Share

cover art for Alle har vært ny en gang!

Karrierepraten

Alle har vært ny en gang!

Ep. 44

Som nyansatt og nyutdannet er det lett å tvile på egen kompetanse. Kan du levere på det som forventes? Kan du nok? Og hva er det innafor å spørre om? Dette er noe tredjeårsstudentene Thea Emilie og Maiken fikk kjenne på da de tok internship hos BDO. Hør hvilke erfaringer de har gjort seg og hvilke anbefalinger de har til andre studenter og nyutdannede.

More episodes

View all episodes

 • 74. Get there or die trying

  31:17
  Dette er Winifred Patricia Johansen's livfilosofi. Hør hvorfor hun mener unge har mye å bidra med i norske styrer, hvordan du kan bli god på forhandlinger, og hva usynlig mangfold er
 • 73. Karrierepraten med NHO-sjef Ole Erik Almlid

  32:27
  Studenter er en gave ifølge administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid. Hør hvorfor han mener dette, hvordan dagens studenter kan være med på å løse verdens problemer og hvorfor studenter også må huske å ha det gøy i studietiden.
 • 72. Karrieremuligheter i finans

  28:22
  Hvordan er arbeidskulturen i finansbransjen? Hva er investment banking? Hva betyr market side? Kathrine Wettre og Ole Martin Bø har tilsammen hatt mange internships i finansbransjen, og deler sine erfaringer med oss. Vi får også høre om hvordan de gikk frem får å sikre seg jobbene, hva de fikk gjøre i løpet av sine internships, og hvorfor personlige egenskaper ofte får mye fokus i intervjuer i finans.
 • 71. Tre jobbtilbud før fullført bachelor

  26:15
  All erfaring er god erfaring, og enten så går det bra eller så går det over. Det er ikke alltid så lett å se når man står midt oppe i noe. Dette fikk BI alumni Siri Grindalen erfare, da hun på slutten av bachelorstudiet, etter både opp- og nedturer, stod med tre jobbtilbud, som alle i utgangspunktet krever mastergrad.
 • 70. Del 2 Fra BI-studier til Alan Walkers team til investeringsfond i New York

  29:17
  Yonas Aregai jobber i krysningspunktet mellom musikk og finans. Dette er del 2 av en samtale hvor vi får et innblikk i hvordan Yonas har tatt med seg kompetansen han har skaffet seg gjennom å jobbe med Norges største artister inn i finansbransjen, hvor musikkrettigheter er blitt et ettertraktet investeringsobjekt for stadig flere investeringsselskaper.
 • 69. Fra BI-studier til management teamet rundt Alan Walker til investeringsfond i New York del 1

  31:09
  BI alumni Yonas Aregai startet tidlig med å si ja til muligheter. Kombinert med noen komplementære ettertraktede egenskaper og en evne til å legg vekk eget ego, har dette brakt han fra intern til daglig leder til partner for MER group, og videre til finansbransjen i New York. I denne episoden tar han oss inn i økosystemet i musikkindustrien, hvor økonomisk forståelse, markedsføring og salg, og ikke minst evnen til å jobbe med kreative mennesker er viktig for at artisten skal nå ut.
 • 68. Det du ikke visste om internship

  40:57
  Hvordan er det egentlig å ha internship? Hvordan er det å jobbe med voksne folk, og kan du tilføre bedriften verdi når du ikke er ferdig studert? Vi har tatt en prat med Jørgen og Peder, som begge tok internship som en del av studiet. Hør hvorfor de valgte faget, hvordan det egentlig var, og hva de tenker nå i etterkant.
 • 67. Hvordan kan du komme i gang med investeringer og hvorfor bør du være mer uredd i karrieren din?

  34:19
  Er det forskjell på hvordan kvinner og menn investerer? I denne episoden tar vi en prat med investeringsrådgiver Maria Grøttum, om hennes tanker rundt likestilling i finansbransjen, hvordan vi ligger an med kapitalgapet og hva hun anbefaler for de som ønsker å investere. 
 • 66. Karrierepraten med Lise Klaveness

  53:00
  Hvordan finner du mot til å snakke ut, også der stemmen din ikke er velkommen? Hvordan tørre å gjøre feil, være i rom du ikke er komfortabel i, og hvordan det å stå i det kan gi en erfaring og trygghet som gjør at du tar på deg en ny utfordring neste gang. Dette er mellom annet det vi har tatt en prat med presidenten i Norges Fotballforbund om.