Share

cover art for #83 – Stora konspirationsavsnittet

Så vad händer?

#83 – Stora konspirationsavsnittet

Ja. Konspirationsteorier. Vi snackar om David Icke och reptilioderna, Aleister Crowley, Bob Marley, Dr. King, syfilis... Alltså lyssna, ha på dig penna och papper för den här. Jon ger oss en inside syn på 9/11! Amat återgår hela tiden till att berätta om hemska "konspirationer" som dessutom är sanna och Peter blir förlöjligad för att han uppskattar Vinnie Paz från Jedi Mind Tricks. Vi pratar om källkritik och hur snapchat är en del av bevakningssamhället. Och självklart Illuminati.

More episodes

View all episodes

 • En grej till: SD:s trollfabrik och den ryggradslösa högern

  01:08:02
  I veckans En grej till-avsnitt pratar vi vidare om Kalla faktas granskning av SD:s trollfabrik. Vi diskuterar reaktionerna, högerpartiernas försök att tona ned skandalen, den historiskt ryggradslöse Ulf Kristersson, Jimmie Åkessons galna ”tal till nationen”, de uteblivna konsekvenserna, det ängsliga public service samt SD:s hån till ”ursäkt”. Farliga tider. 
 • #126: Eurovision-dramat, tuffa Israelfrågor från Piers Morgan & Baby Reindeer-stalkern träder fram

  51:02
  I veckans huvudavsnitt pratar vi Eurovision i Malmö, de många och stora demonstrationerna och högerns (till synes) besvikelse över att inga stora våldsamheter uppstod. Sen tar vi upp ett bra exempel på journalistik från Piers Morgan av alla människor, som under ett segment i hans program inte lät en israelisk talesperson komma undan med att bara upprepa sina talking points. I slutet snackar vi om Fiona Harvey, kvinnan som ”inspirerade” stalkern i Netflix omtalade ”Baby Reindeer”. Hon har nu trätt fram i en bisarr och etiskt tveksam intervju. Enjoy! 
 • Livsrådet: Hur för jag vidare en frånvarande förälders kultur till barnen?

  14:07
  I veckans Livsrådet svarar vi på en lyssnarfråga från en svensk kvinna och mamma som, med tanke på att pappan är frånvarande, undra hur hon ska föra vidare hans kongolesiska kultur till barnen. Vi har svaren!
 • #125: Dubbelmoral kring bojkott, Max skapar kaos i Uganda & SD:s avslöjade trollarmé

  59:32
  I veckans huvudavsnitt pratar vi invasionen av Rafah, massgravarna som hittats i Gaza, vapenvilan som Israel tackade nej till och de svenska journalisterna som vill bojkotta artister som släppt en låt till stöd för Palestina (men som samtidigt fördömer bojkott av Eurovision). Vi lyssnar även på Macklemores otippade protestlåt.I andra halvan pratar vi Aftonbladets avslöjande om Max katastrofala klimatkompensation och de förödande konsekvenserna det fått i Uganda. Vi tar även upp Kalla faktas undercover-granskning av SD och internettrollen partiet har anställt. 
 • En grej till: Drake ger upp

  44:23
  Vi fortsätter att jobba hårt för er! Imorse vaknade vi upp till Drakes senaste svar i Kendrick Lamar-beefen: ”The Heart Part 6”. Men hur effektiv är den? Vi snackar det svåra utgångsläget, Drakes narrativ om att han planterat storyn om den påstådda dottern, hans missförstånd av Kendricks ”Mother I Sober-låt”, hans underskattning av publiken, hans jag-kan-inte-våldta-för-att-jag-är-rik-och-känd-försvar, den uppgivna tonen, hur denna beef kommer att påverka honom framöver, Kendricks uppenbara vinst + mer! Enjoy!
 • En grej till: Drake & Kendrick-beefen går nuclear, del 2

  01:14:41
  Detta är del två i vår analys av den senaste ronden i den historiska striden mellan Drake och Kendrick Lamar. Förra avsnittet slutade med att vi lyssnade på Drakes snygga och påkostade ”Family Matters”, det tilltänkta knock out-slaget i beefen. Men bara 20 minuter senare förstörde Kendrick Drakes fest genom att komma tillbaka med "Meet the Grahams" – raphistoriens mest ondskefulla svar? Och eftersom vissa klagade på att man inte kunde dansa till den kom han tillbaka dagen efter med "Not Like Us" – en sommarbop för klubbarna: historiens första pedofilanklagelser över ett DJ Mustard-beat??Vi snackar Kendricks lyckade taktik, Drakes påstådda dotter, Drakefansens påståenden om att Kendrick lurats av en dubbelagent, Drakes pressade situation och huruvida pedofil-, sex trafficking- och groominganklagelserna kommer att påverka hans arv, hur Kendricks tidigare samarbete med Kodak Black och sort of-försvar av R. Kelly rimmar med det han anklagar Drake för, det jobbiga i att ha beef med en psykopat utan spärrar, vad Drakes nästa steg kan vara + mycket mer. Enjoy!
 • En grej till: Drake & Kendrick-beefen går nuclear, del 1

  01:08:10
  En historisk rapbeef kräver självklart ett dubbelavsnitt! I del ett pratar vi mind gamesen Kendrick spelade på ”6:16 in LA” och Drakes episka ”Family Matters”-svar. Vi snackar hur det har blivit centralt att komma med ”the tea”, snygga rader som inte håller för granskning, wife beater-anklagelserna mot Kendrick, dubbelmoralen, hur vissa inte förstår hur man bedömer beeflåtar, Kendricks påstådda dubbelagenter i Drakes crew, sociala mediers roll i dramat, Drakes avfärdande av Rick Ross, The Weekend och Asap Rocky, stansens oförmåga att hålla sig objektiva och det faktiskt rätt unkna i att använda våld mot kvinnor som ammunition + mycket mer. Enjoy!(I del två tar vi upp Kendricks uppföljande ”Meet the Grahams” och ”Not Like Us”)
 • #124: Britternas plan att skicka flyktingar till Rwanda går i lås

  40:52
  Efter två år av fram och tillbaka har Storbritannien slutligen beslutat att skicka vidare de asylsökande som anländer till landet till Rwanda. Detta efter att politikerna kört över högsta domstolen som så sent som 2023 slog fast att Rwandas bristfälliga flyktingmottagande gjorde det till ett osäkert land för asylsökande. Britternas experiment följs noggrant av övriga Europa, däribland Sverige, som filar på egna sätt att bli av med flyktingar. Vi reder ut alla turer i veckans huvudavsnitt! 
 • En grej till: Kendrick Lamar förgör Drake

  01:04:43
  Äntligen! Kendrick Lamar har slutligen kommit med sitt svar i beefen med Drake. Och boy oh boy, vilket karaktärsmord. Vi går på djupet och pratar invecklade rader, dubbelmeningar, dagens oförmåga att se objektivt på rapbeef, culture vulture-, dålig pappa- och kvinnohataranklagelserna, hålet som Drake nu måste kravla sig upp från + mycket mer. Enjoy!