Share

cover art for #C0860_201016_Dag Karterud: Brukere må ha kunnskap til å bruke

LØRN.TECH

#C0860_201016_Dag Karterud: Brukere må ha kunnskap til å bruke

Season 1, Ep. 860

I denne episoden av #LØRN snakker Silvija med Dag Karterud som er førsteamanuensis på storbyuniversitetet OsloMet. Karterud ønsker å snakke mer om hvilke holdninger, utfordringer, og innstillinger vi har til teknologi i helsevesenet. Han reflekterer over hvilken kvalitet de "varme hendene" vi nå har, faktisk har? Dersom de hendene blir veldig travle fordi de har for mye å gjøre så er det kanskje bedre å snakke med noen på en skjerm som faktisk har tid til å prate med deg? Han forklarer at velferdsteknologi for han er alt fra enkle praktiske hjelpemidler til avanserte AI baserte systemer.  


Gud, gi meg sinnsro til å akseptere de ting jeg ikke kan forandre, mot til å forandre de ting jeg kan, og forstand til å se forskjellen, minner han oss om i episoden.


Dette LØRNER du:

Velferdsteknologi

Brukerbehov

Brukervennlig teknologi

Møte mellom bruker og teknologi


Anbefalt litteratur:

Bøker som 21 tanker for det 21. århundre (2018) (Harari) tror jeg kan være lurt å lese (har ikke lest denne), fordi jeg tror vi behøver å tenke lange tanker, ikke hva som umiddelbart kan lønne seg eller synes å bære en fiks (digital) løsning..

More episodes

View all episodes