Share

cover art for 112 - Opprydding i egen økonomi

Økonomiamatørene

112 - Opprydding i egen økonomi

Økonomiamatørene er tilbake fra juleferie med årets første episode. Alf Gunnar, Jan Tore og Torstein tar oss gjennom forskjellige tips og råd til hvordan du kan rydde i din personlige økonomi. Året 2023 tyder på å bli et år hvor de fleste vil kjenne på at vi har dårligere råd, derfor er det ekstra viktig å finne ut hvor du kan spare og hvilke utgifter man faktisk kan kutte helt. Vi får høre om gjengen har gjort seg noen nyttårsforsetter samt at vi får et innsyn i hvordan banker, inkassoselskaper, betalingstjenester som Klarna og namsmannen fungerer.


Til slutt får vi en enkel oppskrift på hvordan å kvitte seg med gjeld, og ikke minst gode råd som å gå over ditt eget luksusforbruk.


Med Alf Gunnar Andersen, Jan Tore Kristoffersen og Torstein Mellingen.


Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Sven Eggebø, Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.

More episodes

View all episodes

 • 173 - Bank, DNB monopol og formuesskatt med Per Christian Goller

  01:01:09
  I dagens episode har vi med oss Per Christian Goller fra Aprila Bank. Han diskuterer hvorfor DNB aldri burde få kjøpe Sbanken, og DNBs monopol i det norske bankmarkedet. Vi utforsker også hvorfor regjeringens formuesskatt kan hindre fremtidig innovasjon og inntektsgenerering for Norge. Hør også om hvor mye penger vi bruker i statsbudsjettet i forhold til våre naboer og andre land. Det er stort overforbruk både av dagens og tidligere regjeringer.I tillegg annonserer vi relanseringen av Horde Plus, nå til en sterkt redusert pris, men med flere funksjoner. Det er en vinn-vinn for alle. Per Christian gir også råd om hvordan du kan benytte Aprila Bank hvis du er gründer eller allerede driver for deg selv.Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen og Per Christian GollerPodcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen, Helene Henriksen og Kristoffer Lervik.
 • 172 - Kronekurs, exit-skatt og økonomiske tips

  55:00
  Vi gir deg verdifulle tips for å spare penger på flyreiser, enten du reiser med barn eller ofte opplever forsinkelser. Vi diskuterer også hvordan kronekursen kan påvirke feriebudsjettet ditt, og gir deg innsikt i hvordan den nye 'exit-skatten' kan påvirke gründere i Norge. Jan Tore forteller om gambling-strategien som hevder at du aldri kan tape, så lenge du har nok penger. Er det virkelig så enkelt?Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen og Jan Tore Kristoffersen.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen, Helene Henriksen og Kristoffer Lervik.
 • 171 - Bolig og investeringer med Pål Restad

  01:19:21
  I denne episoden dykker vi dypt inn i det norske boligmarkedet. Vi utforsker mytene og realitetene rundt oppussingsobjekter og avdekker om det virkelig er så enkelt å tjene penger på dem som mange tror. Med 16 års erfaring som eiendomsmegler og nåværende investeringsproff, deler Pål Restad sin innsikt og kunnskap om boligmarkedet. Vi diskuterer også presset unge mennesker føler for å komme seg inn på boligmarkedet, og om det virkelig er den beste veien å gå. Er det tid for en ny tilnærming? Bli med oss for en opplysende samtale som kan endre måten du ser på boligmarkedet.Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen og Pål Restad.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.
 • 170 - fire-dagers uke og exit skatt

  01:01:42
  Vi tar for oss MDGs forslag om en fire-dagers arbeidsuke i Norge. Hva mener Horde som bedrift om dette? Vil det bidra til mer balanse i arbeidslivet, eller vil det bare skape mer press? Vi ser også på alternative løsninger som kan gi samme effekt.Vi diskuterer også den kontroversielle "Exit-skatten". Denne skatten, som pålegger ekstra formuesskatt for de som flytter ut av Norge, har skapt mye debatt. Vi forklarer hvordan denne skatten fungerer, hvem den påvirker, og hva det innebærer for de som vurderer å flytte tilbake til Norge.Med Alf Gunnar Andersen, Helene Henriksen og Martin Solheim.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.
 • 169 - Økonomiamatørene - komiker edition

  43:02
  Bli med på en spesialepisode der komikere tar over podcasten. Vi dykker inn i komikernes økonomiske verden med Jan Tore Kristoffersen, Christoffer Schjelderup og Jonis Josef. I tillegg dykker vi videre til hva James Cameron, Ubåt-Matsen og OceanGate har til felles. Vi utforsker hva de tjener på forskjellige opptredener, hvordan de forhandler kontrakter, og hvilke strategier de bruker for å maksimere inntektene. Jonis Josef tar oss med bak kulissene i sitt produksjonsselskap og deler sin visjon for å tjene store penger i fremtiden. Vi diskuterer også hvordan de siste økonomiske nyhetene påvirker komikerne i studio. Dette er en episode du ikke vil gå glipp av hvis du er interessert i komedie, økonomi, eller begge deler!Med Jan Tore Kristoffersen, Christoffer Schjelderup og Jonis Josef.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.
 • 168 - Google AI, norsk økonomi og lytterspørsmål

  56:11
  Ny episode av Økonomiamatørene!Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen, Jan Tore Kristoffersen.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.
 • 167 - Privatisering, vikarbyrå og vi svarer lytterne

  01:04:25
  Trioen tar en kikk på statsbudsjettet, og sammenligner det med våre naboland. Hva får vi egentlig igjen for pengene som blir brukt? Vi tar en titt på privatisering og dens innvirkning på samfunnet. Er vi for kritiske til privatiseringen, eller er det grunn til bekymring?Vi diskuterer også den økende trenden med å jobbe i vikarbyrå, og hvordan dette kan være en dyrere løsning for den offentlige sektoren. Og selvfølgelig, vi svarer på lytterspørsmål! Fra håndtering av kredittkortgjeld, til spørsmål om å ta på seg mer gjeld for å overta arv, dette og mye mer. God lytting!Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen, Jan Tore Kristoffersen.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.
 • 166 - Tabu

  01:03:57
  I denne episoden av "Tabu" bryter vi ned barrierene og snakker åpent om økonomiske temaer som ofte blir sett på som tabu. Fra tilgang til samboers økonomi, til hva som skjer når regninger havner hos namsmannen, lønnstrekk, og hvordan man håndterer inkasso og ubetalte regninger. Vi tar også imot spørsmål fra lytterne og gir våre beste råd.Vi har med oss Richard fra Horde, som daglig håndterer vanskelige økonomiske saker. Han deler innsikt om hvilke saker som dukker opp på hans pult, og gir oss et innblikk i hvor gale det kan stå til med økonomien til de som sliter.Bli med oss for en åpen og ærlig diskusjon om økonomi, og få tips og råd om hvordan du kan håndtere potensielle økonomiske utfordringer.Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen, Jan Tore Kristoffersen og Richard Slee. Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Kristoffer Lervik.
 • 165 - Intervju med bilvinneren Trine, politikerlønn og indeksfond

  53:37
  I denne episoden tar vi en prat med Trine Johnsen, vinneren av vår bilkonkurranse. Har hun planer om å beholde bilen, eller har hun vurdert å selge den? Og hva med oppmerksomheten hun har fått fra media og på sosiale medier - hvordan har hun håndtert det? Vi får også hennes ærlige tilbakemeldinger om bilen nå, to uker etter at hun vant den.I tillegg tar vi opp det brennhete temaet om politikerlønn, etter at det nylig ble avslørt at politikere har hatt en betydelig lønnsøkning. Vi diskuterer også viktige aspekter å tenke på når man investerer i indeksfond, og hvilke banker som tilbyr de beste prisene for investering.Med Alf Gunnar Andersen, Torstein Nyhammer Mellingen og Trine Johnsen.Podcasten er sponset av Horde, og produsert av Ole Vegar Pedersen og Helene Henriksen.