Music Norway: Eksportpodden

Share

The Music Manager #13: Lena Midtveit

Season 1, Ep. 13

Lena Midtveit er administrerende direktør i Sony Music Norway. Her forteller hun blant annet om hvordan Sony opererer som eksporterende selskap, om Peder Elias’ popularitet i flere asiatiske territorier, og om en nysignering i Sony-systemet som er i startgropen på en internasjonal karriere med utgangspunkt i det aller største markedet, nemlig USA.

More Episodes

 • 16. The Music Manager #16: Maja S. K. Ratkje

  32:55
  Komponist og utøver Maja Solveig Kjelstrup Ratkje har utmerket seg med høyt aktivitetsnivå både i Norge og internasjonalt og har fått gjennomslag på mange musikalske områder. I denne episoden av The Music Manager snakker Ratkje om hvordan hun organiserer sin internasjonale aktivitet innenfor samtidsmusikkbegrepet.
 • 15. The Music Manager #15: Eirik Solheim

  42:30
  Utviklingen av kunstig intelligens går med rasende fart. Hvilke konsekvenser får dette for musikkbransjen? Eirik Solheim i NRK Beta hjelper Vegard med å sortere tankene og peker på de problemstillingene som er viktig å håndtere nå.
 • 14. The Music Manager #14: Paal Nilssen-Love

  42:46
  Paal Nilssen-Love utfordrer grensene for hvor mange konserter og reisedøgn det er mulig å ha i året. I denne episoden forteller trommeslageren om hvordan han organiserer konserter og turneer med musikere over hele verden og nærmer seg 200 konserter i året.
 • 12. The Music Manager #12: Ane Brun

  58:54
  Ane Brun har hatt eierskap til sin egen musikk og sittet i førersetet til sin egen karriere fra første dag. I 2023 markerer hun 20 år som plateartist, og i denne episoden forteller hun hvordan historien har blitt til, fra oppveksten i Molde til en artistkarriere som har skapt tilhengere over hele verden. 
 • 11. The Music Manager #11: Stine Osmo Lieng

  32:22
  Fra å ha jobbet med norske låtskrivere opp mot flere internasjonale markeder fra en posisjon i en av de største forlagsselskapene globalt har Stine Osmo Lieng inntatt førersetet i Musikkforleggerne der hun jobber med vilkårene for en del av eksportrettet musikkbransje hun har bred erfaring fra. 
 • 10. The Music Manager #10: Kai Robøle

  40:40
  Kai Robøle har bidratt til å bygge internasjonale låtskriverkarrierer via selskapene Waterfall Music og Arctic Rights Management, og i denne episoden av The Music Manager deler han av sine erfaringer gjennom mange år som en sentral del av den norske eksportrettede musikkbransjen som publisher.
 • 9. The Music Manager #9: Silje Larsen Borgan

  41:04
  Karpe i Oslo Spektrum og Emilie Nicolas på Björks siste album. Manager Silje Larsen Borgan i Little Big Sister snakker om planene for hvordan suksess på hjemmebane skal omsettes i store markeder i Europa.
 • 8. The Music Manager #8: Ben Blackburn

  01:05:38
  How does manager Ben Blackburn handle the international success of girl in red and Marie Ulven’s wish to expand creatively into other areas and platforms? In this episode of The Music Manager Blackburn talks about how he navigates as a manager for a musical phenomenon that has created a worldwide following in a very short time.