Share

cover art for #10 Kjersti Hobøl: Endringsledelse i praksis – fra krise til suksess

De som bygger det nye Norge med Silvija Seres

#10 Kjersti Hobøl: Endringsledelse i praksis – fra krise til suksess

Season 4, Ep. 10

Kjersti Hobøl omtales som redningskvinnen til DNB og blir hyllet av blant andre Bjørn Rune Gjelsten og Petter Stordalen. 


Grunnen er enkel. Hobøl klarer å snu tapsprosjekter til suksess. Hun stablet Princess og Kid på bena slik at selskapene unngikk konkurs. Nå er hun ansvarlig for en ny snuoperasjon, denne gangen hos Nille.


“Jeg hadde aldri kjøpt Kid for nær én milliard kroner om det ikke hadde vært for Kjersti Hobøl. Nille og DNB har fått den beste lederen med hensyn til en krevende turnaround-situasjon”, uttalte Bjørn Rune Gjelsten til Finansavisen da Kjersti Hobøl ble ansatt som Nille-sjef i mai 2018.


Med andre ord, Kjersti Hobøl er superkvinnen DNB snur seg til når oppkjøpsfondene har kjørt storkunder på dunken og forlatt dem med kjempegjeld.


Men hvordan klarer hun dette? Steg for steg – hvordan går Kjersti frem for å snu skuta fra krise til suksess? Og hva kan vi lære av hennes lederfilosofi og fremgangsmåte?


I denne podkastepisoden kan du blant annet høre mer om:

– Hvordan Kjersti går frem for å gjøre raske analyser og snu tapsprosjekter raskt.

– Hvordan man kan bygge stolthet i selskapet for å øke engasjement og resultater.

– Hvordan Kjersti unngår topptunge organisasjoner og silo-jobbing.

– Hvordan Kjersti rekrutterer og bygger ledergrupper med de riktige menneskene.

– Hvorfor det er viktig å bry seg om menneskene og forstå hvem de er og motivasjonen deres.


Klarer man dette, kan man ta med organisasjonen på en reise som når så langt man bare vil, ifølge Kjersti.

More episodes

View all episodes

 • 14. #14 Silvija Seres: 10 bud for å lykkes med digitaliserin‪g‬

  16:39
  Norge må innføre 10 databud for å henge med i timen. Det mener Silvija Seres, dagens gjest i podkasten ‘All In med Oslo Business Forum’.– Det er på tide at vi alle blir teknologi-opportunister. Teknologi er bare et verktøy. Det er opp til oss å bestemme hvordan den skal endre samfunnet og livene våre, forteller Silvija Seres i denne splitter nye podkastepisoden.Hun er hentet inn for å diskutere fremtidens oljeeventyr. Silvija er aktuell med sin nye bok “Staten og Dataen” der hun skriver om den lynraske teknologiske utviklingen og hvordan staten Norge skal holde følge.– Det har vært for lite refleksjon over hvor mye vi blir endret og hvor mye vi styrer endringen selv med tanke på ny arbeidskultur. Derfor har jeg skrevet disse 10 databudene, forteller Silvija i episoden.I denne podkastepisoden kan du høre mer om:– Hvorfor vi må spre en fremoverlent kultur med nødvendig risiko– Hvorfor vi må ha en hensiktsmessig utbygging av infrastruktur (bredbånd, 5G etc.) for å kunne utnytte data på en god måte– Hvorfor og hvordan man skaper livslang læring i praksis, og hvorfor ledere må feire ansatte som lærer seg nye ting... og masse, masse mer.
 • 13. #13 Morten Hansen: Bør vi endre måten vi prissetter og måler verdi?

  09:59
  Podkasten ‘All In med Oslo Business Forum’, er en podkast for fremoverlente ledere som er interesserte i ledelse, innovasjon og strategi. Sammen med programleder Tor Haugnes dykker vi ned i én problemstilling hver eneste uke sammen med prominente gjester fra norsk og internasjonal næringsliv. Søk oss opp der du lytter til podkast for å høre mer.I episode #13 har vi fått besøk av Morten T. Hansen, professor i ledelse ved Berkeley University of California. Sammen med Jim Collins har han skrevet bestselgeren “Great by Choice” og er forfatteren av “Collaboration” and “Great at Work”.Er det mulig å endre måling av aktivitet? Er den gamle modellen med å se på timeforbruk og så beregne en pris for en leveranse snart historie? Kan det være andre måter å vise til verdi på som gjør at vi må tenke nytt rundt prising av tjenester?Morten var foredragsholder på Oslo Business Forum 2020: The New Normal med en av de beste tilbakemeldingene i Oslo Business Forum sin historie. Derfor var det på tide med en oppfølging på noen av punktene som ble diskutert der med Morten.I denne podkastepisoden kan du høre mer om:Hvordan ledere kan tenke annerledes rundt produktivitet og måling av verdiHvordan bli god på innovasjon gjennom konseptet “bullets, then canonballs”Arbeidsorganisering i den nye normalen
 • 7. #7 Sigurd Granmark: 10 tips for å motivere og lede ansatte under pandemien

  10:37
  Hvordan håndterer og motiverer man ansatte for en ny runde med hjemmekontor og nedstengninger? Som skaper en organisasjon fylt av engasjement og prestasjonskultur?I denne episoden har vi invitert med Sigurd Granmark, gründer og daglig leder av lederutviklingsselskapet All In. Han har ledet olympiske mestere, verdensmestere, toppledere i internasjonale bedrifter og selv hatt lederansvaret i et stort, internasjonalt konsern.I episode 7 av podkasten ‘All In med Oslo Business Forum’ har han blitt utfordret til å komme med 10 tips for motivere og lede ansatte under pandemien.
 • 4. #4 Rune Bjerke: Rune Bjerke: Hvordan bygge kapasitet for innovasjon?

  13:59
  I denne podkastepisoden kan du høre mer om:1. Finnes det en oppskrift for innovasjonsarbeid og kan i så fall denne benyttes av andre?2. Hva er de mest kritiske faktorene som må være tilstede for å bygge innovasjonskapasitet i en organisasjon?3. Er det toppledelsen som er katalysator for innovasjon i en organisasjon?
 • 1. #1 Jacob Schram: Toppleder i krisetider

  21:50
  Podkasten ‘All In med Oslo Business Forum’, er en podkast for fremoverlente ledere som er interesserte i ledelse, innovasjon og strategi. Sammen med programleder Tor Haugnes dykker vi ned i én problemstilling hver eneste uke sammen med prominente gjester fra norsk og internasjonal næringsliv.I den aller første episode av podkasten 'All In med Oslo Business Forum' vil du høre mer om:1) Hvordan Norwegian-sjef Jacob Schram har opplevd kriseåret 20202) Hvilke tiltak har Norwegian gjort på bakrommet for å komme gjennom krisen3) Hvordan det er å stå i stormen.. og masse, masse mer om hvordan man går fra strategi til gjennomføring, hva som er forskjellen på en leder og en manager og hvordan han har opplevd tiden som toppleder i Norwegian.
 • 12. #57 Teknologigigantene i trøbbel, og snart kommer Amazon til Norge

  54:28
  «The big four», Amazon, Apple, Facebook og Google, er i hardt vær. Den amerikanske professoren, Scott Galloway, kaller dem for vår tids tobakkselskaper. De beskyldes for maktmisbruk, brudd på konkurranselovgivningen, og at de ikke opererer til kundens beste. Hva skjedde under tech-høringen i den amerikanske kongressen? Kommer det reguleringer og vil politikerne splitte opp selskapene? I tillegg har vi diskutert nyheten om at Amazon etablerer seg i Sverige. Nå skal Norden tas. Det debatteres heftig om dette blir døden for norsk netthandel. Hva er den beste strategien for å lykkes i konkurransen mot Amazon? Ukens gjester er Bente Sollid Storehaug, adm. direktør i Digital Hverdag AS og styregrossist, og Lucas H. Weldeghebriel, daglig leder og journalist i Shifter.
 • 6. NRK-avsløring: Dine data er til salgs

  54:19
  Kjøp og salg av data er «big business». Flere selskaper lever av å samle inn posisjonsdata ogvidereselger dem til nesten hvem som helst. Alle bevegelsene våre overvåkes, og noentjener altså penger på dem. Er det greit? Skjønner forbrukerne hva de sier ja til? Og hvorsikre kan vi være på at de ikke havner i feil hender?I denne episoden dykker vi ned i NRKsavsløring om salg av posisjonsdata. For 35 000 kroner fikk NRK tilgang til bevegelsesdata fraover 140.000 unike mobiler og nettbrett i Norge.Ukens gjester er Martin Gundersen, journalist i NRK Beta, og Inger Lise Blyverket, direktør iForbrukerrådet. Programleder er Christian Brosstad.
 • 6. #51 NAV og Skatteetaten: Digitalisering på rekordtid

  46:39
  Kampen mot koronaviruset skaper uvirkelige forhold for oss alle. Vi opplever store endringer i livene våre, og det samme skjer for virksomhetene. Det dukker opp nye brukerkrav og behov, og vi har ikke tid til å vente i mange måneder på nye tjenester som skal løse dagens problemer. Offentlig sektor har virkelig fått føle på kroppen disse nye kravene og behovene, og har snudd seg raskt for møte dem.   Hvordan har de jobbet med utvikling av nye løsninger for innbyggerne og virksomhetene? Hvordan har koronakrisen påvirket beslutninger, ledelse og kultur? Og ikke minst; Hva er den viktigste læringen, og hvilke endringer bør fortsette når vi en dag er tilbake i en normalsituasjon?   Vi tar praten med Hans Christian Holte, skattedirektør, og Jonas Slørdahl Skjærpe, IT-direktør i NAV. Programleder er Christian Brosstad, Atea.