Share

cover art for Åttonde avsnittet- Maria pratar om misstag

Mental träning för ryttare Sporre Academy

Åttonde avsnittet- Maria pratar om misstag

Season 1, Ep. 8

More episodes

View all episodes

 • 12. Nervositet- tips om hur du kan hantera och identifiera din nervositet

  19:37
  Det här avsnitt är en inspelning gjord som webinar på Facebook.Nervositet är ju något som du kan lära dig att hantera och acceptera. Oftast är det svåraste att att börja ta kontroll över sin nervositet och styra den till där det passar bäst att vara nervös. Som ryttare har du ju också hästen att tänka på som reagerar på din spänning.
 • 11. Spända hästar-kan du träna bort det?

  30:45
  Min häst är spänd och stark" Hur kommunicerar du med din häst?En av de utmaningar som många ryttare står inför är att hantera en spänd och stark häst. I detta webinar kommer vi att utforska olika tekniker och strategier för att kommunicera med en spänd och stark häst. Hur påverkar du din häst? 
 • Avspänningsträning Nervositet

  07:20
  Det här är en ljudfil som du kan använda och lyssna på inför en prestation av något slag, till exempel inför en tävling eller träning.Lägg dig eller sätt dig i lugn och ro under ca 10 min och lyssna på ljudfilen helst med någon typ av hörlurar.Låt orden gå djupt in och koncentrera dig på din lugna andning och avslappning.Bäst effekt har du om du tidigare har grundtränat "Muskulär avspänning"Tycker du att det hjälpte dig?Det krävs en del träning att låta suggestioner gå rakt in i ditt undermedvetna utan att hjärnan ska värdera och kritisera.Lyssna gärna på ljudfilen många gånger, den ger mer effekt vartefter dina sinnen känner igen känslan.Lycka till, Maria
 • 10. Tionde avsnittet: Maria pratar om hur du hanterar stopp och vägringar i hoppningen.

  17:47
  När hästen vägrar blir det alltid problem. Ett av de största problemen är att det fastnar som en tagg i ryttarens hjärna, och du tar det med dig till nästa gång du ska hoppa.Ju mindre frustration och drama det blir runt ett stopp, ju mindre problem kommer det att bli i framtiden.I det här avsnittet får du enkla tips om hur du bygger upp ert gemensamma självförtroende.Din inställning ska alltid vara: Min häst hoppar alla hinder!
 • 9. Nionde avsnittet: Maria pratar om hur du kan skapa flow och en bra känsla.

  17:58
  Det här avsnittet handlar om hur du kan träna på att skapa flyt och bra känsla i ridningen.Du kan själv påverka vilken känsla du upplever i ridningen beroende på vad du fokuserar på. Du får också träna på att lita på att du faktiskt kan rida och utnyttja det.
 • 6. Sjätte avsnittet:Maria pratar om mål

  25:06
  Jag pratar om hur du kan tänka när du sätter upp mål för din träning och ridning.Hur viktigt det är att vara tydlig med målen, tidsätta dem ordentligt och verkligen förtydliga vad du vill uppnå!
 • 5. Femte avsnittet: Maria pratar om hur du påverkar din häst med mental träning!

  18:06
  Maria Sundin, mental coach och tränare pratar om hur elevernas mentala träning påverkar deras hästar. Hur mycket påverkar vi egentligen hästen med våra tankar och känslor?Lär dig hur du skapar bättre kontakt och kommunikation med din häst, och ni blir nöjdare tillsammans.