Share

cover art for #70: Trump uppmanar till nytt upplopp, Kristdemokraterna krisar & Zlatan <3 Qatar

Så vad händer?

#70: Trump uppmanar till nytt upplopp, Kristdemokraterna krisar & Zlatan <3 Qatar

I veckans avsnitt pratar vi om Donald Trump, hans påstående att han kommer att arresteras och uppmaningar om att hans följare ska ”take the country back”. Vi fortsätter att diskutera Florida där man nu övervägen ett lagförslag som skulle göra det förbjudet för flickor under 12 att prata om menstruation i skolan. 


Sen diskuterar vi Kristdemokraternas kris (Vilda spritfester! Förslag om att legalisera cannabis! Anklagelser om ofredande!) och Zlatans kommentar om systemen som funkar i Qatar. Enjoy!

More episodes

View all episodes

 • En grej till: Trumps abortdilemma

  28:50
  Donald Trumps manövrer låg till grund för att den nationella aborträtten drogs in 2022. Sedan dess har det öppnat dörren för en rad nya dystopiska och extremt repressiva abortlagar. Nu kan det kosta honom valet. Vi reder ut allt i det senaste avsnittet i vår valserie. Enjoy! 
 • #121: Objektifiering i svenska The Bachelorette & folkmordsakrobatik

  01:13:31
  I veckans huvudavsnitt tar vi upp objektifieringsdramat som uppstått under den svenska versionen av The Bachelorette. Sen svarar vi på en lyssnarfråga om en Expressen-text där författaren använder 30-årsdagen av starten på folkmordet i Rwanda för att göra poängen att förödelsen i Gaza inte rör sig om ett folkmord. Vi kommer också in på Israels bombning av World Central Kitchen-medarbetarna och konsekvenserna det hittills fått samt ett brittiskt exempel på hur bra journalistik kan bemöta propaganda. Det blir också lite om hur Donald Trump hanterade en solförmörkelse. 
 • En grej till: J. Cole slår tillbaka mot Kendrick Lamar (och ber sen om ursäkt?)

  30:55
  Vi fortsätter täcka den halvhjärtade beefen mellan Kendrick Lamar och Drake/J.Cole. Nu har äntligen J.Cole svarat. Men låten var högst tveksam. Och nu har han även, typ, bett om ursäkt för den? What happened to the game we love? 
 • Livsrådet: Hur håller man humöret uppe när världen går under

  26:47
  Livsrådet är tillbaka! Denna gång svarar vi på en fråga från en småbarnsförälder som kämpar med att hålla humöret uppe när han samtidigt känner att världen håller på att gå under. Pessimist-Amat och Toxic Positivity Jon har två olika synsätt men kommer ändå överens om ett svar (kinda). Enjoy! 
 • En grej till: Framgångsrika reklamkampanjer, Biden samlar in pengar & Trump säljer biblar

  32:03
  VI kommer att följa upptakten till det amerikanska presidentvalet ända fram till november under vårt En grej till-paraply. I dagens avsnitt diskuterar vi varför presidentkandidater behöver samla in så fruktansvärt mycket pengar, hur det kommer sig att Trump har börjat sälja biblar och hur det gick när Biden nyligen bjöd in Bill Clinton och Barack Obama till en tillställning. Det blir också snack om lobbyism och effektiva/katastrofala reklamkampanjer. Enjoy!
 • #120: Al-Shifa-belägringen & den tyska legaliseringen av weed

  01:03:05
  I veckans huvudavsnitt pratar vi Hanna Hellquists vittnesmål om att ha blivit avinbjuden från ett påskfirande. Vi snackar storhelger och ensamhet. Sen diskuterar vi Israels två veckor långa belägring av Al-Shifa-sjukhuset och känslan av att sakna ord inför den fortsatta brutaliteten. I slutet pratar vi legaliseringen av cannabis i Tyskland. 
 • En grej till: Räden hos Diddy

  49:30
  Diddy fick besök av Homeland Security i sitt Los Angeles- och Miamihem i måndags. Och anklagelserna om trafficking fortsätter att hemsöka honom. Vi pratar om hur allvarlig situationen är för honom, om den spektakulära räden verkligen var nödvändig, sociala medier-storyn om att han flytt landet och vad som nu kan vänta. I början pratar vi också om ett DM som gjorde Jon rasande.
 • #119: Terrordådet i Ryssland & comeback för kvinnlig könsstympning i Gambia?

  01:00:08
  I veckans huvudavsnitt pratar vi terrorattentatet i Ryssland och vissas snabba antaganden om vem som låg bakom dådet. Sen diskuterar vi utvecklingen i Gambia där politiker kan vara på väg att ta bort en lag som förbjuder kvinnlig könsstympning. Bara den senaste i raden exempel på den världsomspännande trenden med hur konservativa rörelser jobbar för att beröva oss rättigheter vi trodde var garanterade. Det blir också en snabb Shaun King-uppdatering och klagomål på kedjefieringen av Sverige 
 • Livsrådet: Att bojkotta Eurovision?

  14:34
  I dagens Livsrådet svarar vi på ett dilemma från en lyssnare. Hen är frilansare och har fått chansen att uppträda i samband med Eurovision i Malmö, vilket skulle innebära en viktig payday. Problemet? Hen är egentligen för en bojkott av Eurovision pga tävlingen inte uteslutit Israel och har varit högljudd om det på sina sociala medier? Går det att genomföra spelningen utan att framstå som en hycklare? För oss är svaret enkelt. Vi reder ut det.