Priest VS Maiden

Share

#001 Rocka Rolla

Ep. 1

Første episode! Bård og Tarjei snakker om hendelsen på SRF 2018 som utløste trangen til utforske Judas Priest, Iron Maiden og folkene som elsker disse bandene litt nærmere, og slik finne ut av hvem av disse to heavygigantene som egentlig er best. Deretter om at formålet med podkasten er å få vurdert Priest vs Maiden på flest mulige parameter for å kunne ha et godt sammenligningsgrunnlag. Denne, og episodene fremover, avsluttes med at gjester (denne gangen vertene) velger topp tre låter av hvert band, samt favorittalbum av hvert band.


Her er ukens topp 3 + favorittalbum.

Bård:

Judas Priest:

 1. Between the hammer and the anvil
 2. Victim of changes
 3. (Take these) Chains

Album: Defenders of the faith


Iron Maiden:

 1. Aces high
 2. Revelations
 3. The Clairvoiant

Album: Somewhere in time


Tarjei:

Judas Priest:

 1. Victim of changes
 2. Rock forever
 3. Out in the cold

Album: Screaming for Vengeance


Iron Maiden:

 1. Can I Play With Madness
 2. Number of the Beast
 3. Flight of Icarus

Album: Somewhere in Time


Musikken som blir brukt er inspirert av Priest og Maiden, og fremført av Andrea Noah Boma Boccarusso, og brukt med tilltattelse av fremfører. Du finner han på instagram @boma_ab og YouTube https://www.youtube.com/channel/UCa5MTgY_WnOseKbIoBbp5iQ

More Episodes

4/1/2021

#004 Revelations med Jannicke Wiese-Hansen

Jannicke Wiese-Hansen er ei legende, både som tatovør og som illustratør, og driv tatoveringsstudioet Nidhogg. Kunsten hennar er prega inn i alt frå Tommy Lee til myntar frå Isle of Man. Ein annan ting ho er kjent for er å ha laga nokon av dei mest ikoniske logoane til den nyare norske nasjonalarven: Black Metal. Frå og med denne episoden får podkasten eit fast innslag: Tarjei sin nevø, Aleksander (13), vurderer Priest-katalogen, album for album! Vi snakkar i denne episoden om korleis Jannicke både starta å høyre på heavy, korleis ho starta med teikning og illustrasjonar, og om tatoveringar ho har gjort av eigne logoar og platecover. I episoden kan du finne ut kven av medlemmene i Iron Maiden ho har tattovert! Vi snakkar og om kva ein logo betyr for eit band, kva slags funksjon logoen bør ha, og kva som kjenneteiknar ein god logo. Deretter går vi laus på logoane til Priest og Maiden. Ettersom Maiden har funne det for godt å stort sett holde seg til same logoen gjennom heile karriæra vert det mest diskusjon rundt dei ulike logoane til Judas Priest. Kvifor har dei (og andre band som Enslaved) valgt å endre på logoen fleire gonger? Og kva for ein av logoane likar vi best? Spoiler alert: Maiden stikk av med poenget i denne episoden og, slik at stillinga etter to gjester er Priest 0, Maiden 2. Her er spelelista med Jannicke sine favorittar.Priest: You've Got Another Thing ComingTurbo LoverElectric EyeMaiden: The Number of The BeastCan I Play With MadnessRevelationsMusikk-vignettene som blir brukt er inspirert av Priest og Maiden, og fremført av Andrea Noah Boma Boccarusso, og brukt med tilltattelse av fremfører. Du finner han på instagram @boma_ab og YouTube .