Share

cover art for 27. Äkäpussyjen comeback, osa 1 – Tilintekoja, tiineyttä ja Tinder-bännejä

Kroonisesti ärhäkkä

27. Äkäpussyjen comeback, osa 1 – Tilintekoja, tiineyttä ja Tinder-bännejä

Season 3, Ep. 1

Kuuntele Kroonisesti ärhäkkä tuttuun tapaan keskiviikkoisin Podimossa!

Tsekkaa ilmaiskokeilu 👉 podimo.fi/kroonisestiarhakka


Kroonisesti ärhäkät ovat palanneet vuoden tauon jälkeen takaisin patriarkaatin räjäytystyömaalle! Odotetun comeback-jakson ensimmäisessä osassa pyyhitään pölyjä dynamiittipakettien päältä ja kerrataan samalla kuulumisia: Irene kertoo millaista on elää taas vauva-arkea toisen lapsen syntymän myötä ja Mona kertoo kohtalokkaasta virheestä, jonka takia hän sai bännit Tinderiin.

More episodes

View all episodes

 • 30. 56. Taas naisselitetään! Amatsoneja, maailman ärhäkin äkäpussy ja 1700-luvun Diana

  51:44
  Naisselittämisen SM-kisat osa 2! Oletko kuullut suomalaisamatsonien asuttamasta Terra Feminarumista tai 1700-luvulla eläneestä Lady Diana Spenceristä? Entä tiedätkö, kuka oli virtsaa vihastuksissaan heittelevä, THE OG ÄKÄPUSSY ja koska Suomi sai ensimmäisen naiskunnanjohtajan? Irene ja Mona ottavat taas mittaa toisistaan naisselittämisen merkeissä.
 • 29. 55. ADHD - miksi tytöt eivät saa diagnoosia?

  49:50
  ADHD on aikamme “muotidiagnoosi” - lähinnä siksi, ettei sitä ole aiemmin juuri osattu diagnosoida tytöillä ja naisilla. Millaista sitten on elää ADHD:n kanssa? Ärhäköiden kanssa aiheesta keskustelemaan saapuu diagnoosin kanssa yli kymmenen vuotta elänyt äkäpussy-ystävä, toimittaja Linda Lietsala. Jaksossa kuullaan myös ADHD:sta tietokirjaa kirjoittavaa Laura Wathénia. 
 • 28. 54. Suuri seksispesiaali: paras seksilelu ja BDSM-alkeet

  01:04:36
  Mitä olet aina halunnut tietää seksistä? Irenen ja Monan kanssa kuulijoita askarruttaviin seksikysymyksiin vastaavat studiossa myös podcast-kollegat, huippusuositusta seksiaiheisesta Paritellen-ohjelmasta tutut Desire Nymark ja Viivi Rintanen. Ärhäkät podimolaiset vastaavat muun muassa kysymyksiin siitä, kuinka valita oikea seksilelu ja miten aloittaa kinkyily. Entä voiko Prinssi Albert jäädä kiinni hampaisiin suuseksin aikana?
 • 27. 53. Tosikkona tosi-TV:ssä eli kun äkäpussystä tuli viidakkokissa

  55:46
  Farmilla ja Thaimaan auringon alla seikkaillut Mona on jo kunnon tosi-tv konkari, vaan Ireneä sen sijaan ei saisi viidakkoon kirveelläkään eikä telkkari muutenkaan juuri houkuttele. Mitä ongelmallisuuksia kroonisesti ärhäkät näkevät realityssa ja missä sarjoissa he näkisivät itsensä? Mona kertoo ikimuistoisista ja raskaista kokemuksistaan viidakon armoilla. Feminismin hall of famessa esitellään eräs tosi-tv-pioneeri.
 • 26. 52. Nyt halutaan provider-mies - miksi feminismi otti harppauksen 50-luvulle?

  59:34
  Nyt feministeiksi itseään kutsuvat naiset haluavat elää feminiinienergiassa provider-suhteissa, joissa maskuliininen mies hemmottelee ja elättää naistaan. Mistä ihmeestä on kysymys, ja mitä tästä oikein pitäisi ajatella? Hämmentyneet äkäpussymme pyytävät avuksi lempifeministinsä, toimittaja-kirjailija Virpi Salmen.
 • 25. 51. Miksi rakas ihminen lyö?

  01:00:45
  Suomi on yksi Euroopan vaarallisimmista maista naiselle. Lähisuhdeväkivalta on epidemia, jota ei oteta tarpeeksi vakavasti. Miten ongelmaan pitäisi puuttua ja miksi meillä on hirveä tapa sälyttää vastuu uhrille? Irenen ja Monan kanssa aiheesta keskustelee Saara Nurmo, joka tunnetaan paitsi Murha joka tapahtui -podcastistaan, myös Vaitonaiset-uutuuskirjastaan, joka käsittelee lähisuhdeväkivaltaa. 
 • 24. 50. On sillä miespokkaa! Miesselittäminen on vallankäyttöä

  38:44
  Miesselittäminen ei ole ainoastaan ärsyttävää, se on vallankäyttöä ja tasa-arvon este. Miltä tuntuu, kun cis-mies selittää transnaiselle, miltä syrjinnän pitäisi tästä tuntua? Pahimmat miesselittäjät selittävät jopa miesselittämistä (kokemusta on). Mona ja Irene muistelevat pahimpia miesselittämiskokemuksiaan, ja myös kuulijat pääsevät ääneen. Opimme myös, mitä miesselittäminen on ruotsiksi!
 • 23. 49. Älä ole girlboss! Kaikkien pitäisi olla mieluummin bimboja

  50:08
  Bimboja, pissiksiä, tyrkkyjä…nainen on aina liikaa ja liian vähän. Kroonisesti ärhäkkään studioon ovat saapuneet Suomen viralliset bimboprofessorit eli Inka Valima ja Taika Mannila muistuttavat että bimbous on radikaalia empatiaa. He ovat juuri julkaisseet bimbotietokirja Bimbofikaation. Kroonisesti bimbot puhuvat myös girlbosseudesta, sisäistetystä naisvihasta ja bimboikoneista.
 • 22. 48. Ruuturaivoa ja somesolvauksia – verkkoväkivallan tarkoitus on hiljentää

  58:56
  Millaista verkkohäirintä on ja ketkä sitä kokevat? Mistä johtuu, että jotkut purkavat kaiken tuskansa vieraisiin ihmisiin netissä? Entä miten verkkovihaa voisi kitkeä ja mitä sen uhriksi joutunut voi tehdä? Kroonisesti ärhäkkä -studioon keskustelemaan saapuvat Naisten Linjan väkivaltatyön asiantuntija Outi Rantamäki ja vaikuttaja Veera Bianca.