Share

cover art for ÅPENT HUS: Hva er fremtiden for streaming av musikk i sosiale medier?

Music Norway: Eksportpodden

ÅPENT HUS: Hva er fremtiden for streaming av musikk i sosiale medier?

Dette er et opptak fra Åpent Hus 25.august. For andre året har Jostein Ryssevik i ideas2evidence laget kunnskapsoppsummeringen Trender i norsk og internasjonal musikkbransje. Ryssevik presenterer nøkketrender fra rapporten, etterfulgt av et panel der som består av: Inger Elise Mey, Director of International Affairs i TONO, Anja Nylund Hagen og seniorrådgiver Kulturdirektoratet i avdelingen Kulturanalyse. Panelsamtalen skal handle om at bruk av musikk i sosiale medier utenfor de etablerte streamingplattformene øker (non-DSP streaming) og spås å bli en langt viktigere inntektskilde for den globale musikkindustrien i årene framover. Hvordan er TONO rigget i denne utviklingen, og hvordan benytter bransjen seg av mulighetene? Panelet modereres av Music Norways direktør Tone Østerdal.

More episodes

View all episodes

 • 21. The Music Manager #21: Ivar S. Peersen

  01:30:41
  Ivar er gitarist og låtskriver i metalbandet Enslaved som har holdt det gående i over 30 år. Han også styreleder i GramArt, som er interesseorganisasjonen for artister og musikere. I denne episoden av The Music Manager snakker Ivar hvordan tidene har forandret seg og hvordan virkeligheten ser ut i dag for et metalband med betydelig internasjonalt nedslagsfelt.
 • 20. The Music Manager #20: Dennis Kiil

  42:00
  Dennis jobber med artister som Roc Boyz og El Papi som har gjort det sterkt i Sverige. I tillegg er han medarkitekt bak lanseringen av Aden Foyer i 2022. Dette førte til at han ble plukket ut til Nordic Music Biz Top 20 Under 30, og i denne episoden av The Music Manager graver Vegard Waske i hvordan han jobber for artistene sine.
 • 19. The Music Manager #19: Mina Ingebretsen

  47:20
  Mina Ingebretsen startet sin karriere i London og er nå International Export Manager i Universal Music Norge. Der spiller hun en viktig rolle i den internasjonale veksten for Astrid S, Emilie Nicolas, Dagny, Victoria Nadine, og den nylige sensasjonen Alessandra.
 • 18. The Music Manager #18: Peder Benjamin Hagen

  37:29
  Peder Benjamin Hagen i Major Mgmt og United Stage Norge har bidratt til å gjøre Ringnes-Ronny til en av de største strømmesuksessene i Norden. Hør hvordan i samtale med Vegard Waske i denne utgaven av The Music Manager.
 • 17. The Music Manager #17: Yonas Aregai

  37:55
  Interessen for musikkrettigheter som investeringsobjekt er voksende og beregninger viser at kataloger og musikkrettigheter skiftet hender for over 5 milliarder amerikanske dollar i 2021. I denne episoden av The Music Manager forteller Yonas Aregai i investeringsselskapet GoldState Music hvordan han navigerer i markedet, etter å ha jobbet i mange år med Alan Walker i selskapet MER.
 • 16. The Music Manager #16: Maja S. K. Ratkje

  32:55
  Komponist og utøver Maja Solveig Kjelstrup Ratkje har utmerket seg med høyt aktivitetsnivå både i Norge og internasjonalt og har fått gjennomslag på mange musikalske områder. I denne episoden av The Music Manager snakker Ratkje om hvordan hun organiserer sin internasjonale aktivitet innenfor samtidsmusikkbegrepet.
 • 15. The Music Manager #15: Eirik Solheim

  42:30
  Utviklingen av kunstig intelligens går med rasende fart. Hvilke konsekvenser får dette for musikkbransjen? Eirik Solheim i NRK Beta hjelper Vegard med å sortere tankene og peker på de problemstillingene som er viktig å håndtere nå.
 • 14. The Music Manager #14: Paal Nilssen-Love

  42:46
  Paal Nilssen-Love utfordrer grensene for hvor mange konserter og reisedøgn det er mulig å ha i året. I denne episoden forteller trommeslageren om hvordan han organiserer konserter og turneer med musikere over hele verden og nærmer seg 200 konserter i året.