Share

cover art for Ingen handel med illegala bosättningar

PalestinaPodden

Ingen handel med illegala bosättningar

Season 1, Ep. 6

Anna och Johanna presenterar ett nytt medborgarinitiativ mot handel med illegala bosättningar, #StopTradewithSettlements och pratar med Haneen Kinani från PIPD/Rabet, om vad medborgarinitiativet kan innebära för palestinier. Läs mer om medborgarinitiativet och skriv under: https://palestinagrupperna.se/medborgarinitiativ och https://stoptradewithsettlements.org.

More episodes

View all episodes

 • 20. Palestinasolidaritet – samtal med Bassem Nasr

  26:18
  PalestinaPodden möter Bassem Nasr, Palestinaaktivist, medlem i Palestinagrupperna och ordförande för Miljöpartiet i Malmö, i ett samtal om situationen i Palestina och vikten av internationell solidaritet.
 • 19. Amnesty Sverige om krigsbrott och apartheid

  38:37
  Samtal med Amnesty Sveriges generalsekreterare Anna Johansson om Israel och Palestina, med fokus på den akuta situationen i Gaza. Vad innebär krigsbrott? Vilka krav ställer Amnesty på det internationella samfundet? Varför anser Amnesty att Israel utövar apartheid mot det palestinska folket? 
 • 18. Våldet började inte den 7 oktober

  12:18
  Ett extrainsatt avsnitt av PalestinaPodden som kommenterar den fruktansvärda utvecklingen i Israel och Gaza under oktober 2023.
 • 17. Trailer avsnitt 17

  00:50
  Ett smakprov av PalestinaPoddens avsnitt 17, Att minnas är en motståndshandling, med Bernt Hermele.
 • 17. Att minnas är en motståndshandling – Samtal med Bernt Hermele

  26:32
  Författaren och journalisten Bernt Hermele är tillsammans med fotografen Cato Lein aktuell med boken Nakba – Katastrof inför våra ögon (Ordfront förlag), som bygger på intervjuer med människor som upplevde flykten från sina hem i Palestina innan eller under 1948. På arabiska kallas händelserna för den stora katastrofen, Al Nakba. Hör Bernt Hermele berätta om sin drivkraft att ge röst åt människor vars historia i mångt och mycket är begravd under raserade hus och raderade kartor. Omslagsfoto: Mona Bibi.
 • 16. Jenin – teater under ockupation

  25:47
  Hur är situationen i Jenin, som är utsatt för hårda angrepp av den israeliska ockupationsmakten? Vad betyder kulturellt motstånd och hur appliceras det i ett palestinskt flyktingläger?PalestinaPodden träffar Mustafa Sheta från Frihetsteatern, som har rönt uppmärksamhet världen över. Avsnittet är delvis på engelska.Bakgrundsmusik: Music from #Uppbeat (free for Creators!):https://uppbeat.io/t/danijel-zambo/beyond-timeLicense code: JORRAV4ZYECUKBLR https://uppbeat.io/t/danijel-zambo/bordersLicense code: TTUDTJWRAJCFYVNN 
 • 16. Trailer avsnitt 16

  01:15
  Ett smakprov av PalestinaPoddens sextonde avsnitt, om teater under ockupation.
 • 15. Trailer avsnitt 15

  00:57
  Ett kort smakprov på avsnitt 15 av PalestinaPodden, där Anna Karin Hammar berättar om den kristna minoriteten i Palestina.
 • 15. Den kristna minoriteten i Palestina

  23:46
  Prästen och teologen Anna Karin Hammar berättar om de palestinska kristnas situation och om sitt eget engagemang för en rättvis fred.