PalestinaPodden

Share

Klimat och miljö

Season 1, Ep. 10

Att klimatkrisen är en rättvisefråga är tydligt i Palestina, där Israels militärockupation påverkar miljön negativt och förvärrar konsekvenserna av klimatförstörelsen. Avsnitt 10 av PalestinaPodden handlar om klimat- och miljörättvisa och varför det måste bli fred – också för miljöns skull.

More Episodes

 • 16. Jenin – teater under ockupation

  25:47
  Hur är situationen i Jenin, som är utsatt för hårda angrepp av den israeliska ockupationsmakten? Vad betyder kulturellt motstånd och hur appliceras det i ett palestinskt flyktingläger?PalestinaPodden träffar Mustafa Sheta från Frihetsteatern, som har rönt uppmärksamhet världen över. Avsnittet är delvis på engelska.Bakgrundsmusik: Music from #Uppbeat (free for Creators!):https://uppbeat.io/t/danijel-zambo/beyond-timeLicense code: JORRAV4ZYECUKBLR https://uppbeat.io/t/danijel-zambo/bordersLicense code: TTUDTJWRAJCFYVNN 
 • 16. Trailer avsnitt 16

  01:15
  Ett smakprov av PalestinaPoddens sextonde avsnitt, om teater under ockupation.
 • 15. Trailer avsnitt 15

  00:57
  Ett kort smakprov på avsnitt 15 av PalestinaPodden, där Anna Karin Hammar berättar om den kristna minoriteten i Palestina.
 • 15. Den kristna minoriteten i Palestina

  23:46
  Prästen och teologen Anna Karin Hammar berättar om de palestinska kristnas situation och om sitt eget engagemang för en rättvis fred.
 • 14. Olivskörd i Palestina

  51:06
  I det här avsnittet av PalestinaPodden reser vi till Västbanken under olivskörden och möter palestinier som berättar om tillvaron under ockupation. Med Svante Tidholm och Pelle Erixon från föreningen Jord & Frihet.Musiken som hörs i reportaget från Västbanken är Mamdoh el Gibaley – Abart el-Shatt samt Nassif Zeytoun – Toul Al Yom.
 • 14. Trailer avsnitt 14

  01:01
  Ett smakprov på avsnitt 14, Olivskörd i Palestina!
 • 13. Trailer avsnitt 13

  01:55
  Ett smakprov på avsnitt 13 av PalestinaPodden, samtal med Mattias Gardell.
 • 13. Motsatsen till aktivism är passivism

  48:33
  Forskaren, författaren och människorättsaktivisten Mattias Gardell berättar om sitt engagemang för ett fritt Palestina, bland annat erfarenheterna ombord på Mavi Marmara under solidaritetsaktionen Ship to Gaza.
 • 12. Trailer avsnitt 12

  00:50
  Ett smakprov på avsnitt 12 av PalestinaPodden, med den israeliska människorättsorganisationen B'Telem.