Share

Leger om livet
#194. Stress, immunforsvar og 5 steg til hverdagsglede. Med lege Anita Pedersen. RE-RELEASE
Jeg har skrevet bok! Den heter HELE DEG. Boken er skrevet for deg som er nysgjerrig på hvordan kroppen din faktisk fungerer – og hvordan du selv kan påvirke helsen din. Du kan forhåndsbestille boken hos Norli.no.
Anita Pedersen er kommuneoverlegen som har endevendt hele Kåfjord kommune og har forbedret helsen til utallige ved hjelp av små konkrete råd. I dagens episode går vi inn på stress, immunforsvar og 5 råd som har vist seg å øke hverdagsgleden! Og ikke minst- til slutt går vi inn på Anita sine tre S'er, som jeg elsker! Episoden er en release fra 2023, og en av mine mest lyttede til episoder - så håper den gir deg masse glede.
5 grep til hverdagsglede link- https://psykiskhelse.no/kurs/hverdagsglede/
Ønsker deg en nydelig dag!
Alt godt,
Annette
Følg meg gjerne på:
instagram.com/dr.annettedragland
facebook.com/legeromlivet.
Nyhetsbrev: https://www.annettedragland.no/
For bonusepisoder
Apple: https://podcasts.apple.com/no/podcast/leger-om-livet/id1539212619
Spotify: https://podcasters.spotify.com/pod/show/legeromlivet/subscribe
Disclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand.
More episodes
View all episodes
207. #207. Lys som medisin: infrarødt lys, sollys og fotobiomodulasjon. Med lege Natalia Sadowski
01:09:59||Season 6, Ep. 207Hva er det som faktisk skjer i kroppen når vi blir eksponert for ulike typer lys og hva har dette å si for helsen vår?Dagens gjest er lege Natalia Sadowski - hun er spesialist i indremedisin og en av de få i Norge med ekspertise på fotobiomodulasjon, altså bruk av lys som behandling.I denne episoden tar vi for oss hvordan ulike typer lys som rødt og infrarødt lys kan påvirke cellene våre, spesielt mitokondriene, og hvilken rolle lys spiller for døgnrytme, energi og hormoner. Vi snakker om hvordan moderne livsstil og kunstig belysning kan forstyrre kroppens naturlige rytmer, og hva du selv kan gjøre i hverdagen for å bruke lys som et helsefremmende verktøy.Natalia deler også sin kunnskap om lysbehandling ved sår, smerter og nevrologiske tilstander, de ulike bølgelengdene av lys som blått, rødt og infrarødt lys og hvordan både kroppen og sinnet vårt responderer på riktig lys, til riktig tid.For mer fra Natalia:instagram.com/photobiomedicalhttps://no.linkedin.com/in/natalia-sadowskiØnsker deg en nydelig uke!AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand.206. #206. Hormoner, menssmerter og endometriose: hvordan inflammasjon, tarmbakterier, mat og stress kan påvirke syklusen vår. Med gynekolog Guri Majak.
01:19:48||Season 6, Ep. 206Denne uken snakker jeg med gynekolog Guri Majak. Hun er spesialist i fødselshjelp og kvinnesykdommer, overlege ved Oslo universitetssykehus.Vi snakker om hva som egentlig er normalt når det kommer til hormonsyklusen vår. Hvorfor har så mange vondt under mensen? Hva skjer i kroppen ved menstruasjonssmerter og endometriose? Og hvordan kan inflammasjon, kosthold, miljøgifter, hormoner, nervesystemet og psykisk helse henge sammen med det som skjer i kroppen vår?Vi kommer innom hvorfor gjennomsnittsalderen for første menstruasjon er yngre enn før, hvordan stress kan påvirke progesteron, hvilken rolle tarmbakterier kan spille for østrogenet, prostaglandins påvirkning på smerte og hvilke verktøy som faktisk kan hjelpe ved menstruasjonssmerter. Guri deler også sine tanker om hva som gir håp for kvinnehelsen fremover.For mer fra Guri:Boken: Endometriose - hvor vond skal mensen være? instagram.com/guri_majak/ Nasjonal kompetansetjeneste for endometriose og adenomyoseØnsker deg en nydelig uke!AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand.205. #205. Empati, akuttsituasjoner og hva som virkelig betyr noe her i livet. Med lege Hilde Wara og Stiftelsen Norsk Luftambulanse.
42:55||Season 6, Ep. 205I denne episoden har jeg med meg Hilde Wara - anestesilege, luftambulanselege og sjeflege i Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Episoden er laget i samarbeid med nettopp Stiftelsen Norsk Luftambulanse.Hilde er kjent for sitt sterke engasjement for akuttberedskap, tillit i team og empati i praksis. Hun brenner for hvordan vi som mennesker, både helsepersonell og helt vanlige folk, kan bli tryggere, tydeligere og bedre støttespillere for hverandre. I denne samtalen skal vi blant annet snakke om hvorfor empati er så viktig, hvorfor tillit i team er avgjørende, og ikke minst: hva du bør gjøre hvis du er den første som kommer til en ulykke.AKUTT - ABChttps://norskluftambulanse.no/akutt-abc/Mer fra Norsk luftambulanse:https://norskluftambulanse.no/Ønsker deg en nydelig uke!AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand.204. #204. Biologisk aldring, hvordan få flere friske leveår og psykisk helse. Med lege Jon Skjævestad.
01:24:27||Season 6, Ep. 204I dag lever vi lengre liv enn før, men flere av våre siste år tilbringes med lidelser som gir oss dårlig livskvalitet. Hva kan vi gjøre for å få flere friske leveår?I denne episoden har jeg med meg Jon Skjævestad, overlege og geriater og en engasjert stemme i debatten om forebyggende medisin og helhetlig helse.Vi snakker om hvordan inntil 45% av demenstilfeller kan forebygges eller utsettes, konsekvensene og forekomsten av underernæring hos eldre og de grunnleggende faktorene som er viktig for behandling og forebygging av sykdom. Jon deler også om sin egen helsereise og hvordan man kan leve et godt liv til tross for lidelser. Mer fra Jon:https://no.linkedin.com/in/jon-skj%C3%A6vestad-83a9191b7Vitenskapelige artikler:https://www.dagensmedisin.no/det-er-pa-tide-a-innfore-preventiv-geriatri-som-et-nytt-nasjonalt-satsningsomrade/582804https://tidsskriftet.no/2024/05/debatt/hjernehelse-angar-allehttps://www.aldringoghelse.no/lancet-kommisjon-med-nye-funn-om-demens/https://tidsskriftet.no/2024/08/kronikk/den-neglisjerte-vidundermedisinenhttps://tidsskriftet.no/2021/06/essay/de-sultet-seg-hjelpe-andreØnsker deg en nydelig uke!AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand.203. #203. Mat, avhengighet, intensjoner og matfrihet. Med forfatter Irina Lee.
01:04:20||Season 6, Ep. 203I denne episoden snakker jeg med Irina Lee – journalist, forfatter og grunnlegger av Spis deg fri. Irina er engasjert rundt temaet mat og frihet og dagens episode er en sterk samtale rundt nettopp dette. Vi går også inn på matavhengighet og andre typer avhengighet, hva vi kan gjøre om vi kjenner oss igjen eller står nær noen som sliter. Vi snakker også om hvordan mat kan bli både medisin og tvang, og hva som skjer når vi begynner å lytte til kroppen fremfor å kontrollere den. Mer fra Irina Lee:https://www.irinalee.no/https://www.instagram.com/leeirina/Ønsker deg en nydelig uke!AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand.202. #202. Kreft, kosthold, insulin, stress, søvn og fremtidens kreftbehandling. Med lege Fedon Lindberg.
01:12:25||Season 6, Ep. 202I denne episoden har jeg med meg lege, kostholdsekspert og forfatter Fedon Lindberg. Han er aktuell med boken Kampen mot kreft, og i episoden deler han forskningsbaserte strategier for hvordan vi kan styrke kroppen og svekke kreften – med livsstilsendringer som supplement til medisinsk behandling. Vi skal snakke om hva du faktisk kan gjøre selv – enten du ønsker å forebygge kreft, støtte kroppen gjennom behandling eller redusere risiko for tilbakefall. Og hva sier forskningen egentlig om sammenhengen mellom kosthold, insulinmiljø, faste, stress, søvn og kreft?Mer fra Fedon Lindberg:https://fedon.no/Boken Kampen mot kreftAlt godt,AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand.201. #201. Vanskelige valg, FOPO, øving og myke bein. Med Øystein “Pølsa” Pettersen.
01:00:38||Season 6, Ep. 201I denne episoden snakker jeg med Øystein “Pølsa” Pettersen. Mange kjenner ham som langrennsløper og OL-gullvinner, men i dag skal vi ikke snakke om medaljer – men om valg, press, øving og motgang. Vi snakker også om frykten for andres meninger, og hvorfor mange av oss havner i hamsterhjulet – selv når det er det siste stedet vi ønsker å være. For som Øystein spør; Hvor er du på vei hen? Og vil du dit? For mer fra Øystein:Boka Myke beinInstagramAlt godt,AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand.200. #200. Tankens kraft, Helsemodellen, hele deg og Hermans smørprosjekt. Med lege Herman Egenberg.
58:07||Season 6, Ep. 200Denne uken har lege Herman Egenberg og jeg en god prat om Helsemodellen, tankens kraft og hvordan komme i tilhelingsmodus. Vi går også inn på relasjoner, drømmen jeg hadde hver natt og hvordan få et godt fundament. Boken Hele deg finner du her: HELE DEGAlt godt,AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand.199. #199. Hvordan få et godt parforhold og bedre helse! Med lege Siri Dalsmo Berge. RE-RELEASE
56:24||Season 6, Ep. 199Hva kjenner egentlig et godt parforhold? Hva kjennetegner et forhold som ikke er så godt? Hvorfor er sex viktig? Hvorfor er forholdet du har til partneren din så viktig for helsen din? Hva kan man gjøre for å få et sunt og godt forhold? Og hvordan kan du få bedre helse ved å bedre forholdet ditt til den er glad i?Dette og mye mer går vi inn på i dagens re-release episode sammen med lege Siri Dalsmo Berge som har forsket på temaet og som har skrevet boken Bruksanvisning for parforholdet- Veien til et sunnere samliv.Alt godt,AnnetteFølg meg gjerne på:instagram.com/dr.annettedragland facebook.com/legeromlivet. Nyhetsbrev: https://www.annettedragland.no/Få bonusepisoder og støtt podcasten på https://podcasts.apple.com/no/podcast/leger-om-livet/id1539212619Disclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand.