Share

cover art for Er dagens ledere klare for å lede de unge?

Oppgradert

Er dagens ledere klare for å lede de unge?

Season 1, Ep. 3

Hva er ledelse og har forventingene til ledelse endret seg over tid? Vi snakker med BI-forskerne Cecilie Asting og Anne Berit Swanberg for å finne ut om hvilke forventninger unge har til dagens ledere. Mens den kjente næringslivslederen Anita Krohn Traaseth deler sine tanker om ledelse gjennom tidene. Istedenfor å fokusere på forskjellene mellom generasjonene, er det kanskje bedre å finne ut hvordan vi kan samarbeide på tvers?

More episodes

View all episodes

  • 3. Snapchat og Facebook har mye makt, so what?

    19:51
    Hver dag gir vi fra oss masse data til Snapchat og Facebook, noe som gir disse teknologigigantene enorm makt. Men trenger vi bry oss? I denne episoden snakker vi om påvirkningen denne typen selskaper har på livet vårt, og hvilke reguleringer som trengs for å få igjen makten i et samfunn med stadig mer teknologi. Gjester i studio er Tore Tennøe, Direktør i Teknologirådet, og Harald Øverby, Prorektor ved BI.
  • 2. Human rights in a world of digital surveillance

    22:06
    China has a social credit system that can control and punish citizens for everything they do. In this episode, we talk to Gerald Folkvord, Political advisor at Amnesty International Norway, and Samson Yoseph Essays, Associate professor at the Department of Law and Governance at BI. Are there any similar surveillance systems in the western world and how are they problematic for our human rights?
  • 1. Pauser fra prestasjonspress – lær fra en elitespiller

    19:06
    Fotballspillere på elitenivå må levere på høyt nivå over tid. Kan det å engasjere seg i sosialt arbeid gi verdifulle pustepauser fra prestasjonspresset? Vi hører erfaringene til tidligere elitespiller Jonas Grønner, mens doktorgradsstipendiat Ann-Mari Lilleløkken forklarer hvorfor hennes forskning på pro-sosialt arbeid hos fotballspillere, er interessant for alle. 
  • 6. Fritt frem å ytre dritt?

    24:36
    Alle kan ytre seg i kommentarfeltet, men bør alle slippe til? I studio har vi med oss Tor Bang fra BIs Institutt for kommunikasjon og kultur, og Gunnar Stavrum sjefsredaktør i Nettavisen. Vi snakker om hvorfor mediehus har valgt å stenge kommentarfeltene og hvorfor Stavrum syns det er bedre å få drapstrusler på mail.
  • 5. Data er den nye oljen

    27:25
    I dag samles det enorme mengder data om alt mulig, men hva brukes den til? I studio har vi med oss Sondre Ronander i Google Norge og Erlend Aune, førsteamanuensis ved BIs Institutt for datavitenskap og analyse. Sammen snakker vi om hvordan virksomheter bruker data i utviklingen av gode løsninger, samtidig som vi tar opp de mer problematiske sidene av data. 
  • 4. SMARTE forretningsmodeller, hva er det?

    21:28
    En forretningsmodell handler om hvordan en virksomhet skaper og kaprer verdi. Askeladden & Co avslører hva de har fokusert på når de har utviklet forretningsmodellene for blant annet Dr.Dropin, Verd og Squeeze, alle utfordrere i hver sin bransje. Sammen med Martin Schutt, CO-Founder av Askeladden & Co og Peder Inge Furseth professor innen innovasjon på BI, snakker vi om hvordan lage smarte forretningsmodeller.
  • 3. Hvorfor trenger vi flere kvinnelige gründere?

    25:02
    Norge har færre kvinnelige gründere sammenlignet med flere europeiske land. Sammen med Tine Austvoll Jensen, administrerende direktør for Google Norge og Heidi Wiig, professor i Innovasjon på BI snakker vi om hvilke utfordringer kvinnelige gründere står ovenfor. Hva skal til for at flere kvinner tar gründerspranget?
  • 2. Kan man flørte på jobb?

    22:15
    Flørting kan oppleves som at noen ser deg og liker det de ser. Sammen med Øyvind Kvalnes, professor på BI ved Institutt for ledelse og organisasjon, og Fanny Duckert professor i psykologi og klinisk spesialist snakker vi om hvordan flørting kan brukes på en positiv måte på jobb. Men klarer vi å flørte med måte?  
  • 1. Hvorfor er bærekraftig forbruk så vanskelig?

    18:49
    Hva som er bærekraftig, endrer seg stadig. Derfor er det vanskelig å vite hva som er gode valg. Sammen med Sigrun Syvverud, CEO av Fjong og Tarje Gaustad fra BIs Institutt for markedsføring snakker vi om hvordan vi som forbrukere har et ansvar å endre oss. Hva bør vi gjøre for å blir mer bærekraftige i hverdagen?