Olaug og Aubert på Litteraturhuset

del

Sommerspesial LIVE

Season 1, Ep. 6

En tjukk murstein av en bok som varer hele ferien, eller bunke lette pocketbøker. Hete strandscener, blomstrende enger, sjøbris. Kan man egentlig snakke om typiske sommerbøker? 

I denne episoden har Olaug og Aubert inviterer til god gammeldags sommeravslutning. Hete sommerbøker som koker av begjær og familiekonflikt, eller trøstebøker fulle av barndommens nostalgi. Olaug og Aubert gir seg sommeren i vold og trekker fram litterære sommerminner og får podkasten får sin aller første gjesteopptreden. Poet Kjersti Bjørkmo trekker fram sine favoritt sommerdikt.  

Podkasten Olaug og Aubert på Litteraturhuset er en litterær samtalepodkast i subjektiv bokklubb-stil. Forfatterne Olaug Nissen og Marie Aubert diskuterer de temaer som tro, klasse, utroskap, litterære sjangre og den aller første skriveerfaringen. 

Disse bøkene nevnes i denne episoden. 

 • Voksne mennesker av Marie Aubert (Oktober 2019) 
 • Vi på Saltkråkan av Astrid Lindgren  (N.W. Damm & søn 1964)
 • Ein god dag av Einar Økland (Samlaget 1988)
 • Tilfeldigvis begjær av Anne Oterholm  (Gyldendal 2001)
 • Hilsen Ruth Ingrid Tørresvold (Cappelen Damm 2020)
 • Hadde du bodd her hadde du vært hjemme nå av Kjersti Bjørkmo (Tiden 2019)
 • Sa mor av Hal Sirowitz oversatt av Erlend Loe (Cappelen Damm 1997)
 • Sa terapauten min av Hal Sirowitz oversatt av Erlend Loe (Cappelen Damm 1998)
 • Min søsters søster av Selima Hill oversatt av Hanne Bramness (Cappelen Damm)
 • Tordivelen flyr i skumringen /Tordivelen flyg i skyminga av Maria Gripe hørespill (NRK 1979)
 • Tatt av vinden av Margaret Mitchell (Aschehoug 1937)
 • Dracula av Bram Stoker (Gyldendal 1897)
 • Jeg grunnla de forente stater av Hilde Susan Jægtnes (Tiden 2021) 


Kjersti Bjørkmo leser sine egne dikt: Ullensvang - Noregs frukthage fra Hadde du bodd her hadde du vært hjemme nå og Etter vinterens trusler om atomkrig. 

Og diktene Savnet kropp fra Sa mor av Hal Sirowitz, gjendiktet av Erlend Loe, Min søster og jeg i dyreparken fra Min søsters søster av Selima Hill, gjendiktet av Hanne Bramness.

Episoden ble tatt opp live i Bernerkjelleren 10. juni. Podkasten er produsert for Stiftelsen Litteraturhuset i 2022

Vignett ved Hans Kristen Hyrve

Coverfoto Kristin Svanæs-Soot

Flere episoder

12/23/2022

Å skrive om venner

Olaug Nilssen og Marie aubert snakker om litterære vennskap og spør om vennskapskildringen er den mer prosaiske, nøkterne fetteren til skildringen av det lidenskapelig og voldsomme kjærlighetsforholdet, eller om det tvert i mot er vennskapet som er den dypeste kjærligheten? I podkasten Olaug og Aubert på Litteraturhuset møtes forfatterne Olaug Nilssen og Marie Aubert for å snakke om bøker de liker. I subjektiv bokklubb-stil snakker de om fiksjonskarakterer, øst og vestlandsforfattere, musikk i bøker, ungdom og vennskap.Podkasten er produsert for Stiftelsen Litteraturhuset i 2022Vignett ved Hans Kristen HyrveCoverfoto Kristin Svanæs-SootDisse bøkene nevnes i episoden:Gammelt ektepar novelle i Kan jeg bli med deg hjem av Marie Aubert, Oktober (2016)Jeg nekter av Per Petterson, Oktober (2012)Diamantkvelder av Hilde Rød-Larsen, Aschehoug (2022)Mi brilliante veninne av Elena Ferrante oversatt av Kristin Sørsdal, Samlaget (2011)Mine venner av Monica Isakstuen, Gyldendal (2021)You're the Only One I Can Tell: Inside the Language of Women's Friendships av Deborah Tannen, Ballantine Books (2007)Ronja Røverdatter av Astrid Lindgren oversatt av Jo Giæver Tenfjord, Damm (1981)Tannreisen av Eva Eriksson, Tiden (1980)Albert Åberg av Gunilla oversatt av Tor Åge Bringsværd, Cappelens forlag (1977)Harry Potter og de vises stein av J. K Rowling oversatt av Torstein Bugge Høverstad, Cappelen Damm (2001)Kunsten å fake arabisk av Lina Liman oversatt av Olaug Nilssen, Samlaget (2021)Vi er ikke her for å ha det morsomt av Nina Lykke, Oktober (2022)Min kamp av Karl Ove Knausgård, Oktober (2009-2011)