Share

cover art for 181 - Iris Har Gjeldsproblemer

Økonomiamatørene

181 - Iris Har Gjeldsproblemer

Vi har tatt en prat med Iris, som åpent deler sin personlige historie om økonomiske utfordringer og gjeld. Vi får innblikk i hvordan hun havnet i denne situasjonen, hvilke konsekvenser det har hatt for henne, og hvordan hun nå har startet sin reise for å bli gjeldfri. Hvem har egentlig ansvaret for å lære folk om økonomi? Bli med på en viktig samtale om økonomisk utdanning, ansvar og veien mot gjeldfrihet.


Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen og Iris Eyfjord Hreidarsdottir.


Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Olve Austefjord, Helene Henriksen og Kristoffer Lervik.

More episodes

View all episodes

 • REPRISE - Økonomikommentator og forfatter Cecilie Langum Becker

  01:00:56
  I denne episoden har vi besøk av Cecilie Langum Becker. Cecilier jobber for å hjelpe personer med å forstå økonomispråket. Hun har skrevet boken "Kan vi ikke bare bruke oljepengene da?" som skal hjelpe deg å forstå og gi deg svar på alt du bør vite om økonomi, men som du gjerne ikke tør å spørre om.I episoden snakker vi om renter, økonomi og politikk. Kanskje blir økonomi litt lettere å forstå etterpå?Med Alf Gunnar Andersen og Cecilie Langum Becker.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.
 • 182 - Investeringer og private equity

  01:09:06
  I dagens episode får vi innsikt i verdenen av investeringer og private equity med vår spesialgjest, Joachim Høegh-Krohn. Vi diskuterer også de kontroversielle temaene rundt exit-skatt og oljefondets innflytelse på politiske beslutninger i Norge. Bli med oss for en innsiktsfull samtale om investeringer, økonomisk politikk og Norges økonomiske fremtid.Med Alf Gunnar Andersen, Camilla Jensen og Joachim Høegh-Krohn.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Olve Austefjord, Helene Henriksen og Kristoffer Lervik.
 • 180 - Rente, boligpriser og krypto

  01:04:55
  I dagens episode diskuterer vi om renten skal opp eller ned, og ser på utviklingen av boligprisene. Norges Bank har nylig publisert en rapport om krypto, og vi analyserer innholdet og hva det betyr for fremtiden. Til slutt tar vi en titt på byråkratiet i Norge, hvor mye ineffektivitet og mellomledelse kan kuttes for å gjøre systemet mer effektivt.Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen og Jan Tore Kristoffersen.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Olve Austefjord, Helene Henriksen og Kristoffer Lervik.
 • 179 - Kunst, ledelse og økonomi med Bjarte Hjelmeland

  01:01:33
  I dagens episode har vi med oss en kjendis i studio, Bjarte Hjelmeland, som er norsk skuespiller, regissør, teatersjef og sanger. Det er mye denne karen har gjort! Han har vært teatersjef for både Den Nationale Scene og Christiania Teater. Vi snakker om livet som artist, hvordan økonomien henger sammen med dette, og vi blir litt bedre kjent med Bjarte.Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen og Bjarte Hjelmeland.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Olve Austefjord, Helene Henriksen og Kristoffer Lervik.
 • 178 - Kjernekraft med Jonny Hesthammer

  01:16:07
  I dagens episode diskuterer vi kjernekraftens rolle i Norges energifremtid, med spesialgjest Jonny Hesthammer. Vi utforsker både fordeler og utfordringer ved kjernekraft, og hvordan det kan bidra til å møte Norges energibehov på en bærekraftig måte.Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen og Jonny Hesthammer.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Olve Austefjord, Helene Henriksen og Kristoffer Lervik.
 • 177 - Revidert statsbudsjett, Klarna og Girl Math

  01:04:15
  I dagens episode tar vi opp konflikten mellom Forbrukertilsynet og Klarna. Vi diskuterer også det reviderte statsbudsjettet. Hva er de viktigste endringene? I tillegg forklarer Helene det populære konseptet "Girl Math" til Jan Tore. Hva går det ut på, og kan det hjelpe deg med økonomiske beslutninger?Med Alf Gunnar Andersen, Helene Henriksen og Jan Tore Kristoffersen.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Olve Austefjord, Helene Henriksen og Kristoffer Lervik.
 • 176 - Vinnerne av Hordejakten

  01:11:15
  Lurer du på hvordan vinnerne av Hordejakten fant kassen med en million kroner? I denne episoden av podkasten får vi alle svarene. Vi tar en prat med vinnerne og dykker inn i hvordan de brukte hintene til å finne den riktige plasseringen. Vi gir også en full forklaring av alle hintene, hvor de lå, og hvorfor de var lagt opp på akkurat denne måten.Med Alf Gunnar Andersen, Jan Tore Kristoffersen og vinnerene Marius og Joakim.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Olve Austefjord, Helene Henriksen og Kristoffer Lervik.
 • 175 - Hordejakten

  01:11:47
  Vi er i gang igjen! På et hemmelig sted i Norge har Horde gjemt 1 093 072 kroner.Bli med på den spennende skattejakten på horde.no/gjeldfri/hordejaktenMed Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen, Jan Tore Kristoffersen.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Olve Austefjord, Helene Henriksen og Kristoffer Lervik.