Share

cover art for Hypnos som terapi.

LivsCykeln

Hypnos som terapi.

Season 1, Ep. 6

Kristina Wojén


I samtalet med Kristina, och vårt sjätte avsnitt av LivsCykeln, får vi ta del av hennes arbete som

kroppsterapeut och på vilka sätt hon arbetar för att främja hälsan hos individen.

Vi pratar specifikt om en av hennes tjänster -hypnos.

På vilket sätt kan hypnos hjälpa oss människor?

Vilka är de vanligaste anledningarna till att vi söker oss till hypnos och vad händer i kroppen när vi är djupt

avslappnade och får helande budskap till oss?

Skapar det nya sanningar?

Vi pratar också om det ”inre barnet” vi alla har inneboende i oss.

Vad kan vi göra för att stödja och stärka det?

Kan man förändra sanningar även där och kan våra gamla sår läkas?

Följ med i vårt spännande samtal där vi får vara nyfikna och ta del av Kristina värld.


Vill du komma i kontakt med Kristina? Hennes hemsida: www.vilokraft.se

eller skicka ett mejl till: kristina@vilokraft.se

More episodes

View all episodes

 • 16. Nu har vi pausat klart.

  41:46
  Efter ett litet uppehåll med mycket eftertanke och självklart som vanligt längtan efter att hittar vår egen väg i det här livet är vi nu tillbaka. Vi samtalar om vägen hit och vägen framåt mitt i nuet. Vi är så glada och tacksamma för alla som hört av sig och undrat när vi kommer tillbaka och hoppas att ni övriga har haft tålamod och vill fortsätta att lyssna på våra fniss, långa pauser och lugna samtalston. Kram på er!
 • 15. Våld i nära relationer

  01:33:46
  I det 15e avsnittet av LivsCykeln samtalar vi med Carola Pettersson om våld i nära relationer Carola är psykoterapeut och använder sig av terapiformen ACT, Acceptance and commitment therapy, i sina samtalsgrupper. Vad innebär det att vara utsatt för våld och hur kan gruppen och samhället hjälpa en utsatt att komma vidare, förståelsen för varandra och oss själva när någon annan går in och helt plötsligt styr dina tankar och ditt liv.Vill du komma i kontakt med Carola så gör du det via mail: annacarola.konsult@gmail.com
 • 14. Rädsla, glädje, kreativitet och sinnets påverkan

  01:28:38
  I det här avsnittet får vi möta Lisette Boman. Hennes liv kretsar kring hälsa och kreativitet. Vi får ta del av hennes koncept "Presence by art". Vad det innebär och hur det påverkar hälsan. Vi pratar om rädsla, kreativitet och glädje. Vad innebär rädsla och var kommer den ifrån? Hur får vi stopp på babblet i huvet och hur ska vi förhålla oss till det? Vi reflekterar kring skillnaden mellan meditativt tillstånd och eufori. Och vad är egentligen meditation? Vi reder ut skillnaden, enligt Lisette, mellan sinnet och hjärnan och vi förundras över att allt i oss behövs och att allt hänger ihop.Vill du komma i kontakt med Lisette gör du det via hennes hemsida: www.presencebyart.se
 • 13. Dödsdoula

  01:29:23
  I detta 13e avsnittet av LivsCykeln träffar vi Rebecka och Eva som har valt att arbeta med människor i livets slutskede och personens omgivning som dödsdoula. Vad innebär det att stå bredvid personer i kris och hur kan man hjälpa en människa att hitta frid i livets slutskede. Ett samtal som väckte många tankar och känslor inuti oss om dåtid framtid och att ordet död är så otroligt laddat men att övriga utryck kring döden också kan förvirra.Vill du läsa mer om dödsdoula gå in på dodsdoulan.se och vill du komma i kontakt med Eva Miller gör du det via douleva.se eller på instagram doulevaab och Rebecka Fröling Bergqvist tar du just nu kontakt med via instagram rebecka81.
 • 12. Ärlighet och att släppa taget

  01:03:54
  Ett lite hest avsnitt från ena parten av livscykeln i avsnitt 12 men vi hoppas att ni har överseende. Vi reflekterar över året som gått vad vi lärt oss under året inte bara genom samtalen i vår fina podd utan också i vårt privata liv och vad vi tar med oss in i det nya. Vi släpper taget om det som inte gynnar oss för att göra ny plats åt tankar, känslor och förnimelser som leder oss framåt i vår personliga utveckling. Vi samtalar även om en spännande framtid och ett spännande nytt år som vi nu klivit in i med kärlek, glädje och nyfikenhet.
 • 11. Kinesisk medicin obalanser i kroppen och det holistiska.

  01:32:10
  Äntligen får vi till ett samtal med Pernilla Holmsten Hälsokällan som arbetar som akupunktör. Pernilla har studerat kinesisk medicin både i Sverige och i Kina och intresset för den kinesisk filosofin har funnits med henne sedan tonåren. Vi samtalar och frågar oss som vanligt nyfiket fram för att ge oss och er en första inblick i kinesisk medicin och dess holistiska tänkande. Som tur är vill Pernilla komma tillbaka till oss så att vi kan fördjupa oss ännu mer i detta spännande ämne och vad det kan göra för vår helhetshälsa.
 • 10. Psykisk ohälsa och suicid prevention.

  01:24:46
  I det tionde avsnittet av LivsCykeln träffar vi HG Rådström som är ett känt ansikte för många Sundsvallsbor i sitt engagemang inom basketen och just nu det fantastiska basketlaget Blue Heroes som spelar i den nationella ligan SJ Basket Special men även som en profil inom krogvärlden där han jobbat i många år. Vi samtalar om det allra mörkaste och det allra ljusaste stunderna i livet om saknad och förlåtelse men framförallt om vikten av att vara närvarande i sitt eget och andras liv, att se varandra på riktigt. Om du misstänker att någon i din närhet har tankar på att ta sitt liv ställ frågan, fråga och våga stanna kvar och lyssna, du kan vara den som gör skillnaden och räddar någons liv men personen måste även få professionell hjälp, du är en stöttande vän eller anhörig men du bär inte ansvaret för någon annas livsval.HG pratar om sin historia i föreläsningen Alltid Öppet, att prata hjälper honom att läka och han hjälper samtidigt andra att öppna upp och att tordas ta steget att samtala om sin mentala hälsa.Vill du veta mer om suicid prevention besök då https://www.suicidezero.se/
 • 9. Lena Tolvers beroendeterapeut

  01:13:19
  I det nionde avsnittet av podden LivsCykeln samtalar vi med Lena Tolvers som är beroendeterapeut om tv-serien Behandlingen, modet att be om hjälp och att vara modig nog att hjälpa andra. Lena har en lång erfarenhet av att möta och bemöta människor med beroendeproblematik och arbetar i dagsläget på Ljung och Sjöberg både i Sundsvall och Stockholm som hjälper företag att långsiktigt hjälpa anställda med deras eventuella beroenden. Har du någon i din närhet, hemma eller på jobbet som du ser behöver hjälp med att komma ut ur ett beroende hjälp till ställ frågan, det kan kännas svårt och obekvämt men kom ihåg det finns ingen som vill vara fast i ett beroende.
 • 8. Tro - En hemlighet som blev ett liv.

  01:19:42
  Vi samtalar med Anna Stenund som är kyrkoherde i Sundsvalls församling om hur hon har hittat sin väg och sin tro genom livet. Vad är det att vara kristen och hur mycket skiljer det sig från andlighet genom tex meditationen och yoga som hon aktivt utövar, att söka innåt. Vi samtalar även om värmen och lugnet i kyrkan och att det är en plats för alla oavset nivå av tro. Och kan en väldigt lång promenad läka dig?Anna utgår ifrån sig själv som person i detta avsnitt och inte som en representant av Svenska kyrkan.