#PolyPod

del

#PolyPod: Topplederen treffer topp-politikeren: Lykke på topp

Ep. 84

Hva har lykke, den norske modellen og bærekraftig eierskap med hverandre å gjøre? Norge ble i 2021 rangert som det minst lykkelige landet i Norden (World Happiness Report), ned fra 1. plassen globalt i 2017. Hvorfor er nordmenn mindre lykkelige nå? Vi står midt et digitalt skift som også har ført til det største eierskiftet noensinne. Hva betyr teknologigigantens vekst og beskyldningene om maktmisbruk for vår oppfatning av et godt samfunn?

Lytt til samtalen mellom:

  • Geir Pollestad, leder av Stortingets næringskomité (SP)
  • Sverre Thornes, konsernsjef i KLP
  • Janne Log, daglig leder, Samvirkene
  • Mette Vågnes Eriksen, generalsekretær, Polyteknisk Forening

I denne episoden lærer du om effektiv bærekraftig kapitalforvaltning i et kundeeid selskap og om utformingen av politisk rammeverk med reell påvirkning for offentlig og privat næringsutvikling lokalt og globalt. Du hører om eierskap og rammevilkår i en endret global digital økonomi og får konkrete eksempler på hvordan eierskap og hovedkontorfunksjoner påvirker styring og kompetansebygging.

Halve studio var på cupfinalen i '87 da Bryne tok gull etter ekstraomganger, så det blir litt prat om talentutvikling. Du får også høre hvilke råd topplederen og topp-politikeren gir hverandre – og her er det tips for noen og enhver.

 

God fornøyelse enten du drikker melk eller vin eller gir husdyra kraftfôr mens du lytter til #PolyPod!

Flere episoder

10/16/2021

#PolyPod: Hvordan sikrer fleksibel vannkraft forsyningssikkerheten og verdivekst?

Ep. 134
PF Energis serie «Samfunnsverdier fra vannkraft» gir deg kunnskap om hvordan den norske vannkraften er ryggraden i det norske kraftsystemet og hvordan vannkraften kan videreutvikles for å fortsette å skape store samfunnsverdier. I denne tredje episoden diskuterer vi hvordan vannkraft med magasiner bidrar med fleksibilitet og hvilken betydning dette har for kraftsystemet. Vi går også inn på hvor viktig planlegging er for sikker drift av kraftsystemet.Lytt til samtalen mellom:Martha Marie Øberg, Avdelingsleder for markedsutvikling, StatnettAslakMæland,Vice President, Nordic AssetOwnershipLinn EmelieSchäffer, Doktorgradsstipendiat Elkraftteknikk, NTNUBjarne Børresen, Seniorrådgiver Multiconsult og styremedlem PF EnergiPodcastserien«Samfunnsverdier fra vannkraft» er et samarbeid mellom Polyteknisk Forening og det europeiske forskningsprosjektetHydroFlex. Gjennom episodene får du høre samtaler med ulike mennesker som alle jobber med vannkraft på den ene eller andre måten. De deler innsikt, adresserer dilemmaer og gir inspirasjon til utviklingen. Vannkraften har vært ryggraden i det norske energisystemet i over 100 år. Men nå står vannkraften ovenfor et veiskille. Mange anlegg trenger modernisering og oppgradering. Hvordan kan forskning bidra når teknologien og anleggene er så gamle som de er? Samtidig foregår det en energirevolusjon i markedet. Ny fornybar energi fases inn, og fossil energi fases ut. Hvilke konsekvenser får dette for den norske og nordiske vannkraften? Hvordan kan vi sikre at samfunnsverdiene som denne rene og fornybare ressursen har bidratt med i over 100 år, ikke forringes?Gjør deg klar til en kraftprat!