Mallorca Blogg och Podd

 • 10. Plockgodisets högborg I Palma - Swedishstuff

  30:15
  I Santa Catalina, Palma de Mallorca ligger den fantastiska godisaffären Swedishstuff. Den drivs av Christian och Maria som beslöt sig för att öppna en godisaffär här i januari 2020. 
 • 9. JUL Konsert i Svenska kyrkan

  34:18
  Palma Music choir håller en mini konsert i Svenska kyrkan på Mallorca. Lyssna och njut.
 • 8. Skaparglädje i ett november regnigt Mallorca

  32:31
  I en fantastisk vacker lokal på Plaza Progreso i Santa Catalina, håller Lisa sina Kreativitets kvällar. Det är meningen att man ska finna sin energi och kreativitet med hjälp av en stor vit duk på ett staffli och massor av akrylfärger och olika verktyg
 • 7. Svenska Kyrkan i Palma de Mallorca

  41:45
  Svenska Kyrkan på Mallorca är en social mötesplats för svenskar som bor på ön. Jag fick ett härligt samtal med kyrkoherede Carin Saracco och präst Karolina Hellman ochfick dricka svenskt kaffe.
 • 6. Solidarisk Paella med filosofisk kärlek

  34:31
  En söndag i månaden genomför filosofi skolan inne i Palma- Es Raco de ses Idees - sitt projekt Paella Solidaria. Koordinatorerna Carmen och Toni välkomnar oss till en söndag i välgörenhetens tecken.
 • 5. Glädje, vänner och sång- Palma Music Choir

  40:47
  Onsdagkvällar mellan 20 – 21 övar vi med kören i Palma Music Studios i Palma. Vi sjunger till musikbakgrunder och med texter, men inga noter. Vi ses en gång i veckan och sjunger, skrattar och umgås. Att ha kul är helt enkelt huvudsyftet!!
 • 4. Padel och Bennassar

  39:58
  Padelrunda och konstrunda
 • 3. Vinskörd och Vänskap

  32:43
  För två veckor sedan såg jag en notis på Facebook om att en lokal vingård, Ses Rotes, på Mallorca sökte hjälp med at skörda årets druvor. Jag tänkte att eftersom jag inte på något sätt har någon som helst erfarenhet inom detta område så skulle jag säkert inte får svar. Men det fick jag. Till min förvåning behövde man inte alls ha någon erfarenhet och de skulle dessutom visa på plats hur man gör. Så jag bestämde mig att detta vore jättekul att prova på.
 • 2. Tjurfäktning och San Lorenzos tårar.

  40:50
  Protesterna mot tjurfäktning, både inom och utanför Spanien, har växt sig starkare för varje år som gått. Omvärldens protester har också lett till att många städer i Spanien stängt sina tjurfäktningsarenor och förklarat att de är emot tjurfäktning. Balearerna, som bland annat omfattar Mallorca, klubbade för fyra år sedan igenom en ny djurskyddslag som förbjuder användandet av ”vassa redskap som kan skada och/eller döda tjuren” under tjurfäktningar, vilket i sig skulle förhindra att tjurfäktningar anordnades.Spaniens författningsdomstol bedömde dock att den nya lagen inte var förenlig med den spanska konstitutionen och tjurfäktningen kom tillbaka till Mallorca 2019, när arenan Coliseo Balear firade sitt 90-årsjubileum i Palma, innan Pandemin . Nu när restriktionerna minskat kommer tyvärr tjurfäktningarna tillbaka till Mallorca, och denna gång till Inca. Vi åkte upp och anslöt oss till protesterna.Dagens Poddljud är inte heller helt optimalt. Men en ny mikrofon har blivit inköpt och jag hoppas att till nästa avsnitt, avsnitt 3, så ska ljudet vara mycket bättre. Jag hoppas att ni har överseende med detta.Vår signaturmelodi har också fastnat någonstans på de skånska slätterna, men är 100% på gång, och jag kan inte beskriva hur nyfiken jag är på hur VÅR egen Mallorca Blogg och Podd Jingle kommer att låta. Den som väntar på något gott osv…. Jag lär mig, jag lär mig. (Ha tålamod med en stackars nybörjare)
loading...