Share

cover art for #66: Passport Bros, Bing spårar ur & regeringen slarvar bort 6 miljarder

Så vad händer?

#66: Passport Bros, Bing spårar ur & regeringen slarvar bort 6 miljarder

I veckans avsnitt diskuterar vi DN:s avslöjande om att regeringen har slarvat bort sex miljarder kronor som hade kunnat gå till skattebetalarna. Vi snackar även om hur Microsofts nya A.I.-boostade sökmotor har både hotat och förälskat sig i sina användare. 


Sist pratar vi om fenomenet Passport Bros: snubbar som, på grund av feminismens utspridning och att västerländska kvinnor ”inte längre vet hur man är undergiven”, åker till fattigare länder för att ragga (läs: sexturism). It ain’t pretty out there. 

More episodes

View all episodes

 • En grej till: Karriärsbyten, hållbar matproduktion & nya boken med Maja Alskog Bredberg

  55:10
  I dagens En grej till-avsnitt träffar vi Maja Alskog Bredberg, som släpper boken ”Till växten – en kärlekshistoria” nu i dagarna. Vi pratar om vad som fick henne att ge upp en välbetald karriär inom PR-branschen för ett jobb som trädgårdsmästare, och rädslan som uppstod vid mötet med naturen. Vi snackar även skev matproduktion, vårt stora kunskapstapp kring odling, de slavliknande arbetsförhållanden på frukt- och grönsaksplantage i södra Europa, det sjuka i att vi förväntar oss solmogna tomater året runt samt vad vi alla kan göra för att bli en del av lösningen istället för problemet. Enjoy!
 • En grej till: Drake går till attack & Rick Ross ”white boi”-svar

  01:14:35
  Äntligen – vi har en riktig rapbeef! I dagens En grej till-avsnitt djupdyker vi i Drakes efterlängtade svar i beefen med Kendrick Lamar, där han går till attack mot Kendrick men även Future, The Weekend, Rick Ross, A$AP Rocky + fler. Sen tar vi upp Rick Ross rekordsnabba svar och "white boi"-anklagelser. Anklagelser som Drake har bemött med att utropa "rasism". Sounds about white. Enjoy!
 • En grej till: Trumps abortdilemma

  28:50
  Donald Trumps manövrer låg till grund för att den nationella aborträtten drogs in 2022. Sedan dess har det öppnat dörren för en rad nya dystopiska och extremt repressiva abortlagar. Nu kan det kosta honom valet. Vi reder ut allt i det senaste avsnittet i vår valserie. Enjoy! 
 • #121: Objektifiering i svenska The Bachelorette & folkmordsakrobatik

  01:13:31
  I veckans huvudavsnitt tar vi upp objektifieringsdramat som uppstått under den svenska versionen av The Bachelorette. Sen svarar vi på en lyssnarfråga om en Expressen-text där författaren använder 30-årsdagen av starten på folkmordet i Rwanda för att göra poängen att förödelsen i Gaza inte rör sig om ett folkmord. Vi kommer också in på Israels bombning av World Central Kitchen-medarbetarna och konsekvenserna det hittills fått samt ett brittiskt exempel på hur bra journalistik kan bemöta propaganda. Det blir också lite om hur Donald Trump hanterade en solförmörkelse. 
 • En grej till: J. Cole slår tillbaka mot Kendrick Lamar (och ber sen om ursäkt?)

  30:55
  Vi fortsätter täcka den halvhjärtade beefen mellan Kendrick Lamar och Drake/J.Cole. Nu har äntligen J.Cole svarat. Men låten var högst tveksam. Och nu har han även, typ, bett om ursäkt för den? What happened to the game we love? 
 • Livsrådet: Hur håller man humöret uppe när världen går under

  26:47
  Livsrådet är tillbaka! Denna gång svarar vi på en fråga från en småbarnsförälder som kämpar med att hålla humöret uppe när han samtidigt känner att världen håller på att gå under. Pessimist-Amat och Toxic Positivity Jon har två olika synsätt men kommer ändå överens om ett svar (kinda). Enjoy! 
 • En grej till: Framgångsrika reklamkampanjer, Biden samlar in pengar & Trump säljer biblar

  32:03
  VI kommer att följa upptakten till det amerikanska presidentvalet ända fram till november under vårt En grej till-paraply. I dagens avsnitt diskuterar vi varför presidentkandidater behöver samla in så fruktansvärt mycket pengar, hur det kommer sig att Trump har börjat sälja biblar och hur det gick när Biden nyligen bjöd in Bill Clinton och Barack Obama till en tillställning. Det blir också snack om lobbyism och effektiva/katastrofala reklamkampanjer. Enjoy!
 • #120: Al-Shifa-belägringen & den tyska legaliseringen av weed

  01:03:05
  I veckans huvudavsnitt pratar vi Hanna Hellquists vittnesmål om att ha blivit avinbjuden från ett påskfirande. Vi snackar storhelger och ensamhet. Sen diskuterar vi Israels två veckor långa belägring av Al-Shifa-sjukhuset och känslan av att sakna ord inför den fortsatta brutaliteten. I slutet pratar vi legaliseringen av cannabis i Tyskland. 
 • En grej till: Räden hos Diddy

  49:30
  Diddy fick besök av Homeland Security i sitt Los Angeles- och Miamihem i måndags. Och anklagelserna om trafficking fortsätter att hemsöka honom. Vi pratar om hur allvarlig situationen är för honom, om den spektakulära räden verkligen var nödvändig, sociala medier-storyn om att han flytt landet och vad som nu kan vänta. I början pratar vi också om ett DM som gjorde Jon rasande.