Share

cover art for AIs påvirkning på jobbsøk og arbeidsliv

Karrierepraten

AIs påvirkning på jobbsøk og arbeidsliv

Ep. 52

Hvilke konsekvenser har AI når man skal søke jobb? Er det juks å bruke, eller er det et verktøy som kalkulatoren og Google? Og hva skjer med arbeidslivet? Forsvinner jobbene, eller må vi bare lære oss å jobbe annerledes? Vi har tatt en prat med Kate Ingram og Vegard Kolbjørnsrud for bedre å forstå begrensningene og kvalitetene som ligger i bruk av AI i dag.

More episodes

View all episodes

 • 58. Fra kjelleren på BI til Obama

  41:42
  Oslo Business Forum tiltrekker seg foredragsholdere som har vært tidligere presidenter, nobelprisvinnere, grunnleggere av verdensledende merkevarer og bestselgende forfattere. Hør Christoffer Omberg fortelle historien om hvordan OBF startet i kjelleren på BI, hvordan det er å se at 3000 ledere årlig kommer til en konferanse du har skapt sammen med dine beste venner, og ikke minst BI’s Kommunikasjonsdirektør Yngve Kveines røverhistorier om hvordan to 22 årige BI studenter troppet opp på hans kontor med de villeste ideer.
 • 57. Bli rå på networking!

  29:14
  Nettverk byr på mange muligheter og kan også føre til jobb. Hør hvordan Steinar gjennom å legge en plan, være ærlig, trivelig og nysgjerrig, har fått kontakter og ideer som har gjort at han i dag er CEO i eget selskap, og hvordan han fortsetter å bygge nettverk til det beste for selskapet.
 • 56. Nøkkelen til arbeidslivet

  20:40
  Hør hvordan Silje fant stillingsannonsen som ropte på henne, hvorfor den traff henne, og hvordan internship spilte en viktig rolle da hun skulle søke seg fulltidsjobb
 • 55. Flue på veggen på caseintervju med BCG

  53:34
  Hvorfor er det vanlig å møte på case i rekrutteringsprosesser, hva bør du tenke på, og hvordan kan du forberede deg? I denne episoden gir Lars Dalsegg fra BCG oss innsikt i dette, og gjennomfører et realistisk caseintervju med BI student Henrik Gregersen.
 • 54. Hvorfor mangfold, nysgjerrighet og læring er viktig i arbeidslivet

  24:19
  Mangfold i arbeidslivet kan være utfordrende, men også avgjørende for å skape kreativitet, gode refleksjoner og ikke minst de beste løsningene. Hør hvorfor Elisabeth Svendsen fra NHO og Arnhild Sivertsen fra Intrum Skandinavia, mener mangfold, nysgjerrighet og livslang læring er viktig. Og hvordan dette jobbes med i NHOs lederprogram Female Future.
 • 53. 10 things you should know before stepping into your first job with BCG

  30:04
  What work really is all about. As head of recruitment at BCG, Elina Serkedzhieva knows a lot about what students need to be aware of entering their first job, how you can plan ahead to be well prepared, and how to master a demanding job and still keep a good life work balance. 
 • 51. Fra drøm til virkelighet: skapte egen arbeidsplass

  32:41
  Som gründer får man mange nei - men dette er bare et steg nærmere et ja. Gjennom hardt arbeid, mye stå på-vilje, og en passion for å fremme kvinner i business, realiserte Henriette drømmen om å skape sin egen arbeidsplass.
 • 50. Fra intern til daglig leder på 6 år

  25:23
  "Jeg har ikke gjort det før, men må bare prøve." Denne innstillingen ble suksessoppskriften som har gitt stadig nye muligheter for Karoline Pedersen, som i dag er sjef over sjefen.