LivsCykeln

Share

Psykisk ohälsa och suicid prevention.

Season 1, Ep. 10

I det tionde avsnittet av LivsCykeln träffar vi HG Rådström som är ett känt ansikte för många Sundsvallsbor i sitt engagemang inom basketen och just nu det fantastiska basketlaget Blue Heroes som spelar i den nationella ligan SJ Basket Special men även som en profil inom krogvärlden där han jobbat i många år.

Vi samtalar om det allra mörkaste och det allra ljusaste stunderna i livet om saknad och förlåtelse men framförallt om vikten av att vara närvarande i sitt eget och andras liv, att se varandra på riktigt. Om du misstänker att någon i din närhet har tankar på att ta sitt liv ställ frågan, fråga och våga stanna kvar och lyssna, du kan vara den som gör skillnaden och räddar någons liv men personen måste även få professionell hjälp, du är en stöttande vän eller anhörig men du bär inte ansvaret för någon annas livsval.

HG pratar om sin historia i föreläsningen Alltid Öppet, att prata hjälper honom att läka och han hjälper samtidigt andra att öppna upp och att tordas ta steget att samtala om sin mentala hälsa.

Vill du veta mer om suicid prevention besök då https://www.suicidezero.se/

More Episodes