Share

cover art for 72 - Vår første live stream og gode diskusjoner med NHH-professor Trond Døskeland

Økonomiamatørene

72 - Vår første live stream og gode diskusjoner med NHH-professor Trond Døskeland

Vi prøver oss på vår første live stream, og har vært så heldig å få med oss NHH-professor Trond Døskeland etter forespørsel fra en av våre lyttere.

Han er siviløkonom, forfatteren av boken Personlig finans og en av tre eksperter som skal evaluere Oljefondets aktive forvaltning.


Med Alf Gunnar Andersen, Jan Tore Kristoffersen, Torstein Mellingen og Trond Døskeland.


Podkasten er sponset av Horde, og produsert av Sven Eggebø og Ingeborg Bern Egeland.

More episodes

View all episodes

 • 166 - Tabu

  01:03:57
  I denne episoden av "Tabu" bryter vi ned barrierene og snakker åpent om økonomiske temaer som ofte blir sett på som tabu. Fra tilgang til samboers økonomi, til hva som skjer når regninger havner hos namsmannen, lønnstrekk, og hvordan man håndterer inkasso og ubetalte regninger. Vi tar også imot spørsmål fra lytterne og gir våre beste råd.Vi har med oss Richard fra Horde, som daglig håndterer vanskelige økonomiske saker. Han deler innsikt om hvilke saker som dukker opp på hans pult, og gir oss et innblikk i hvor gale det kan stå til med økonomien til de som sliter.Bli med oss for en åpen og ærlig diskusjon om økonomi, og få tips og råd om hvordan du kan håndtere potensielle økonomiske utfordringer.Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen, Jan Tore Kristoffersen og Richard Slee. Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.
 • 165 - Intervju med bilvinneren Trine, politikerlønn og indeksfond

  53:37
  I denne episoden tar vi en prat med Trine Johnsen, vinneren av vår bilkonkurranse. Har hun planer om å beholde bilen, eller har hun vurdert å selge den? Og hva med oppmerksomheten hun har fått fra media og på sosiale medier - hvordan har hun håndtert det? Vi får også hennes ærlige tilbakemeldinger om bilen nå, to uker etter at hun vant den.I tillegg tar vi opp det brennhete temaet om politikerlønn, etter at det nylig ble avslørt at politikere har hatt en betydelig lønnsøkning. Vi diskuterer også viktige aspekter å tenke på når man investerer i indeksfond, og hvilke banker som tilbyr de beste prisene for investering.Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen og Trine Johnsen.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Helene Henriksen.
 • 164 - Bilen er levert! Fra Bergen til Kristiansund

  54:27
  I denne episoden av podcasten vår tar vi deg med på en uforglemmelig biltur til Kristiansund, hvor vi overrasket en heldig vinner med en helt ny, fullt nedbetalt bil, i Hordes siste kampanje. Vi deler også våre tanker om innsjekkingsprosessen på flyplasser, og hvordan flyselskaper ofte skjuler ekstra kostnader for bagasje. Videre diskuterer vi litt politikk og tar pulsen på boligprisene.Vi diskuterer også litt om TikToks algoritme for live-streaming, etter å ha opplevd hvor følsom den kan være.Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen og Jan Tore Kristoffersen.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.
 • 163 - Konkurs, gjeld og forbrukslån

  48:03
  I denne episoden diskuteres den økende gjeldsproblematikken. Vi tar en nærmere titt på økonomiske problemer og diskuterer hvordan lønnstrekk fungerer. Hva skjer når gjelden har gått for langt, og hvilke muligheter har du da? Er det noen gang lurt å ta et forbrukslån? Dette er noen av de spørsmålene vi tar for oss i episoden. I tillegg introduserer vi Helene som er ny i Horde.Med Alf Gunnar Andersen, Jan Tore Kristoffersen og Helene Henriksen.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.
 • 162 - Direkte fra Hordebilen og juks i regjeringen

  01:16:27
  Direkte fra Hordebilen tar vi en grundig titt på den aktuelle politiske skandalen som involverer Kjerkol og Sandra Borch. Skal det være konsekvenser for deres handlinger? Alf, Torstein og Jan Tore deler sine synspunkter og meninger om saken. I tillegg får du et glimt av Hordebilen, vårt mobile studio, og hører om den spennende konkurransen vi har på gang. Og hvem vet, kanskje du er den heldige som får en nedbetaling hvis du vinker oss inn langs veien? I denne episoden deles den første nedbetalingen ut.Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen og Jan Tore Kristoffersen.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.
 • 161 - Hva skjer når den siste Bitcoin er minet?

  01:04:57
  I denne episoden dykker vi ned i et av de mest fascinerende og uutforskede spørsmålene i kryptovaluta-verdenen. Hva vil skje når den siste Bitcoin er minet? Vil det utløse kaos, eller vil det åpne opp for nye muligheter og innovasjoner? Vi diskuterer også forskjellen mellom hedgefond og aksjefond, inkludert hvilket av dem som har muligheten til å shorte, og hva shorting egentlig er.Vi tar opp temaet greenwashing, og hvordan bedrifter kan misbruke dette begrepet for å fremstå som mer miljøvennlige enn de faktisk er. Og selvfølgelig, vi kan ikke glemme Jan Tore Kristoffersen, som har mottatt mye kritikk for sin siste film på sosiale medier. Husk å stemme på Jan Tore i Publikumsprisen i Bergen!Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen og Jan Tore Kristoffersen.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.
 • 160 - Hordes Bilstunt og Forventningene for 2024

  01:02:40
  I denne episoden har vi med oss Torstein, Jan Tore og Alf. De deler sine spådommer for 2024 og gir oss et innblikk i hva vi kan forvente oss i det kommende året.Vi går også mer i dybden på Hordes spennende bilkampanje. Hvilken bil er det, og hvordan kan du vinne den? Følg med for å få alle detaljene!Vi diskuterer også Hordes fremtidige planer rundt appen og AI. Videre tar vi opp diskusjonen om hvordan vi ser for oss at markedsføring vil utvikle seg i årene som kommer.Og ikke glem: Jan Tore er nominert til publikumsprisen! Så her er det bare å stemme.Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen og Jan Tore Kristoffersen.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.
 • 159 - Sesongstart med Schjelderup og Horde gir vekk en bil

  01:04:02
  Vi er tilbake med en frisk start på vår podcast, og denne gangen har vi med oss den kjente komikeren Christoffer Schjelderup! Sammen med våre faste verter, Jan Tore Kristoffersen og Alf Gunnar Andersen, utforsker vi temaer som Metaverse, annonsering og en fascinerende avstikker om blodhevn.Vi tar diskusjonen rundt en hypotetisk duell mellom Elon Musk og Mark Zuckerberg - en kamp vi alle ville betalt for å se.Og det store: Det går rykter om at Horde skal gi bort en bil i løpet av januar i deres nyeste kampanje. Vil du være den heldige vinneren?Med Alf Gunnar Andersen, Jan Tore Kristoffersen og Christoffer Schjelderup.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.
 • 158 - Juleavslutning og julekalender

  55:22
  Hovedpremien for Hordes julekalender skal trekkes i dag (22 desember), men i denne juleavslutningsepisoden kan du få med deg trekningen for 21. desember. Vi diskuterer også renteheving og hvordan banker følger opp rentehevinger, om det kan være lurt å bytte bank, og mye mer.Vi tar opp emner som skattebomber, internett-regulering, og det å være "sjef i egen økonomi". Det ble også arrangert en spørrekonkurranse der live-lytterne fikk muligheten til å vinne premier.Vi diskuterer også reguleringen av sosiale medier, med spesielt fokus på Twitter og Facebook, og deres ansvar for innhold som deles på deres plattformer.Til slutt tar vi for oss russetiden og en velkjent skattehack.Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen og Jan Tore KristoffersenPodcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.