Share

Rättssalen

Där alla möts


Latest episode

 • 13. Q&A:s - frågor och svar

  50:36
  Vi svarar på lyssnarfrågor och spinner vidare på dem. Bland annat svarar vi på följande frågor: finns det ett gärningsmannafokus i straffmätningen? Hur fungerar straffrabatten? Hur håller man sig vaken på en rättegång?

More episodes

View all episodes

 • 12. Rättssalen - the American edition (del 1)

  01:26:17
  Faktiskt ett sjukt spännande avsnitt. ALLA som har minsta lilla intresse för juridik, nutidshistoria och amerikansk politik borde lyssna på den. Det är icke en överdrift. Vi samtalar med Robert Ricken. Han var bl.a. åklagare i the Bronx på sextiotalet och sjuttiotalet samt verksam som advokat åt rockstjärnor och andra mycket spännande klienter från sjuttiotalet och framåt. Hans anekdoter är på riktigt mindblowing och vi hoppas att vi får tillfälle att samtala mer med honom vid något senare tillfälle. Magnus blev hänförd! Särskilt när det kom fram att Robert Ricken träffade Frank Serpico när det begav sig.
 • 11. Koranbränningar och hets mot folkgrupp

  01:14:18
  Vi pratar om koranbränningar relaterat till lagstiftningen om hets mot folkgrupp. Den här gången har vi med oss åklagaren Joseph Ricken. Ni får leva med att Magnus pratar lite om UFOs i början. Det är bara att hoppa över det om ni lessnar.
 • 10. Seinfeldavsnittet - ett avsnitt om ingenting

  57:39
  Avsnittet som inte handlar om någonting, nämligen Högsta domstolens avgörande som rör vapenattrapper. Vi pratar alltså om fallet där polisen bytte ut riktiga vapen mot vapenattrapp och konstaterar att fallet inte tillför något nytt alls. I slutet får Magnus ventilera sin ilska kring Domstolsverkets nya taxor. Det är värt att höra! Det hettar till lite...
 • 9. Om snippor och drev

  50:39
  Titeln säger nog allt. Vårt take på den omtalade snippadomen.
 • 8. Tidöavtalet II

  01:13:00
  Det andra avsnittet om tidöavtalet och det blir nog inga fler om detta ämne. Tidöavtalet får härmed anses vara sönderanalyserad. Magnus goes full on vänster och i slutet blir Magnus och Anna lite dystra. Däremot lämnar avtalet Christian oberörd. Jonas var borta även denna gång.
 • 7. Tidöavtalet I

  01:08:00
  Vi går igenom tidöavtalets rättspolitiska avsnitt punkt för punkt, men hoppar över de tråkiga punkterna. Jonas var borta igen, men vi försökte lajva åklagarperspektivet så gott vi kunde utan honom. Vi hann inte gå igenom allt, så ett nytt avsnitt utlovas.