PalestinaPodden

Share

"Det är inte längre ockupation, det är apartheid"

Season 1, Ep. 12

Roy Yellin från den israeliska människorättsorganisationen B’Tselem gästar PalestinaPodden och berättar varför hans organisation, liksom Amnesty och Human Rights Watch, kallar Israels behandling av palestinier för apartheid. Avsnittet är på engelska.

I trettio år har B’Tselem dokumenterat och publicerat statistik, vittnesmål, videoinspelningar och rapporter om överträdelser mot mänskliga rättigheter i de områden som ockuperas av Israel. Organisationen är politisk obunden och har mottagit många internationella utmärkelser för sitt arbete. För mer information, se https://www.btselem.org.

More Episodes

 • 16. Jenin – teater under ockupation

  25:47
  Hur är situationen i Jenin, som är utsatt för hårda angrepp av den israeliska ockupationsmakten? Vad betyder kulturellt motstånd och hur appliceras det i ett palestinskt flyktingläger?PalestinaPodden träffar Mustafa Sheta från Frihetsteatern, som har rönt uppmärksamhet världen över. Avsnittet är delvis på engelska.Bakgrundsmusik: Music from #Uppbeat (free for Creators!):https://uppbeat.io/t/danijel-zambo/beyond-timeLicense code: JORRAV4ZYECUKBLR https://uppbeat.io/t/danijel-zambo/bordersLicense code: TTUDTJWRAJCFYVNN 
 • 16. Trailer avsnitt 16

  01:15
  Ett smakprov av PalestinaPoddens sextonde avsnitt, om teater under ockupation.
 • 15. Trailer avsnitt 15

  00:57
  Ett kort smakprov på avsnitt 15 av PalestinaPodden, där Anna Karin Hammar berättar om den kristna minoriteten i Palestina.
 • 15. Den kristna minoriteten i Palestina

  23:46
  Prästen och teologen Anna Karin Hammar berättar om de palestinska kristnas situation och om sitt eget engagemang för en rättvis fred.
 • 14. Olivskörd i Palestina

  51:06
  I det här avsnittet av PalestinaPodden reser vi till Västbanken under olivskörden och möter palestinier som berättar om tillvaron under ockupation. Med Svante Tidholm och Pelle Erixon från föreningen Jord & Frihet.Musiken som hörs i reportaget från Västbanken är Mamdoh el Gibaley – Abart el-Shatt samt Nassif Zeytoun – Toul Al Yom.
 • 14. Trailer avsnitt 14

  01:01
  Ett smakprov på avsnitt 14, Olivskörd i Palestina!
 • 13. Trailer avsnitt 13

  01:55
  Ett smakprov på avsnitt 13 av PalestinaPodden, samtal med Mattias Gardell.
 • 13. Motsatsen till aktivism är passivism

  48:33
  Forskaren, författaren och människorättsaktivisten Mattias Gardell berättar om sitt engagemang för ett fritt Palestina, bland annat erfarenheterna ombord på Mavi Marmara under solidaritetsaktionen Ship to Gaza.
 • 12. Trailer avsnitt 12

  00:50
  Ett smakprov på avsnitt 12 av PalestinaPodden, med den israeliska människorättsorganisationen B'Telem.