Share

Kroonisesti ärhäkkä

Miten navigoida feministinä deittimaailmassa? Entä kuinka äkäpussy oikeasti kesytetään? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Kroonisesti ärhäkkä -podcastissa, jossa toimittajat Mona Bling ja Irene Naakka keskustelevat värikkäistä deittielämistään ja ...


Latest episode

 • 3. 29. Kiltti, kiltimpi, kynnysmatto – Näin pääset eroon kiltin tytön syndroomasta

  57:01
  Miksi liiallinen kiltteys vaivaa erityisesti naisia ja miten oppisi olemaan ihan pikkaisen mulkku? Kroonisesti ärhäkät pohtivat, kuinka kaukaa lapsuudesta kiltteys kumpuaa, miten kiltin tytön syndrooma liittyy feminismiin ja mitä kaikkea riittämättömyyden tunne ja ainainen suorittaminen voivat aiheuttaa kympin tytölle.Kroonisesti ärhäkkä nyt Podimossa!Tsekkaa 👉 podimo.fi/kroonisestiarhakka ja nappaa itsellesi 60 päivää ilmaista kuunteluaikaa!

More episodes

View all episodes

 • 1. 27. Äkäpussyjen comeback, osa 1 – Tilintekoja, tiineyttä ja Tinder-bännejä

  50:47
  Kroonisesti ärhäkät ovat palanneet vuoden tauon jälkeen takaisin patriarkaatin räjäytystyömaalle! Odotetun comeback-jakson ensimmäisessä osassa pyyhitään pölyjä dynamiittipakettien päältä ja kerrataan samalla kuulumisia: Irene kertoo millaista on elää taas vauva-arkea toisen lapsen syntymän myötä ja Mona kertoo kohtalokkaasta virheestä, jonka takia hän sai bännit Tinderiin.Kroonisesti ärhäkkä nyt Podimossa!Tsekkaa 👉 podimo.fi/kroonisestiarhakka ja nappaa itsellesi 60 päivää ilmaista kuunteluaikaa!
 • 10. 26. Nirsoilevat nykynaiset ja inceleiden irrationaaliset iltasadut

  33:37
  Ovatko nykynaiset liian ronkeleita deittimarkkinoilla? Miksi kiltit perusmiehet eivät enää kelpaa?! Kakkoskauden päätösjaksossa äkäpussyt sukeltavat nirsoilun maailmaan ja tekevät myös aikamatkan 1900-luvun alkuun eli "vanhoihin hyviin aikoihin". Jaksossa puhutaan myös inceleistä ja toksisesta maskuliinisuudesta.Kuuntele Kroonisesti ärhäkkä nyt Podimosta!Käy kurkkaamassa go.podimo.com/fi/kroonisestiarhakka ja ota itsellesi 60 päivää ilmaista kuunteluaikaa!
 • 9. 25. Mua polttaa liekit rovion! Naiset, noidat ja feministit vainojen uhreina

  50:47
  Noitavainot tappoivat naisia keskiajalla, mutta myös nykyajan naiset ja noidat kohtaavat naisvihaa. Äkäpussy-kaksikko kertaa vainojen historiaa ja oikea noita, Kuparikettu, kertoo ääniviestillänkohtaamastaan vihapuheesta. Jaksossa kerrotaan myös, kuinka feminismi liittyy nykyajan noituuteen.Kuuntele Kroonisesti ärhäkkä nyt Podimosta!Käy kurkkaamassa go.podimo.com/fi/kroonisestiarhakka ja ota itsellesi 60 päivää ilmaista kuunteluaikaa!
 • 8. 24. Karkki vai kulttuurinen omiminen? Halloween ei ole syy varastaa toisten kulttuuria

  40:55
  Hyytävää halloweenia, äkäpussyt! Tässä jaksossa kroonisesti ärhäkät sukeltavat halloweenin inspiroivaan – mutta ongelmalliseen – maailmaan. Mona on Suomi-halloweenin kruunaamaton kuningatar, Irenellä taas on enemmän kokemusta nuuttipukeista. Kaksikko listaa no-go-naamiaisasut ja selittää Petra Laitin avustuksella, mitä tarkoittaa kulttuurinen omiminen ja miksi feministit eivät tee sitä. Jakson sketsissä vierailevana tähtenä esiintyy koomikko Eve Kulmala.Kuuntele Kroonisesti ärhäkkä nyt Podimosta!Käy kurkkaamassa go.podimo.com/fi/kroonisestiarhakka ja ota itsellesi 60 päivää ilmaista kuunteluaikaa!
 • 7. 23. Kuka näkyy, keitä näytetään? Transihmisten läsnäolo mediassa ja kulttuurissa

  01:13:16
  SV: transfobia // Monan oma jakso! Millaista on hyvä transrepresentaatio? Entä kuka saa esittää transihmisiä TV:ssä, elokuvissa ja teatterin lavalla? Monan vieraaksi saapuu näyttelijä Miiko Toiviainen ja Trasek ry:n puheenjohtaja Kasper Kivistö. Kolmikko lataa suorat sanat transfobisista vitseistä ja pohtii transrepresentaation mahdollisuuksia ja ongelmia.Kuuntele Kroonisesti ärhäkkä nyt Podimosta!Käy kurkkaamassa go.podimo.com/fi/kroonisestiarhakka ja ota itsellesi 60 päivää ilmaista kuunteluaikaa!
 • 6. 22. Äkäpussyäitylien kirous: Onko kotona sekä baby että manbaby?

  01:14:16
  Irenen oma jakso! Feminismikeskustelussa ei voi sivuuttaa tabuja täynnä olevaa aihetta nimeltä äitiys. Kroonisesti ärhäkästä vanhemmuudesta on saapunut Irenen kanssa keskustelemaan vaikuttaja Nata Salmela, joka ränttää mielellään ummehtuneista sukupuolirooleista. Miksi äitimyytit pitäisi räjäyttää ja perhevapaat kiintiöidä? Entä millaista on elää perinteisen ydinperheen ulkopuolella? Irene ja Nata pohtivat myös uusperhearjen kiemuroita.Kuuntele Kroonisesti ärhäkkä nyt Podimosta!Käy kurkkaamassa go.podimo.com/fi/kroonisestiarhakka ja ota itsellesi 60 päivää ilmaista kuunteluaikaa!