Karrierepraten

Share

Min drivkraft for å ta lederansvar

Ep. 45

Han har ledet både Equinor og Aker, her gir han verdifulle råd til andre som ønsker å bli en god leder, en god medarbeider, bli lyttet til, og få tillit i selskapet og bransjen. Helge Lund begynte sin karriere som rådgiver for Høyre og som konsulent i McKinsey, nå er han styreleder for BP og Novo Nordisk og jobber for investeringsselskapet Clayton, Dubilier & Rice i London.

Flere episoder

 • 52. AIs påvirkning på jobbsøk og arbeidsliv

  41:06
  Hvilke konsekvenser har AI når man skal søke jobb? Er det juks å bruke, eller er det et verktøy som kalkulatoren og Google? Og hva skjer med arbeidslivet? Forsvinner jobbene, eller må vi bare lære oss å jobbe annerledes? Vi har tatt en prat med Kate Ingram og Vegard Kolbjørnsrud for bedre å forstå begrensningene og kvalitetene som ligger i bruk av AI i dag.
 • 51. Fra drøm til virkelighet: skapte egen arbeidsplass

  32:41
  Som gründer får man mange nei - men dette er bare et steg nærmere et ja. Gjennom hardt arbeid, mye stå på-vilje, og en passion for å fremme kvinner i business, realiserte Henriette drømmen om å skape sin egen arbeidsplass.
 • 50. Fra intern til daglig leder på 6 år

  25:23
  "Jeg har ikke gjort det før, men må bare prøve." Denne innstillingen ble suksessoppskriften som har gitt stadig nye muligheter for Karoline Pedersen, som i dag er sjef over sjefen.
 • 49. Mennesket før business!

  29:13
  Det sosiale aspektet er helt avgjørende for lønnsom vekst. Det hevder vår gjest Astrid Rønning Skaugseth, leder for SHE Community. Heldigvis har hun har "steintrua" på de unge i arbeidslivet. Hør hennes refleksjoner om hva mangfold er og hvordan vi kan jobbe med det på tvers av generasjonene.
 • 48. Hvordan er det å jobbe i PR- og kommunikasjonsbransjen?

  35:56
  PR- og kommunikasjonsbransjen kan oppleves som litt mystisk. Vi har tatt en prat med Per Olav Myhre om hva de gjør, hvordan de jobber og hva som skal til for å lykkes i denne bransjen.
 • 47. Må du ha en plan for karrieren din?

  30:37
  Hør hvorfor fleksibilitet, nysgjerrighet og det å lytte og lære av andre ble avgjørende for å lykkes i arbeidslivet.
 • 46. Tør å være frempå for å sikre deg drømmejobben

  28:51
  Hvordan posisjonere seg for de gode jobbene? Hvilke ferdigheter er viktige? Og hvilken arbeidserfaring er relevant? Episodens gjest Iselin Songe-Møller startet sin karriere i Apple, og de siste årene har hun ansatt til og bygget opp en avdeling med over 100 konsulenter i Sopra Steria. Nominert av sine egne kollegaer er hun kåret til Årets organisasjonsutvikler.
 • 44. Alle har vært ny en gang!

  17:06
  Som nyansatt og nyutdannet er det lett å tvile på egen kompetanse. Kan du levere på det som forventes? Kan du nok? Og hva er det innafor å spørre om? Dette er noe tredjeårsstudentene Thea Emilie og Maiken fikk kjenne på da de tok internship hos BDO. Hør hvilke erfaringer de har gjort seg og hvilke anbefalinger de har til andre studenter og nyutdannede.