende ønske om å kunne tillegge noen «skyld» i møte med en krise.Det er mer å lære av hiv/aids enn det rent medisinske, så dette føles som en viktig episode på alle måter.