LØRN.TECH

del

#0876: BOOKS: Arne Selvik: Døden minutt for minutt

Season 1, Ep. 876

I denne episoden av LØRN bokbad snakker, Silvija Seres, med forfatter, Arne Selvik, som har skrevet boken Døden - minutt for minutt. Boken er en spenningsromanen med handlingen satt til et sykehjem med sykepleier Borghild som hovedpersonen. Den er også basert på egne erfaringer, og noe av skrivingen er utløp fra frustrasjonen Arne selv opplevde da hans foreldre levde og døde på sykehjem, så sinnet måtte få utløp.


Dette lørner du:

Faglitteratur

Digitalisering på arbeidsplassen

Styreverden

Økonomi

Lederrollen


Anbefalt litteratur:

Som Pesten – Hanne Vibeke Holst


Mer om boken:

Alderdom er ikke for pyser. Ikke livet på sykehjem heller. Døden er hardt arbeid. Den er alltid til stede. Sykehjemmet er ikke et blivende sted. Ingen av beboerne slipper levende derfra. Nest etter dødsangst er krenkelse, hat og forakt de sterkeste følelsene vi mennesker kjenner. Forelskelse, kjærlighet og lojalitet er også sterke saker, men mer sjelden vare. Det er dette Døden - minutt for minutt handler om. Beboerne på Sølvtunet, og de som arbeider der, lever sine mer eller mindre bevisste liv i en travel hverdag. Dagene preges av sterkt demente pasienter, mangel på pleiere, sviktende ledelse og medisinskap som lekker. Når Sølvtunet blir arena for realityserien Hverdagshelten, med Borghild Bastiansen i hovedrollen, er det duket for drama, romantikk og eksperimenter med opioider som ender i varsling og skandaler.

Sitat: Mitt budskap er at vi må få et ett lysere syn på døden, døden er like naturlig som livet, livet er en gave og på et tidspunkt må vi levere den gaven tilbake.

Flere episoder