#PolyPod

del

#PolyPod – Full sirkel: En lys fremtid for norsk sirkulærøkonomi?

Ep. 71

PF Bærekrafts serie «Full sirkel» tar deg med på en reise i det sirkulære landskapet med engasjerte og kunnskapsrike guider. Denne sjette episoden gir deg en status for norsk økonomis evne til å gå fra lineær til sirkulær utvikling.

Lytt til samtalen mellom:

  • Anders Magnus Løken, avdelingsleder for dataanalyse, Deloitte
  • Ida Pernille Hatlebrekke, kommersiell leder, Looping
  • Thomas Mørch, direktør for innovasjon og bærekraft, Norsk Gjenvinning
  • Brita Staal, klimastrateg, SALT

I denne episoden lærer du om driverne for sirkulærøkonomisk utvikling og om effektiv ressursforvaltning. Du hører om rammevilkår som fremmer dette – og om hva som må på plass for at Norge og EU skal lykkes med å utvikle næringer og forbrukermønstre slik at ressursene forvaltes smartere, bedre og lengre.

I «Full sirkel»-serien hører du fra folk som jobber konkret med sirkulærøkonomiske løsninger fra ulike innfallsvinkler. Her får du innsikt og inspirasjon fra eksperter, ledere, entreprenører og forskere som diskuterer utvikling, trender og tematikk – som helt enkelt handler om hvordan vi kan utnytte ressursene våre smartere, bedre og lengre. Så håper vi du vil ta diskusjonen videre – og lykkes med det du gjør – i dine sirkler.

Flere episoder

2/16/2021

#Polypod: Topplederen treffer topp-politikeren

Ep. 77
Hvordan kan norsk næringsliv kan ta opp den internasjonale konkurransen på teknologifronten?Lytt til samtalen mellom:Linda Hofstad Helleland, distrikts- og digitaliseringsministerGeir Inge Stokke, konsernsjef, CoopJanne Log, daglig leder, SamvirkeneMette Vågnes Eriksen, generalsekretær, Polyteknisk ForeningDe amerikanske teknologiselskapene er nå like verdifulle som alle børsnoterte selskaper i Europa til sammen. Bare kinesiske teknologiselskaper vokser like raskt. Hvordan skal Norge og norske selskaper komme i posisjon og skape verdier i konkurransen med disse gigantene som vi alle omgås i hverdagen? Hvilken kompetanse trenger vi som nasjon – og hvordan spiller eierskap og entreprenørskap sammen?I denne episoden hører du om hvordan vi kan ta vare på den norske modellen, i et teknologisk skift ledet av de globale gigantene – og hva statens rolle kan være. Du får høre om hvordan nærbutikken kan bli en ny samlingsplass for varer og tjenester i hele landet og bidra til levende distrikter med mer digitalisering. Kunnskap om hvordan vi utnytter mengden av gode data til ikke bare å beskytte personvernet og styrke sikkerheten, men til å skape arbeidsplasser og lønnsomme bedrifter blir viktig, og unge og gamle trenger mer digital kompetanse.Rådene fra topplederen til topp-politikeren egner seg også som råd til deg og meg om samarbeid på tvers, livsland læring og å bruke dataressursene som konkurransefortrinn for å skape verdier – med vårt verdigrunnlag.