Share

cover art for #69: Jons ilska, kidnappade turister i Mexiko & Pontus Rasmussons groomande

Så vad händer?

#69: Jons ilska, kidnappade turister i Mexiko & Pontus Rasmussons groomande

Jon har varit på ett djävla humör. I dagens avsnitt berättar han att han senaste veckan har snapped på en av gästerna på hans stand up-klubb och velat snap på en komikerkollega. 


Sen pratar vi om fallet med amerikanerna som körde till Mexiko för en skönhetsoperation, misstogs för några andra och kidnappades och dödades av en mexikansk kartell. En kartell som nu formellt bett om ursäkt. Yikes! 


I slutet diskuterar vi Pontus Rasmusson, den avstängda youtubern som anklagats för att ha ljugit om sin ålder och både scammat och groomat barn. Smh. 

More episodes

View all episodes

 • Livsrådet: Hur ordnar jag en midsommarfest för singlar?

  30:11
  I veckans Livsrådet svarar vi på en fråga från en lyssnare som undrar hur hon ska göra för att styra upp en midsommarfest för singlar. Hon undrar också vad män letar efter i en kvinnas bio när de onlinedejtar. Vi är clueless men har ändå svaren!
 • #130: Allt om EU-valet!

  44:04
  I veckans huvudavsnitt pratar vi EU-valet. Vi snackar framgångarna för Vänster- och Miljöpartiet, den svidande historiska förlusten för Sverigedemokraterna och vad alla förändringar kan bero på. Men också politikernas försök att vända minskade röster till något positivt, de högerextrema framgångarna på Europanivå samt SD:s David Lång som nu fått lämna riksdagen efter att ha sjungit en rasistisk sång rakt framför Expressens reporter. Hell of a night!
 • En grej till: Donald Trump = Guilty (med Greg Poehler)

  55:44
  I veckans En grej till pratar vi om domen som föll mot Donald Trump. En av två kandidater till posten som president är numera en dömd brottsling. Vi snackar Trumps hantering, möjliga konsekvenser + mer tillsammans med Greg Poehler! 
 • Livsrådet: Fortsätta vara vän med syskons ex efter skilsmässa?

  16:00
  I veckans Livsrådet svarar vi på en fråga från en lyssnare vars syskon går igenom en potentiellt infekterad skilsmässa. Problemet är att lyssnaren varit väldigt nära vän med det blivande exet. Hur kan hon stötta sitt syskon och samtidigt bevara relationen med exet? Vi har svaret!
 • #129: Nya domar i det urspårade skjutvapenvåldet, antisemitiska myter om slaveriet & SD:s folkutbytesteori

  01:01:50
  I veckans huvudavsnitt pratar vi de unga männen som nyligen dömdes för masskjutningen i Farsta centrum förra året samt tonårstrion som åtalats för en serie home invasion-skjutningar som utfördes i höstas. Vi diskuterar hur de bakomliggande orsakerna måste ta itu med samtidigt som vi konstaterar att en viss grad grova brott gör att gärningspersonerna förbrukat sin chans att få vistas i samhället.Sen snackar vi Jimmie Åkessons utspel om folkutbytet som han påstår äger rum i Sverige: en antisemitisk, rasistisk OCH islamofobisk högerextrem konspirationsteori som Åkesson nu vill göra rumsren. Glöm inte att rösta i EU-valet hörni!Vi hinner också beröra den nya dokumentärserien ”Kevin Spacey Unmasked” samt den antisemitiska myten att judar var särskilt ansvariga för den transatlantiska slavhandeln – en myt som nu också sprids i Sverige trots att den motbevisats flera gånger om. 
 • Livsrådet: Hjälp! Min vän dejtar en dömd mördare

  27:05
  I veckans Livsrådet svarar vi på en fråga från en lyssnare vars vän har börjat dejta en dömd mördare som fortfarande sitter inne. Har hon ”rätt” att avsluta relationen med vännen för att hon inte vill associeras med (den sortens) kriminella? Vi har svaret! (I ärlighetens namn hamnar vi underligt nog mest i en diskussion huruvida mord är grovt eller bara nåt som händer ibland. Wild times!)
 • #128: Bombningen av tältlägret i Rafah & Ebba Busch vill skicka ”hem” muslimer

  01:06:49
  I veckans huvudepisod pratar vi Israels fruktansvärda bombning av ett tältläger i Rafah. Vi diskuterar fördömandena, försöket att ducka ansvar och hur försvaret av Israel urholkar institutioner som FN, ICJ och ICC. Vi pratar också om att Rafahmassakern, i Joe Bidens ögon, ännu inte innebär att Israel har gått över gränsen samt att Sverige fortsätter att hålla inne bistånd till Unrwa. I andra halvan snackar vi Jons tvekan på om han ska rösta i höstens amerikanska presidentval plus Ebba Buschs senaste utspel där hon konstaterar att muslimer som ägnar sig åt halshuggning inte hör hemma i Europa (??). 
 • #127: Utbildningsministerns misslyckade kulturkrig & mer om SD:s trollfabrik

  41:52
  I veckans huvudavsnitt fortsätter vi att prata om SD:s trollfabrik. Vi snackar efterspelet, Åkessons snurriga resonemang i ”Agenda” och hur Tidöpartiernas lama disciplinära åtgärder gör att SD:s metoder tillåts.Sedan diskuterar vi utbildningsministern Mats Persson (L) som, tydligt inspirerad av Floridas guvernör Ron DeSantis, snabbt identifierade ”wokeism” och ”cancelkultur” som de två största hoten mot svensk akademisk frihet. Nu har utredningen han själv beställde slagit fast att det inte är sant. I slutet har vi kul åt ett uppmärksammat replikskifte i den amerikanska kongressen, signerat comeback queen Jasmine Crockett. Enjoy!
 • En grej till: Surviving Diddy

  01:01:16
  CNN har offentliggjort film från en övervakningskamera som visar hur mogulen Sean ”Diddy” Combs 2016 utsätter sin dåvarande flickvän Cassie Ventura för en brutal misshandel i en hotellkorridor. Vi pratar hans tidigare förnekanden av hennes anklagelser, hans historiskt usla ursäkt, de övriga anklagelserna som riktats mot honom, horden av enablers som gjort det möjligt för honom att komma undan så länge samt de oroväckande stora antalet män som verkar tycka att det inte är hela världen att slå en kvinna.