Share

cover art for #62: Paludans Nato-sabotage, Ulf Kristerssons fjäskeri, PM Nilssons ålfiske & fejkade transkontroverser

Så vad händer?

#62: Paludans Nato-sabotage, Ulf Kristerssons fjäskeri, PM Nilssons ålfiske & fejkade transkontroverser

Veckans avsnitt är fullpackat. Vi pratar Rasmus Paludans senaste koranbränning som ser ut att sätta käppar i hjulet för Sveriges Nato-ansökan. Men också Ulf Kristerssons plötsliga empati för muslimer och episka fjäskeri för Erdogan. Vi snackar även om statssekreteraren PM Nilssons ålfiske och ljug för myndigheterna samt en påhittad transkontrovers som flera medier köpte och spred vidare. Enjoy!

More episodes

View all episodes

 • En grej till: ”House of the Dragon” S02E01 – ”A son for a son”

  43:32
  Vi är här med våra omedelbara reaktioner på första avsnittet i nya ”House of the Dragon”-säsongen! Vi pratar den bristfälliga i-förra-säsongen-recapen, återkomsten av The North samt alla förvirrande namn. Vi reder även ut några missförstånd och snackar självklart om det chockerande slutet.
 • En grej till: Vinicius Jr plågar rasister & J. Cole/Drakes medelålderskriser

  37:09
  I veckans En grej till tar vi upp den brasilianska fotbollsspelaren Vinícius Júnior, som förra året fick rasistiska glåpord slängda över honom under en match i den spanska ligan. Nu har fansen fått sina straff och Vinícius låter hälsa att han inte är ett offer för rasism, utan en ”tormentor” av rasister. Vi gillar det!Sen pratar vi vad som hänt efter beefen mellan Kendrick Lamar och Drake (och J. Cole på ett hörn). Medan Kendrick cementerade sin position som nummer ett i the rap game har Drake och J. Cole släppt nya låtar – ”Grippy”, ”Wah Gwan Delilah” och ”U My Everything” – som tyder på akuta pågående medelålderskriser. Vi reder ut allt!
 • Livsrådet: Hur ordnar jag en midsommarfest för singlar?

  30:11
  I veckans Livsrådet svarar vi på en fråga från en lyssnare som undrar hur hon ska göra för att styra upp en midsommarfest för singlar. Hon undrar också vad män letar efter i en kvinnas bio när de onlinedejtar. Vi är clueless men har ändå svaren!
 • #130: Allt om EU-valet!

  44:04
  I veckans huvudavsnitt pratar vi EU-valet. Vi snackar framgångarna för Vänster- och Miljöpartiet, den svidande historiska förlusten för Sverigedemokraterna och vad alla förändringar kan bero på. Men också politikernas försök att vända minskade röster till något positivt, de högerextrema framgångarna på Europanivå samt SD:s David Lång som nu fått lämna riksdagen efter att ha sjungit en rasistisk sång rakt framför Expressens reporter. Hell of a night!
 • En grej till: Donald Trump = Guilty (med Greg Poehler)

  55:44
  I veckans En grej till pratar vi om domen som föll mot Donald Trump. En av två kandidater till posten som president är numera en dömd brottsling. Vi snackar Trumps hantering, möjliga konsekvenser + mer tillsammans med Greg Poehler! 
 • Livsrådet: Fortsätta vara vän med syskons ex efter skilsmässa?

  16:00
  I veckans Livsrådet svarar vi på en fråga från en lyssnare vars syskon går igenom en potentiellt infekterad skilsmässa. Problemet är att lyssnaren varit väldigt nära vän med det blivande exet. Hur kan hon stötta sitt syskon och samtidigt bevara relationen med exet? Vi har svaret!
 • #129: Nya domar i det urspårade skjutvapenvåldet, antisemitiska myter om slaveriet & SD:s folkutbytesteori

  01:01:50
  I veckans huvudavsnitt pratar vi de unga männen som nyligen dömdes för masskjutningen i Farsta centrum förra året samt tonårstrion som åtalats för en serie home invasion-skjutningar som utfördes i höstas. Vi diskuterar hur de bakomliggande orsakerna måste ta itu med samtidigt som vi konstaterar att en viss grad grova brott gör att gärningspersonerna förbrukat sin chans att få vistas i samhället.Sen snackar vi Jimmie Åkessons utspel om folkutbytet som han påstår äger rum i Sverige: en antisemitisk, rasistisk OCH islamofobisk högerextrem konspirationsteori som Åkesson nu vill göra rumsren. Glöm inte att rösta i EU-valet hörni!Vi hinner också beröra den nya dokumentärserien ”Kevin Spacey Unmasked” samt den antisemitiska myten att judar var särskilt ansvariga för den transatlantiska slavhandeln – en myt som nu också sprids i Sverige trots att den motbevisats flera gånger om. 
 • Livsrådet: Hjälp! Min vän dejtar en dömd mördare

  27:05
  I veckans Livsrådet svarar vi på en fråga från en lyssnare vars vän har börjat dejta en dömd mördare som fortfarande sitter inne. Har hon ”rätt” att avsluta relationen med vännen för att hon inte vill associeras med (den sortens) kriminella? Vi har svaret! (I ärlighetens namn hamnar vi underligt nog mest i en diskussion huruvida mord är grovt eller bara nåt som händer ibland. Wild times!)
 • #128: Bombningen av tältlägret i Rafah & Ebba Busch vill skicka ”hem” muslimer

  01:06:49
  I veckans huvudepisod pratar vi Israels fruktansvärda bombning av ett tältläger i Rafah. Vi diskuterar fördömandena, försöket att ducka ansvar och hur försvaret av Israel urholkar institutioner som FN, ICJ och ICC. Vi pratar också om att Rafahmassakern, i Joe Bidens ögon, ännu inte innebär att Israel har gått över gränsen samt att Sverige fortsätter att hålla inne bistånd till Unrwa. I andra halvan snackar vi Jons tvekan på om han ska rösta i höstens amerikanska presidentval plus Ebba Buschs senaste utspel där hon konstaterar att muslimer som ägnar sig åt halshuggning inte hör hemma i Europa (??).