Share

cover art for 75 - Flipping med André Munthe

Økonomiamatørene

75 - Flipping med André Munthe

Denne uken har vi med en gjest, André Munthe.

"Flipping» og ulike side hustles er hovedtema.

Hva det er det?

Er det mulig å tjene gode penger på det?

Og er det verdt tiden din?

Munthe er også med i Aksjeklubben på BI i Bergen,og er en vis ung mann.


Jan Tore byr også på sin første episode av spalten "Siste utvei".Med Alf Gunnar Andersen, Jan Tore Kristoffersen, Torstein Mellingen og André Munthe.

Podkasten er sponset av Horde, og produsert av Sven Eggebø, Ingeborg Bern Egeland, Viktor Søderholm og Sander Bengtson.

More episodes

View all episodes

 • 145 - Endre Jo Reite i BN Bank

  01:06:09
  Vi har besøk av Endre Jo Reite. Endre er privatøkonom og direktør personmarked i BN Bank. Han var tidligere leder i Trondheim Venstre i 2003, og representerte partiet i finanskomitéen i Trondheim Kommune.Han er utdannet sivilingeniør fra NTH. BN Bank har hovedkontor i Trondheim og over 100 ansatte.God lytting!Med Alf Gunnar Andersen, Jan Tore Kristoffersen og Endre Jo Reite.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.
 • 144 - Erna-skandalen: Sindre Finnes aksjehandel

  47:29
  Vi tar for oss skandalen rundt Erna Solberg og hennes ektemann Sindre Finnes. Hvordan går Høyre og Erna videre etter dette? Er all tillit brutt? Og er det snakk om innsidehandel, hvor han har benyttet seg av informasjon fra statsministerens kontor? Dette og flere spørsmål blir diskutert i episoden.Videre snakker vi om betalingsanmerkninger. Hvordan oppstår de, og hvordan blir man kvitt dem? Hvor mange instanser går en slik sak innom? God lytting!Med Alf Gunnar Andersen og Jan Tore Kristoffersen.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.
 • 143 - Hallgeir fra Luksusfellen og Inkassoregisteret

  01:23:23
  Vi får besøk av Hallgeir Kvadsheim, kjent fra Luksusfellen på TV og fra Inkassoregisteret. Dette blir en spennende episode der vi tar for oss hva som skal til for å bli deltager på Luksusfellen, hvor tidkrevende det er å finne frem inkassosaker. Dette er også en del av forhistorien til hvordan Inkassoregisteret ble til, en tjeneste hvor du får oversikt over alle dine inkassosaker.Jan Tore har laget merch for Luksusfellen, hvordan blir dette tatt i mot? Ellers er vi innom statlige ordninger som individuel pensjonssparing, BSU, fondssparing og du får noen gode tips til god økonomistyring.Og så tester vi om det er mulig å få lurt inn en chilisaus eller tre. God lytting!Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen, Jan Tore Kristoffersen og Hallgeir Kvadsheim.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.
 • 142 - Inflasjon, SMB markedet og blir det nedgang i boligmarkedet?

  58:03
  I denne ukens episode tar vi for oss næringsminister Vestres uttalelse om at vi trenger flere megastore bedrifter i Norge. Hva betyr dette for SMB markedet i landet? Det er viktig at vi ikke glemmer verdiskapingen som står for rundt 60 % av næringsvirksomheten i Norge.Videre kan det se ut til at vi nærmer oss smertegrensen for boligmarkedet, kan vi nå se en nedgang i boligprisene og kjøpers marked, eller er tilbudet fortsatt for lavt til at prisene vil synke?Og finnes det en god løsning for inflasjonen vi har i landet hvor vi både kan høyne renten, men samtidig passe på at folk ikke må forlate hus og hjem?Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen og Jan Tore Kristoffersen.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.
 • 141 - Hobbyinvestoren m/Øystein Djupnes

  01:00:37
  I dag har vi med oss Øystein, en engasjert hobbyinvestor som er i ferd med å ta steget ut i fulltidsinvestering. Han har delt sin reise med over 13K følgere på Twitter/X og etter å ha sagt opp jobben sin denne sommeren, er han nå klar for å konsentrere seg helt og holdent om sine egne prosjekter.Hvordan startet utleievirksomheten? Og hvilke typer prosjekter jobber han med nå? Dette og diskusjoner rundt hvordan utsiktene i boligmarkedet får du i episoden + mye mer. God lytting.Med Alf Gunnar Andersen, Jan Tore Kristoffersen og Øystein Djupnes.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen, Kristoffer Lervik og Sven Eggebø.
 • 140 - Psykisk helse og dens påvirkning med Gudmundur fra Lifekeys

  01:27:26
  Vi får besøk av Gudmundur i Lifekeys. Lifekeys jobber for psykisk helse på arbeidsplassen, men hjelper også enkeltpersoner. Dette blir en spennende prat om hvordan psykisk helse kan spille inn på både økonomi, motivasjon og fysisk helse. Fra deres egen nettside skriver de "Psykisk helse er en global utfordring med store økonomiske og menneskelige kostnader". God lytting.Med Alf Gunnar Andersen, Jan Tore Kristoffersen og Gudmundur Ebanezer.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen, Kristoffer Lervik og Sven Eggebø.
 • 139 - Sesongstart, sommer og smooth payments

  01:00:38
  Trioen er tilbake, friske og uthvilte etter sommerferien, klare til sesongstart og første episode! Vi skal diskutere de mest oppsiktsvekkende økonomiske nyhetene vi har snublet over, og sjekke pulsen på økonomien etter sommerens sol og moro. Horde har også gjennomført en spennende analyse av "smooth payments" - vi skal avdekke noen overraskende tall og avsløre skremmende trender.Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen og Jan Tore KristoffersenPodcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen, Kristoffer Lervik og Sven Eggebø.
 • 138 - Moxnes, inkasso og sommeravslutning

  54:25
  I vår siste episode før sommerferien tar vi for oss en spennende blanding av temaer. Vi diskuterer Rødts leder Bjørnar Moxnes og hans solbrilletyveri. Horde har gjennomført en analyse av den økende inkassogjelden som følge av inflasjon og rentehevinger. Episoden avsluttes med en morsom agurksak om Orknøyene som vurderer å bli en del av Norge. God lytting!Med Alf Gunnar Andersen Torstein Nyhammer Mellingen og Jan Tore KristoffersenPodcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen, Kristoffer Lervik og Sven Eggebø.
 • 137 - Kjønnskvotering, inflasjon og dobbelt rentehopp og formuesskatt

  47:45
  I episoden tar vi tak i at det er fremmet et forslag om kjønnskvotering i bedriftsstyrer i Norge, men hva er egentlig et styre og hvilke roller trenger du i et styre?I tillegg snakker vi om det doble rentehoppet sammen med inflasjonen vi har i Norge. Styres Norges Bank av regjeringen eller er de et selvstendig organ?Med Alf Gunnar Andersen og Jan Tore KristoffersenPodcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen, Kristoffer Lervik og Sven Eggebø.