#PolyPod

del

#PolyPod: Topplederen treffer topp-politikeren: Deling på topp

Ep. 86

Hva har netthandel, pandemi og nye badebukser med hverandre å gjøre? Hva betyr god eierstyring for lokal verdiskaping og vekst for små og mellomstore bedrifter? Hvordan bygger vi digital kompetanse inn i næringsutviklingen i den internasjonale konkurransen? Hvilke råd vil topplederen og topp-politikeren gi hverandre?

Lytt til samtalen mellom:

  • Sivert Haugen Bjørnstad, stortingspolitiker (FrP) og medlem av næringskomitéen
  • Morten Munch-Olsen, daglig leder, Bilkollektivet
  • Janne Log, daglig leder, Samvirkene
  • Mette Vågnes Eriksen, generalsekretær, Polyteknisk Forening

I denne episoden lærer du om kundeeierskap i oppstartsselskaper og om statlig eierskap og rammevilkår for næringsutvikling i Norge. Du hører også om konkurransen med globale teknologiselskaper, som vokser sterkt under koronapandemien. De snakker om at det ikke er mulig å være lykkelig som liten, om delingstjenester som forretningsmodell og om den norske modellen som konkurransefortrinn. Topplederen og topp-politikeren er enige om at det er viktig å tjene pengene før vi bruker dem – og gir også noen gode råd for både valgkamp og gründerskap.

Enten du bruker badebuksen din ett år til eller spankulerer rundt i splitter ny badebukse, god fornøyelse mens du hører på #PolyPod!

Flere episoder

10/16/2021

#PolyPod: Hvordan sikrer fleksibel vannkraft forsyningssikkerheten og verdivekst?

Ep. 134
PF Energis serie «Samfunnsverdier fra vannkraft» gir deg kunnskap om hvordan den norske vannkraften er ryggraden i det norske kraftsystemet og hvordan vannkraften kan videreutvikles for å fortsette å skape store samfunnsverdier. I denne tredje episoden diskuterer vi hvordan vannkraft med magasiner bidrar med fleksibilitet og hvilken betydning dette har for kraftsystemet. Vi går også inn på hvor viktig planlegging er for sikker drift av kraftsystemet.Lytt til samtalen mellom:Martha Marie Øberg, Avdelingsleder for markedsutvikling, StatnettAslakMæland,Vice President, Nordic AssetOwnershipLinn EmelieSchäffer, Doktorgradsstipendiat Elkraftteknikk, NTNUBjarne Børresen, Seniorrådgiver Multiconsult og styremedlem PF EnergiPodcastserien«Samfunnsverdier fra vannkraft» er et samarbeid mellom Polyteknisk Forening og det europeiske forskningsprosjektetHydroFlex. Gjennom episodene får du høre samtaler med ulike mennesker som alle jobber med vannkraft på den ene eller andre måten. De deler innsikt, adresserer dilemmaer og gir inspirasjon til utviklingen. Vannkraften har vært ryggraden i det norske energisystemet i over 100 år. Men nå står vannkraften ovenfor et veiskille. Mange anlegg trenger modernisering og oppgradering. Hvordan kan forskning bidra når teknologien og anleggene er så gamle som de er? Samtidig foregår det en energirevolusjon i markedet. Ny fornybar energi fases inn, og fossil energi fases ut. Hvilke konsekvenser får dette for den norske og nordiske vannkraften? Hvordan kan vi sikre at samfunnsverdiene som denne rene og fornybare ressursen har bidratt med i over 100 år, ikke forringes?Gjør deg klar til en kraftprat!