Share

cover art for Lena Tolvers beroendeterapeut

LivsCykeln

Lena Tolvers beroendeterapeut

Season 1, Ep. 9

I det nionde avsnittet av podden LivsCykeln samtalar vi med Lena Tolvers som är beroendeterapeut om tv-serien Behandlingen, modet att be om hjälp och att vara modig nog att hjälpa andra. Lena har en lång erfarenhet av att möta och bemöta människor med beroendeproblematik och arbetar i dagsläget på Ljung och Sjöberg både i Sundsvall och Stockholm som hjälper företag att långsiktigt hjälpa anställda med deras eventuella beroenden. Har du någon i din närhet, hemma eller på jobbet som du ser behöver hjälp med att komma ut ur ett beroende hjälp till ställ frågan, det kan kännas svårt och obekvämt men kom ihåg det finns ingen som vill vara fast i ett beroende.

More episodes

View all episodes

 • Hitta din röst med Susanne Bertlin

  01:36:02
  I det här avsnittet av Livscykeln får vi möta Susanne Bertlin och höra om hennes arbete som röstcoach. Hur hon möter olika människor och personligheter för att utveckla rösten, framför allt kring sången. Susanne arbetar med att forma artister och sångare i Idol, Masked Singer och Melodifestivalen.Vi samtalar kring hur vi kan använda vår röst på olika sätt i sång och tal. Hur den inre rösten kan göra sig hörd i den yttre. Hur rösten hänger ihop med kroppen, sinnet, känslorna och personligheten.Hur kommer det sig att det finns så mycket prestation och värderingar kring just sång? Vilka är verktygen om vi längtar efter att sjunga. Vi får också veta hur Susanne själv hittade till musiken och det yrke hon har idag, OCH hur är det egentligen med Linda och Katarina, vill de vara med i Melodifestivalen??
 • 19. Intuition

  01:07:24
  Lyssnar du till din intuition och kan man träna upp det? Anna arbetar som holistisk rådgivare, massage terapeut och yoga lärare hon har tränat upp sin intuition och använder sig av den dagligen i sitt eget liv och med sina klienter. Vad är intuition och hur kan vi använda oss av den. Det blir ett som vanligt naturligt, lite skrattigt till en början, avsnitt med nya tankar som föds om hur vi kan använda våra verktyg på nya sätt. Ni hittar Anna via hennes hemsida Soul of Anna och på Instagram soulofanna.se
 • 20. Summering av året 2023

  46:36
  Vi fick lite feeling och spelar in ett avsnitt hemma i Lindas soffa, vi reflekterar över året och vad som känns viktigt inför 2024.Summeringen blir kärlek, tacksamhet och att bara åka med.
 • 18. Att vandra Caminovägen.

  01:10:08
  I det här avsnittet möter vi en inspirerande kvinna som genomför en sak hon velat göra länge. Vi möter Liselott Mooe som för ganska precis ett år sedan vandrade den 80 mil långa pilgrimsvandringen, den så kallade "Jakobsvägen". Den sträcker sig från franska byn St Jean Pied de Port till spanska Santiago de Compostela.Under 35 dagar tar sig Liselott från punkt A till punkt B. Vi pratar om allt från praktiska utmaningar till fysiska och andliga "varanden". Hur känns det egentligen att gå så långa sträckor så många dagar i rad och vad finns det möjlighet att utforska och upptäcka hos sig själv under "Caminon" (vägen)?
 • 17. Intimitet och njutning

  01:14:40
  Äntligen är vi tillbaka! I ett till början lite skrapigt och hostigt avsnitt dyker vi in i intimitet, sex och njutning tillsammans med Hanna som driver Pleasuer Habits där hon coachar och hjälper par men även enskilda personer att hitta till sin njutning i sovrummet men även njutning som genomsyrar hela livet för som vi har lärt oss vid det här laget i LivsCykeln så hänger allt ihop.Vår första gäst på länk och vi har nu lärt oss vad vi behöver göra ljudmässigt om det dyker upp flera, men som sagt några minuter in i avsnittet blir det bättre.Vill ni ha kontakt med Hanna så når ni henne via hennes Instagram eller mail: pleasurehabits@gmail.com.Njut av avsnittet!
 • 16. Nu har vi pausat klart.

  41:46
  Efter ett litet uppehåll med mycket eftertanke och självklart som vanligt längtan efter att hittar vår egen väg i det här livet är vi nu tillbaka. Vi samtalar om vägen hit och vägen framåt mitt i nuet. Vi är så glada och tacksamma för alla som hört av sig och undrat när vi kommer tillbaka och hoppas att ni övriga har haft tålamod och vill fortsätta att lyssna på våra fniss, långa pauser och lugna samtalston. Kram på er!
 • 15. Våld i nära relationer

  01:33:46
  I det 15e avsnittet av LivsCykeln samtalar vi med Carola Pettersson om våld i nära relationer Carola är psykoterapeut och använder sig av terapiformen ACT, Acceptance and commitment therapy, i sina samtalsgrupper. Vad innebär det att vara utsatt för våld och hur kan gruppen och samhället hjälpa en utsatt att komma vidare, förståelsen för varandra och oss själva när någon annan går in och helt plötsligt styr dina tankar och ditt liv.Vill du komma i kontakt med Carola så gör du det via mail: annacarola.konsult@gmail.com
 • 14. Rädsla, glädje, kreativitet och sinnets påverkan

  01:28:38
  I det här avsnittet får vi möta Lisette Boman. Hennes liv kretsar kring hälsa och kreativitet. Vi får ta del av hennes koncept "Presence by art". Vad det innebär och hur det påverkar hälsan. Vi pratar om rädsla, kreativitet och glädje. Vad innebär rädsla och var kommer den ifrån? Hur får vi stopp på babblet i huvet och hur ska vi förhålla oss till det? Vi reflekterar kring skillnaden mellan meditativt tillstånd och eufori. Och vad är egentligen meditation? Vi reder ut skillnaden, enligt Lisette, mellan sinnet och hjärnan och vi förundras över att allt i oss behövs och att allt hänger ihop.Vill du komma i kontakt med Lisette gör du det via hennes hemsida: www.presencebyart.se
 • 13. Dödsdoula

  01:29:23
  I detta 13e avsnittet av LivsCykeln träffar vi Rebecka och Eva som har valt att arbeta med människor i livets slutskede och personens omgivning som dödsdoula. Vad innebär det att stå bredvid personer i kris och hur kan man hjälpa en människa att hitta frid i livets slutskede. Ett samtal som väckte många tankar och känslor inuti oss om dåtid framtid och att ordet död är så otroligt laddat men att övriga utryck kring döden också kan förvirra.Vill du läsa mer om dödsdoula gå in på dodsdoulan.se och vill du komma i kontakt med Eva Miller gör du det via douleva.se eller på instagram doulevaab och Rebecka Fröling Bergqvist tar du just nu kontakt med via instagram rebecka81.