Økonomiamatørene

 • 178 - Kjernekraft med Jonny Hesthammer

  01:16:07
  I dagens episode diskuterer vi kjernekraftens rolle i Norges energifremtid, med spesialgjest Jonny Hesthammer. Vi utforsker både fordeler og utfordringer ved kjernekraft, og hvordan det kan bidra til å møte Norges energibehov på en bærekraftig måte.Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen og Jonny Hesthammer.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Olve Austefjord, Helene Henriksen og Kristoffer Lervik.
 • 177 - Revidert statsbudsjett, Klarna og Girl Math

  01:04:15
  I dagens episode tar vi opp konflikten mellom Forbrukertilsynet og Klarna. Vi diskuterer også det reviderte statsbudsjettet. Hva er de viktigste endringene? I tillegg forklarer Helene det populære konseptet "Girl Math" til Jan Tore. Hva går det ut på, og kan det hjelpe deg med økonomiske beslutninger?Med Alf Gunnar Andersen, Helene Henriksen og Jan Tore Kristoffersen.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Olve Austefjord, Helene Henriksen og Kristoffer Lervik.
 • 176 - Vinnerne av Hordejakten

  01:11:15
  Lurer du på hvordan vinnerne av Hordejakten fant kassen med en million kroner? I denne episoden av podkasten får vi alle svarene. Vi tar en prat med vinnerne og dykker inn i hvordan de brukte hintene til å finne den riktige plasseringen. Vi gir også en full forklaring av alle hintene, hvor de lå, og hvorfor de var lagt opp på akkurat denne måten.Med Alf Gunnar Andersen, Jan Tore Kristoffersen og vinnerene Marius og Joakim.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Olve Austefjord, Helene Henriksen og Kristoffer Lervik.
 • 175 - Hordejakten

  01:11:47
  Vi er i gang igjen! På et hemmelig sted i Norge har Horde gjemt 1 093 072 kroner.Bli med på den spennende skattejakten på horde.no/gjeldfri/hordejaktenMed Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen, Jan Tore Kristoffersen.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Olve Austefjord, Helene Henriksen og Kristoffer Lervik.
 • 174 - FIRE og starte egen bedrift med Amalie Espedal

  55:03
  I denne episoden utforsker vi konseptet FIRE – Financial Independence, Retire Early. Vi har med oss Amalie Espedal, som har tatt det dristige steget å forlate jobben for å satse på egne prosjekter. Hør hennes perspektiv på økonomisk frihet og hvordan dette valget har ført til omtale i flere av landets aviser.Vi diskuterer også forholdsregler du bør vurdere når du satser på deg selv. Finnes det en konkret oppskrift for å forberede seg på å drive sin egen bedrift? Når det gjelder å prise seg selv som konsulent eller influenser, hvordan navigerer man i et marked med så mange alternativer? Vi snakker også om viktigheten av å velge oppdrag nøye, og hvordan visse valg kan påvirke din fremtidige inntjeningspotensial.Med Alf Gunnar Andersen, Jan Tore Kristoffersen og Amalie Espedal.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen, Olve Austefjord, Helene Henriksen og Kristoffer Lervik.
 • 173 - Bank, DNB monopol og formuesskatt med Per Christian Goller

  01:01:09
  I dagens episode har vi med oss Per Christian Goller fra Aprila Bank. Han diskuterer hvorfor DNB aldri burde få kjøpe Sbanken, og DNBs monopol i det norske bankmarkedet. Vi utforsker også hvorfor regjeringens formuesskatt kan hindre fremtidig innovasjon og inntektsgenerering for Norge. Hør også om hvor mye penger vi bruker i statsbudsjettet i forhold til våre naboer og andre land. Det er stort overforbruk både av dagens og tidligere regjeringer.I tillegg annonserer vi relanseringen av Horde Plus, nå til en sterkt redusert pris, men med flere funksjoner. Det er en vinn-vinn for alle. Per Christian gir også råd om hvordan du kan benytte Aprila Bank hvis du er gründer eller allerede driver for deg selv.Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen og Per Christian GollerPodcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen, Helene Henriksen og Kristoffer Lervik.
 • 172 - Kronekurs, exit-skatt og økonomiske tips

  55:00
  Vi gir deg verdifulle tips for å spare penger på flyreiser, enten du reiser med barn eller ofte opplever forsinkelser. Vi diskuterer også hvordan kronekursen kan påvirke feriebudsjettet ditt, og gir deg innsikt i hvordan den nye 'exit-skatten' kan påvirke gründere i Norge. Jan Tore forteller om gambling-strategien som hevder at du aldri kan tape, så lenge du har nok penger. Er det virkelig så enkelt?Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen og Jan Tore Kristoffersen.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen, Helene Henriksen og Kristoffer Lervik.
 • 171 - Bolig og investeringer med Pål Restad

  01:19:21
  I denne episoden dykker vi dypt inn i det norske boligmarkedet. Vi utforsker mytene og realitetene rundt oppussingsobjekter og avdekker om det virkelig er så enkelt å tjene penger på dem som mange tror. Med 16 års erfaring som eiendomsmegler og nåværende investeringsproff, deler Pål Restad sin innsikt og kunnskap om boligmarkedet. Vi diskuterer også presset unge mennesker føler for å komme seg inn på boligmarkedet, og om det virkelig er den beste veien å gå. Er det tid for en ny tilnærming? Bli med oss for en opplysende samtale som kan endre måten du ser på boligmarkedet.Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen og Pål Restad.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.
 • 170 - Fire-dagers uke og exit skatt

  01:01:42
  Vi tar for oss MDGs forslag om en fire-dagers arbeidsuke i Norge. Hva mener Horde som bedrift om dette? Vil det bidra til mer balanse i arbeidslivet, eller vil det bare skape mer press? Vi ser også på alternative løsninger som kan gi samme effekt.Vi diskuterer også den kontroversielle "Exit-skatten". Denne skatten, som pålegger ekstra formuesskatt for de som flytter ut av Norge, har skapt mye debatt. Vi forklarer hvordan denne skatten fungerer, hvem den påvirker, og hva det innebærer for de som vurderer å flytte tilbake til Norge.Med Alf Gunnar Andersen, Helene Henriksen og Martin Solheim.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.
loading...