Share

cover art for #81: Förälder får bibeln bannlyst i Utah & Joakim Lamottes jakt på studenter med utländska flaggor

Så vad händer?

#81: Förälder får bibeln bannlyst i Utah & Joakim Lamottes jakt på studenter med utländska flaggor

I veckans huvudavsnitt pratar vi om protestaktionen i Utah där en förälder har anmält Bibeln och lyckats få bort den ur ett skolbibliotek för att dra uppmärksamhet till det idiotiska i senaste tidens bokcensur. 


Sen diskuterar vi Joakim Lamotte som nyligen ställde studenter i Göteborg mot väggen för att viftade med utländska flaggor under sitt utspring. Vilket har lett till en både idiotisk och tröttsam diskussion. Enjoy! 

More episodes

View all episodes

 • En grej till: Våldtäktsanklagelserna mot Russell Brand & den lama Romarriket-trenden (reklamfri!)

  56:07
  I veckans En grej till pratar vi om våldtäktsanklagelserna mot Russell Brand, de fantasilösa konspirationsteorierna som följt och arbetsklimatet som möjliggjort hans beteende.Sen hatar vi på den lama Romarriket-trenden och konstaterar att hela grejen bara är en grej för vita. Enjoy!
 • En grej till: Våldtäktsanklagelserna mot Russell Brand & den lama Romarriket-trenden

  56:07
  I veckans En grej till pratar vi om våldtäktsanklagelserna mot Russell Brand, de fantasilösa konspirationsteorierna som följt och arbetsklimatet som möjliggjort hans beteende.Sen hatar vi på den lama Romarriket-trenden och konstaterar att hela grejen bara är en grej för vita. Enjoy!
 • #93: Ett omöjligt diskussionsklimat & ett hej då från Mama Rollins

  45:54
  Vi öppnade lådan med lyssnarfrågor och fick en kopplad till transpersoner och badrum. Men vi fastnade mest i ett konstaterade av att vissa frågor är snudd på omöjliga att diskutera utan upprörda känslor 2023. I andra halvan gästas vi av Jons mamma Sarah som säger hej då och ger oss sina takeaways efter fem veckor i Sverige. Enjoy!
 • Livsrådet: Vän som fått sparken från sina tre senaste jobb vill ha hjälp att få nytt jobb

  21:16
  I veckans Livsrådet tar vi upp en snårig fråga kopplad till vänskap och arbete. Frågeställaren har en vän som vill ha hennes hjälp med att bli anställd på företaget hon arbetar på. Problemet? Vännen har fått sparken från sina tre senaste jobb. 
 • #92: Punch a nazi

  46:18
  I dagens avsnittet pratar vi mer om den högerextrema förskjutningen som alltjämt fortsätter i Sverige. En person med bakgrund i nazistiska organisationer har anslutit till en universitetskurs där han trakasserar läraren och saboterar för eleverna – men han tillåts fortsätta?Sen snackar vi om PragerU – den kontroversiella högerkonservativa medieorganisationen vars material har godkänts för användning i Floridas skolor. Bland annat har de kritiserats för sina klimatkrisförnekande filmklipp riktade till barn. Nu visar de sig att en av organisationens huvuddonatorer två miljardärer som blivit rika på fracking. Big surprise! 
 • Livsrådet: Har man rätt att bli sur för att ens vän aldrig postar en på sociala medier?

  17:54
  En lyssnare är vän med en känd dj som alltid ber henne (och andra) om att dela inägg om sina dj-gig. DJ:n repostar sen konsekvent andras delningar förutom dom skrivna att lyssnaren som skickat in frågan. Har hon rätt att vara sur? Eller är hon bara, enligt hennes egna ord, butthurt? 
 • #91: Diarré på flygplan & polisen vill ha listor på barn med viss etnisk bakgrund

  32:45
  I veckans huvudavsnitt pratar vi planet som tvingades vända för att en passagerare fick explosiv diarré ”all the way through”. Vi snackar IBS, skam och den (irrationella?) ilskan man skulle känna som medpassagerare. Sen diskuterar vi polisen som krävt att en rektor lämnar ut en lista på barn med viss etnisk bakgrund. Och regeringen som slopar statsbidraget till etniska föreningar. Vi blandar högt och lågt, y’all! 
 • En grej till: SVENSK SERVICE SUGER

  54:45
  Amat är mitt uppe i en lägenhetsflytt + renovering och har fått nog av svensk service. Transportföretag, internetleverantörer, kundtjänster – alla suger! Ta på er era Karen-peruker och joina oss för en episk rant! 
 • Livsrådet: Hur får jag en närmare relation till min bror?

  20:12
  Vilket engagemang förra avsnittet skapade! Tydligen är den svenska snålheten mer utbredd och extrem än vi trodde. I veckans Livsrådet tar vi upp något helt annat. En person har skrivit in och vill ha tips på hur han får en bättre och mer tajt relation till sin fyra år äldre bror. Vi delar med oss av egna erfarenheter,  varnar för den manliga fällan att fastna i att bara snacka sport/jobb istället för känslor, och ger förslag på en väg framåt. I slutet delar Jon med sig av ett okonventionellt tips som involverar analsex (?!). Enjoy!