Share

cover art for #15 Treningsøkt: Langintervaller på menyen!

Klar, ferdig, maraton!

#15 Treningsøkt: Langintervaller på menyen!

Season 2, Ep. 15

Snør på deg løpeskoene og trykk play. I dag skal du ut og løpe langintervaller! Økta passer både å kjøre utendørs og på tredemølle. Du skal gjennom et motiverende pyramide-oppsett som kommer til å gi deg god treningseffekt og ikke minst et rush av endorfiner!

 

Her er økta:


8 min oppvarming

5 min – 5 min - 4 min – 4 min - 3 min - 3 min - 2 min - 2 min - 1 min - 1 min

Pause mellom hvert drag er 2 min, uavhengig av arbeidslengde.


Lykke til!

More episodes

View all episodes

 • 16. #16 Alt du trenger å vite om løpe-utstyr

  58:59
  Apper, klokker, sko, tøy, tredemøller, headset … Lista over diverse utstyr til løping er lang. Hanna og Melina tar deg gjennom de forskjellige elementene og snakker om hva som er verdt pengene og ikke!
 • 14. #14 Mat-tema: Det viktigste å tenke på når du løper mye

  53:56
  Lær om den maten som best lar seg kombinere med løpetrening. Det er ikke all mat som magen er like glad i akkurat når du skal løpe, men med noen gode rutiner og riktige matvarer kan du løpe og kose deg uten å få mageproblemer underveis. Vi diskuterer: Er det dumt å trene uten frokost? Hva bør du spise før en løpeøkt? Ha kosthold noe å si for skadeforebygging? Hanna og Melina sin go-to mat for løping og enda litt til. Selvsagt får du også en ny løpelåt.God lytt!
 • 13. #13 Treningsøkt: Bli med på kort-intervaller!

  42:51
  Nå skal du få bli med Hanna og Melina på en skikkelig deilig og morsom intervalløkt, som har til hensikt å øke kondisjonen din. Økten er lagt opp slik at du klarer å holde høyere fart enn på lenger drag. Økten passer for alle! Nybegynnere kan få utfordret seg på å en fin treningsmengde uten at det blir for mye på grunn av hyppige pauser. De mer drevne kan få utfordret seg skikkelig på selve løpefarten. Dette er supermotiverende og nydelig progressiv intervalløkt som vi digger og håper at du også gjør det! God økt.Her er økten:Kortintervaller på menyen! Super-motiverende!!45/15 x 10Pause 2 min30/15 x 10Pause 2 min20/10 x 10Nedtrapping 5 min32,5 + 5 min nedtrapp + 41,5 min22,5 til sammen uten pauser.
 • 12. #12 Lytterepisode – Alt du lurer på om løping!

  52:25
  Hanna og Melina har fått inn en rekke spørsmål fra dere lyttere. Er det en fordel å ha «løpekropp»? Hvorfor får man sting/hold? Kan man bli god på løping etter fylte 40? Hvordan holde motivasjonen oppe? Hvilke sko anbefaler dere? Bør man under en viss vekt for å kunne løpe? + MYE mer!
 • 11. #11 Det viktigste for å komme i gang med løpingen

  49:26
  Yay! Endelig er sesong 2 av Klar, ferdig maraton her. Hanna og Melina oppdaterer dere på livet nå og deres løpevaner. De kommer med oppskriften til hvordan du kan sette deg et realistisk og triggende løpemål, og de kommer med en rekke løpetips som kommer til å motivere deg! Og selvsagt får du Hannas løpelåt servert på sølvfat. God lytt og godt løp!
 • #10: Formtopping og en nyhet

  01:27:15
  Vi har kommet til den siste episoden av Klar, ferdig, maraton for denne gang. Vi avslutter sesongen med å dele en nyhet fra Hannas privatliv. Tema for ukas episode er formtopping. Hvordan burde man forberede seg ukene før et løp? Hva bør man huske på underveis, og hvordan skal man disponere treninga opp mot løpet? Selv om de fleste løp er avlyst i nærmeste framtid, er vi helt sikker på at dere vil finne denne episoden nyttig og lærerik. I tillegg får du selvsagt ukas løpelåt fra Hanna, og jentene tar opp to ekstra lytterspørsmål. Nyt!
 • #9: Lytterepisode vol. 2!

  01:28:21
  Hvilke matvarer bør man spise for å booste formen? Er det farlig å bli avhengig av endorfiner? Hva gir best fremgang på trening, færre harde økter eller flere rolige? Og hva kan man trene hvis man ikke kan løpe? Dette er noen av spørsmålene Hanna og Melina tar opp i ukas episode. I tillegg får du selvsagt hjemmelekse til neste gang og ukas syresang fra Hanna! God lytt!
 • #8: Løping og styrketrening – yay or nay?

  01:16:04
  Bør du trene styrke hvis du har et mål om å bli bedre å løpe? Det florerer mange myter rundt dette, og Hanna og Melina knuser noen av dem en gang for alle! I denne episoden kommer du til å få oversikt over hvilke øvelser du burde gjøre hvis du ønsker å bedre løpeformen din, hvor ofte og hvor mange repetisjoner og sett. I tillegg tar Hanna og Melina opp temaet tøying – Kan man egentlig tøye for å unngå stølhet? Selvsagt får du ukas lytterspørsmål, Hannas løpelåt og hjemmelekse til neste gang. God lytt!