De som bygger det nye Norge med Silvija Seres

Share

#14 Silvija Seres: 10 bud for å lykkes med digitaliserin‪g‬

Season 4, Ep. 14

Norge må innføre 10 databud for å henge med i timen. Det mener Silvija Seres, dagens gjest i podkasten ‘All In med Oslo Business Forum’.


– Det er på tide at vi alle blir teknologi-opportunister. Teknologi er bare et verktøy. Det er opp til oss å bestemme hvordan den skal endre samfunnet og livene våre, forteller Silvija Seres i denne splitter nye podkastepisoden.


Hun er hentet inn for å diskutere fremtidens oljeeventyr. Silvija er aktuell med sin nye bok “Staten og Dataen” der hun skriver om den lynraske teknologiske utviklingen og hvordan staten Norge skal holde følge.


– Det har vært for lite refleksjon over hvor mye vi blir endret og hvor mye vi styrer endringen selv med tanke på ny arbeidskultur. Derfor har jeg skrevet disse 10 databudene, forteller Silvija i episoden.


I denne podkastepisoden kan du høre mer om:

– Hvorfor vi må spre en fremoverlent kultur med nødvendig risiko

– Hvorfor vi må ha en hensiktsmessig utbygging av infrastruktur (bredbånd, 5G etc.) for å kunne utnytte data på en god måte

– Hvorfor og hvordan man skaper livslang læring i praksis, og hvorfor ledere må feire ansatte som lærer seg nye ting


... og masse, masse mer.

More Episodes

3/2/2021

#10 Kjersti Hobøl: Endringsledelse i praksis – fra krise til suksess

Season 4, Ep. 10
Kjersti Hobøl omtales som redningskvinnen til DNB og blir hyllet av blant andre Bjørn Rune Gjelsten og Petter Stordalen.Grunnen er enkel. Hobøl klarer å snu tapsprosjekter til suksess. Hun stablet Princess og Kid på bena slik at selskapene unngikk konkurs. Nå er hun ansvarlig for en ny snuoperasjon, denne gangen hos Nille.“Jeg hadde aldri kjøpt Kid for nær én milliard kroner om det ikke hadde vært for Kjersti Hobøl. Nille og DNB har fått den beste lederen med hensyn til en krevende turnaround-situasjon”, uttalte Bjørn Rune Gjelsten til Finansavisen da Kjersti Hobøl ble ansatt som Nille-sjef i mai 2018.Med andre ord, Kjersti Hobøl er superkvinnen DNB snur seg til når oppkjøpsfondene har kjørt storkunder på dunken og forlatt dem med kjempegjeld.Men hvordan klarer hun dette? Steg for steg – hvordan går Kjersti frem for å snu skuta fra krise til suksess? Og hva kan vi lære av hennes lederfilosofi og fremgangsmåte?I denne podkastepisoden kan du blant annet høre mer om: – Hvordan Kjersti går frem for å gjøre raske analyser og snu tapsprosjekter raskt.– Hvordan man kan bygge stolthet i selskapet for å øke engasjement og resultater.– Hvordan Kjersti unngår topptunge organisasjoner og silo-jobbing.– Hvordan Kjersti rekrutterer og bygger ledergrupper med de riktige menneskene.– Hvorfor det er viktig å bry seg om menneskene og forstå hvem de er og motivasjonen deres.Klarer man dette, kan man ta med organisasjonen på en reise som når så langt man bare vil, ifølge Kjersti.