Share

cover art for Vinner av Mestas idekonkurranse er klar for veien

Mestapodden

Vinner av Mestas idekonkurranse er klar for veien

More episodes

View all episodes

 • Inkludering og mangfold - hva betyr det for deg og meg

  23:14
  I denne episoden har HR leder Aud invitert doktorgradstipendiat Sunniva Arjà Tobiassen for at vi kan lære og forstå mer av inkludering og mangfold i praksis. Vi får praktiske tips for å kunne være den kollegaen alle ønsker å ha. Veien til et godt arbeidsmiljø går vi sammen.Vi dykker ned i;Essensen av mangfold og inkludering – Hva betyr det egentlig for deg og meg?Mestas engasjement – Hvorfor er inkludering mer enn bare et buzzord for oss?Virkeligheten i hverdagen – Er Mesta virkelig et speilbilde av verdiene vi hevder å ha?Verdien av hvert individ – Hvorfor alle mennesker har en plass og en stemme hos oss.Humorens tveeggede sverd – Når er en vits bare en vits, og når blir den et problem?Privat vs. profesjonell – Grensene vi må anerkjenne og respektere.Lytt for inspirasjon og gode råd til å gjøre en forskjell i ditt arbeidsmiljø.
 • HMS-uka 2024 - De langsomme ulykkene» og viktigheten av risikovurdering og forebyggende arbeid

  19:48
  I denne episoden av Mestapodden har vi besøk av Thomas Clemm fra BHT. Thomas sitter med en rykende fersk doktorgrad og forsker på «dårlige vibber». Sammen med prosjektleder Tore Siren snakker de om farlige fysiske arbeidsmiljøfaktorer og viktigheten av forebyggende arbeid og risikovurdering. Tore har nemlig selv fått kjenne på kroppen hva det vil innebære å bli eksponert for vibrasjoner over lengre tid, og lever med yrkessykdom i dag. 
 • Mangfold og Pride i Mesta

  31:25
  Inga tok med dama si på julebord i Mesta. Hør hvordan det gikk i podcasten!
 • Vårens helter!

  26:05
  Vi gjør et lite dykk i et av de sikreste vårtegnene vi har - renholdsprosessen i Mesta.Morten Moen Østheim og Amund Grimsrud på hos Dk3410 Land/Hadeland gir oss innblikk i og tips og triks for god gjennomføring av renholdsprosessen.Hva er renholdsprosessen? Hva skjer om vi får snøfall midt i renholdsperioden? Og hvorfor bør søppelplukking være en del av føreropplæringen?
 • HMS-uka 2023: Hva er et godt arbeidsmiljø for Tamara og Håkon?

  29:06
  I denne episoden får vi besøk av prosjektingeniør og tidligere trainee Tamara Nicolaisen og fagarbeider på jernbane Håkon Østby.Vi får innblikk i hva som beskriver et godt arbeidsmiljø for Tamara og Håkon , hvordan deres arbeidsmiljøer legger til rette for ulikhet og hva de tenker er viktig å gjøre om arbeidsmiljøet ikke er trygt og godt.
 • Bærekraft

  27:34
  Visste du at bærekraft handler om mye mer enn kun klima og miljø? Og at hvis hele verden skulle levd som Norge, måtte vi hatt over tre jordkloder til? Mesta har bærekraft i alt vi gjør som en av våre strategiske kamper. Silje Marie Rosenlund forklarer hva dette egentlig dreier seg om, hvordan Mesta jobber med bærekraft og hvordan hver enkelt av oss kan bidra. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe
 • Saltimportøren Mesta

  22:49
  Vinter- og saltsesongen er i gang mange steder i landet.  Innkjøpsleder Bjørn Heggedal forteller om saltet Mesta bruker, hvordan Mesta begynte å importere salt på egen hånd, hvordan vi saltlogistikken fungerer i dag og hvorfor saltet har et ufortjent dårlig rykte.