Share

cover art for En gemenskap som bär

Pingst Relationer

En gemenskap som bär

Season 3, Ep. 6

Guds församling har ett oerhört högt uppdrag och därför krävs genomtänka strukturer för att ambition och utfall ska bli någorlunda nära varandra. Vad kan vi lära av den barmhärtige samariten, vad är förutsättningarna för att kunna bära varandras bördor och hur kan vi tänka kring gemenskap?

More episodes

View all episodes

 • 3. 10 tecken på hälsosamma relationer

  21:22
  Respekt, tillit, trygghet, kommunikation, överlåtelse, godhet, trivsel, stöd, beslut och gemenskap.10 tecken på hälsosamma relationer och varningstecken att hålla utkik efter. Det är dags att börja prata om vad som definierar en hälsosam relation. Välkommen med.
 • 2. Kraften i uppmuntran

  25:16
  Relationer är svaret på så mycket av det trasiga i vår värld, men inte vilka relationer som helst. Sunda, ärliga, sårbara relationer där vi kan se varandra, uppmuntra varandra och hålla varandra ansvariga. Vad har kärlekens fem språk med uppmuntran att göra, hur stormsäkrar vi våra hus och varför är ensamhet så farligt? Välkommen med.
 • 1. Genomskinliga plastkassar

  22:22
  Årets första avsnitt är här. Avsnittet utgår från det strålande citatet av Tomas Sjödin "Om alla gick runt med sina liv i genomskinliga plastkassar skulle ingen vilja byta". Det handlar om jämförelse, vad som är lyckat och misslyckat och vikten av att ha någon att prata med.
 • 10. Att summera ett år

  17:17
  Att summera ett år i tacksamhet, erövranden och förväntan. Tack för detta år kära lyssnare. Vi ses i januari.
 • 9. Psalm 23

  29:32
  I dagens avsnitt handlar det om psalm 23, om livets säsonger, ytterkanterna och mellanrummet, om närvaro av tröst och stöd i kris och blicken fäst på det som är tänkt att vara vårt hem. Hopp, tröst och mod! Välkommen med.
 • 8. Hållbarhet

  18:08
  Hållbarhet, vad är det egentligen och vad har det för betydelse när det kommer till våra relationer? Nuets gåva och morgondagens ansvar. Vad har förvaltarskap med hållbarhet att göra och vad innebär egentligen att tillfredsställa dagens behov utan att äventyra morgondagens?
 • 7. Vad vi behöver veta om unga vuxna i kyrkan

  27:04
  Välkommen in i ett samtal på en övervåning i Lappis-kapellet. Victoria Öhrvall gästar podden och vi pratar unga vuxna, relationer i kyrkan, faktorer som gör att unga blir kvar i tron när de växer upp och mycket annat. Välkomma in!
 • 5. Vårens säsong

  27:24
  Våren är här! Vad kan vi lära oss av vårens säsong? Våren är hoppet, löftet och förtröstans tid. Tid för beslut, plantering, investering och agerande. Hur förhåller vi oss till prestation och relation i förhållande till fruktbärande i våra liv?