Share

cover art for Minisod #22: Jons oombedda penisuppdatering

Så vad händer?

Minisod #22: Jons oombedda penisuppdatering

Efter vår senaste inspelning bestämde sig Jon för att oombett ge en uppdatering om sin kuk som tydligen varit skadad. Det här är resultatet. Det blir en berättelse om lathet, strumpor, smygande, skavsår, fantasi och nåt om en måne, en gubbe och ett vetefält. Ni behöver nog inte höra det här, y’all… 

More episodes

View all episodes

 • Livsrådet: Hjälp! Min vän dejtar en dömd mördare

  27:05
  I veckans Livsrådet svarar vi på en fråga från en lyssnare vars vän har börjat dejta en dömd mördare som fortfarande sitter inne. Har hon ”rätt” att avsluta relationen med vännen för att hon inte vill associeras med (den sortens) kriminella? Vi har svaret! (I ärlighetens namn hamnar vi underligt nog mest i en diskussion huruvida mord är grovt eller bara nåt som händer ibland. Wild times!)
 • #128: Bombningen av tältlägret i Rafah & Ebba Busch vill skicka ”hem” muslimer

  01:06:49
  I veckans huvudepisod pratar vi Israels fruktansvärda bombning av ett tältläger i Rafah. Vi diskuterar fördömandena, försöket att ducka ansvar och hur försvaret av Israel urholkar institutioner som FN, ICJ och ICC. Vi pratar också om att Rafahmassakern, i Joe Bidens ögon, ännu inte innebär att Israel har gått över gränsen samt att Sverige fortsätter att hålla inne bistånd till Unrwa. I andra halvan snackar vi Jons tvekan på om han ska rösta i höstens amerikanska presidentval plus Ebba Buschs senaste utspel där hon konstaterar att muslimer som ägnar sig åt halshuggning inte hör hemma i Europa (??). 
 • #127: Utbildningsministerns misslyckade kulturkrig & mer om SD:s trollfabrik

  41:52
  I veckans huvudavsnitt fortsätter vi att prata om SD:s trollfabrik. Vi snackar efterspelet, Åkessons snurriga resonemang i ”Agenda” och hur Tidöpartiernas lama disciplinära åtgärder gör att SD:s metoder tillåts.Sedan diskuterar vi utbildningsministern Mats Persson (L) som, tydligt inspirerad av Floridas guvernör Ron DeSantis, snabbt identifierade ”wokeism” och ”cancelkultur” som de två största hoten mot svensk akademisk frihet. Nu har utredningen han själv beställde slagit fast att det inte är sant. I slutet har vi kul åt ett uppmärksammat replikskifte i den amerikanska kongressen, signerat comeback queen Jasmine Crockett. Enjoy!
 • En grej till: Surviving Diddy

  01:01:16
  CNN har offentliggjort film från en övervakningskamera som visar hur mogulen Sean ”Diddy” Combs 2016 utsätter sin dåvarande flickvän Cassie Ventura för en brutal misshandel i en hotellkorridor. Vi pratar hans tidigare förnekanden av hennes anklagelser, hans historiskt usla ursäkt, de övriga anklagelserna som riktats mot honom, horden av enablers som gjort det möjligt för honom att komma undan så länge samt de oroväckande stora antalet män som verkar tycka att det inte är hela världen att slå en kvinna.
 • Livsrådet: Hjälp! Min man har blivit höger!

  25:58
  I veckans Livsrådet svarar vi på en lyssnarfråga från en kvinna som undrar hur hon ska hantera att hennes man har tagit en skarp högersväng politiskt. Hade han haft de åsikterna när de träffades hade det inte blivit en andra dejt, men nu har han istället utvecklat de åsikterna efter 15 år (och flera barn) tillsammans. Vad ska hon göra? Vi har svaret! 
 • En grej till: SD:s trollfabrik och den ryggradslösa högern

  01:08:02
  I veckans En grej till-avsnitt pratar vi vidare om Kalla faktas granskning av SD:s trollfabrik. Vi diskuterar reaktionerna, högerpartiernas försök att tona ned skandalen, den historiskt ryggradslöse Ulf Kristersson, Jimmie Åkessons galna ”tal till nationen”, de uteblivna konsekvenserna, det ängsliga public service samt SD:s hån till ”ursäkt”. Farliga tider. 
 • #126: Eurovision-dramat, tuffa Israelfrågor från Piers Morgan & Baby Reindeer-stalkern träder fram

  51:02
  I veckans huvudavsnitt pratar vi Eurovision i Malmö, de många och stora demonstrationerna och högerns (till synes) besvikelse över att inga stora våldsamheter uppstod. Sen tar vi upp ett bra exempel på journalistik från Piers Morgan av alla människor, som under ett segment i hans program inte lät en israelisk talesperson komma undan med att bara upprepa sina talking points. I slutet snackar vi om Fiona Harvey, kvinnan som ”inspirerade” stalkern i Netflix omtalade ”Baby Reindeer”. Hon har nu trätt fram i en bisarr och etiskt tveksam intervju. Enjoy! 
 • Livsrådet: Hur för jag vidare en frånvarande förälders kultur till barnen?

  14:07
  I veckans Livsrådet svarar vi på en lyssnarfråga från en svensk kvinna och mamma som, med tanke på att pappan är frånvarande, undra hur hon ska föra vidare hans kongolesiska kultur till barnen. Vi har svaren!
 • #125: Dubbelmoral kring bojkott, Max skapar kaos i Uganda & SD:s avslöjade trollarmé

  59:32
  I veckans huvudavsnitt pratar vi invasionen av Rafah, massgravarna som hittats i Gaza, vapenvilan som Israel tackade nej till och de svenska journalisterna som vill bojkotta artister som släppt en låt till stöd för Palestina (men som samtidigt fördömer bojkott av Eurovision). Vi lyssnar även på Macklemores otippade protestlåt.I andra halvan pratar vi Aftonbladets avslöjande om Max katastrofala klimatkompensation och de förödande konsekvenserna det fått i Uganda. Vi tar även upp Kalla faktas undercover-granskning av SD och internettrollen partiet har anställt.