#PolyPod

del

#PolyPod: Topplederen treffer topp-politikeren: Langsiktighet på topp

Ep. 88

Hva har nasjonale kritiske ressurser, netthandel og boomere med hverandre å gjøre? Hva betyr eierskapsformer for evnen til å gjøre store endringer raskt? Hvordan bygger vi digital og sirkulær kompetanse inn i næringsutviklingen i den internasjonale konkurransen? Hva betyr EU Taxonomy for norske selskaper?

Lytt til samtalen mellom:

  • Espen Barth Eide, stortingsrepresentant og nestleder i energi- og miljøkomitéen, Arbeiderpartiet
  • Helge Leiro Baastad, konsernsjef, Gjensidige
  • Janne Log, daglig leder, Samvirkene
  • Mette Vågnes Eriksen, generalsekretær, Polyteknisk Forening

I denne episoden lærer du om ulike former for eierskap, som kundeeide, børsnoterte og statseide selskaper, og om samspillet mellom disse. Du hører om hvordan eierskapsform kan påvirke langsiktig verdiskaping, spesielt når de digitale og sirkulære skiftene skjer veldig raskt.

Rammevilkår for næringsutvikling, innovasjon og kompetanseutvikling i Norge og betydningen av grenseløs regulering av bl.a. teknologiselskaper snakker de også om. Du får også innsikt i bærekraftig finansforvaltning, markedets og myndighetenes styring av kritiske nasjonale ressurser og eierskapets betydning for beredskapsevne i den globale økonomien.  

Enten du kjøper skjorten din på nett eller i butikk, på impuls eller planlagt på salg – eller ikke bruker skjorte – god fornøyelse mens du hører på #PolyPod!

Flere episoder

10/16/2021

#PolyPod: Hvordan sikrer fleksibel vannkraft forsyningssikkerheten og verdivekst?

Ep. 134
PF Energis serie «Samfunnsverdier fra vannkraft» gir deg kunnskap om hvordan den norske vannkraften er ryggraden i det norske kraftsystemet og hvordan vannkraften kan videreutvikles for å fortsette å skape store samfunnsverdier. I denne tredje episoden diskuterer vi hvordan vannkraft med magasiner bidrar med fleksibilitet og hvilken betydning dette har for kraftsystemet. Vi går også inn på hvor viktig planlegging er for sikker drift av kraftsystemet.Lytt til samtalen mellom:Martha Marie Øberg, Avdelingsleder for markedsutvikling, StatnettAslakMæland,Vice President, Nordic AssetOwnershipLinn EmelieSchäffer, Doktorgradsstipendiat Elkraftteknikk, NTNUBjarne Børresen, Seniorrådgiver Multiconsult og styremedlem PF EnergiPodcastserien«Samfunnsverdier fra vannkraft» er et samarbeid mellom Polyteknisk Forening og det europeiske forskningsprosjektetHydroFlex. Gjennom episodene får du høre samtaler med ulike mennesker som alle jobber med vannkraft på den ene eller andre måten. De deler innsikt, adresserer dilemmaer og gir inspirasjon til utviklingen. Vannkraften har vært ryggraden i det norske energisystemet i over 100 år. Men nå står vannkraften ovenfor et veiskille. Mange anlegg trenger modernisering og oppgradering. Hvordan kan forskning bidra når teknologien og anleggene er så gamle som de er? Samtidig foregår det en energirevolusjon i markedet. Ny fornybar energi fases inn, og fossil energi fases ut. Hvilke konsekvenser får dette for den norske og nordiske vannkraften? Hvordan kan vi sikre at samfunnsverdiene som denne rene og fornybare ressursen har bidratt med i over 100 år, ikke forringes?Gjør deg klar til en kraftprat!