Share

Jobbkarriärpodden

Här intervjuas mediebranschens absoluta toppresterare om deras jobb & karriärresa!


Latest episode

 • NR 036 Jimmy Widen grundare 3SA Estate

  33:50
  NR036 Jimmy Widén, Grundare 3SA Estate Marbella”I dagens program träffar vi Jimmy Widén, grundare till 3SA Estate Marbella och tidigare känd som bland annat supersäljare inom mediebranschen med erfarenhet från mediesälj inom TV4 under många år.Vi får höra om hans karriärresa från att vara av en av de bästa på att sälja annonsering i Sveriges största skyltfönster TV4, till att driva spännande produktionsbolag inom rörligt content till att numera vara väldigt framgångsrik bostadsmäklare på Costa del sol i Spanien. Väldigt inspirerande avsnitt! Lyssna.

More episodes

View all episodes

 • NR035 Natalie Tideström Heidmark

  28:19
  NR035 Natalie Tideström Heidmark VD United Screens I dagens program träffar vi Natalie Tideström Heidmark, VD på United Screens som omsätter över 100 miljoner och är Nordens ledande influencernätverk med fokus på online video. Vi får höra hennes resa från att jobba gratis på Visual Art för att anskaffa sig erfarenhet till att snabbt bli KAM på Sydsvenskan och sedermera Creative Sales på United Screens och hela hennes ansvars- och karriärresa där. Vi får också höra att hon nominerats och fått utmärkelser så som Årets Mediesäljare av The Media Award och Bonnier Sales Award. Dessutom har Natalie precis listats som "Framtidens Kvinnliga Ledare 2019" samt att hon utsetts av Resumé som en av 100 talanger under 30 som tar makten på 2020-talet. I maj 2019 tillträdde även Natalie som ny ordförande för IABs influencer marketing task force som består av yrkesverksamma inom influencer marketing-branschen. 
 • NR034 Cristina Roca Shouri Försäljningschef Schibsted

  28:14
  NR034 Cristina Roca Shouri Försäljningschef Schibsted Lyssna på NR034 av Jobb&Karriärpodden – Mediebranschens karriärpodd, där branschens absoluta toppresterare intervjuas om deras karriärresa! I dagens program träffar vi Cristina Roca, idag Försäljningschef på Schibsted Media Group.Vi får höra om hennes upplevelse att flytta till Sverige från Rumänien och Transsylvanien där hon växte upp. Hur tufft det verkligen var att integrera den Svenska arbetsmarknaden trots både Examen och Stipendium i bagaget från sitt hemland och Sverige. Hur hon till och med fick nobben från att bli både servitris och reklamutdelare men sedan skulle ta revansch i och med den raketkarriär som började med att hon som 24 åring fick i och med förtroendet att starta upp fler internationella kontor både i Schweiz, Tyskland och Österrike. Vi får höra om hennes tuffa start och uppförsbacke på Schibsted som sedan resulterade i att hon vann och nominerades till utmärkelser så som Rookie of the year, Sales Person of the year samt vann Global Sales person of the year i hela Schibsted Internationellt och numera innehar en chefsposition.
 • NR033 Mike Radoor, Serieentreprenör & VD CO-Founder OCAST

  33:14
  NR033 Mike RadoorMike Radoor, Serieentreprenör & VD CO-Founder OCASTLyssna på NR033av Jobb&Karriärpodden – Mediebranschens karriärpodd, där branschens absoluta toppresterare intervjuas om deras karriärresa! I Dagens program träffar vi Mike Radoor, idag VD & CO Founder, Ocast. Han är en ung serieentreprenör som hunnit grundat 5 bolag och gjort exit på två utav dessa och blev därigenom multimiljonär innan 30.Vi får höra om hans karriär från att vara bartender och nattklubbschef till att gå CPH Business School sedan starta bolag och driva upp bolag omsättning många miljoner omsättning, skaffa investerare och sedan avyttra dessa.
 • NR032 Anders Jensen VD & Koncernchef NENT Group

  47:30
  NR032 Anders Jensen VD & Koncernchef NENT GroupJobb&Karriärpodden – Mediebranschens karriärpodd, där branschens absoluta toppresterare intervjuas om deras karriärresa!I dagens program träffar vi Anders Jensen, VD & Koncernchef för det börsnoterade NENT Group.Anders Jensen har en gedigen erfarenhet som ledare där han varit med att börsnotera flera bolag. Idag är han VD för mediebolaget NENT Group med verksamheter i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bland varumärkena återfinns bland annat Viaplay, Viafree, TV3, Viasat och RIX FM . I dagens program får vi höra om hans karriär som tagit honom till chefsjobb i London, Budapest, Dhaka, Köpenhamn och Milano. Men långt innan karriären tog honom utomlands blev han som 23-åring 1993 den då yngsta varuhuschefen i Åhléns Livs historia. Ett uppdrag som kom att visa sig avgörande för framtiden. I programmet berättar Anders om drivkrafter, lärdomar och prioriteringar under sin karriär. Och att grunden för att nå framåt måste ta sin början någonstans där meriter som jordgubbsplockare och reklamutdelare – och även hyfsad amatörboxare – finns på CV:t.
 • NR031 Susanne Persson Sverigechef Verizon Media

  35:46
  NR 031 - Jobb&Karriärpodden – Mediebranschens karriärpodd, där branschens absoluta toppresterare intervjuas om deras karriärresa!I dagens program träffar vi Susanne Persson, Sverigechef på Verizon Media, ett av världens största bolag med mer än 155 000 anställda.Vi får höra hur hon blev utslängd och kickad från skolan, hur hon knappt gick klart nian, aldrig gick gymnasiet och hur hon jobbat sig upp till toppen. Vi hör om hennes modellkarriär i Los Angeles och Paris och hur den slutade med en kanelbullsincident. Vi får höra hur hon startade sin karriär med att kräva att få jobba gratis en vecka på Willys i Tumba för att få DVH erfarenhet och haffa en roll på Wrigleys. Hur hon från datakörkortet blivit ett riktigt digitalproffs och idag är kollega med och frotterar sig med näringslivstoppar som Hans Westerberg.Ni bara måste lyssna, Susanne är ett riktigt tomtebloss som person och hennes anekdoter är helt ljuvliga!
 • NR030 – Johan Petersen Sales Director på Bonnier Business Media

  32:34
  I dagens program träffar vi Johan Petersen, Sales Director på Bonnier Business Media.Vi får höra om hur hans karriär tog fart. Allt från starten i mediebranschen i början på 90-talet, då han började på Svenska Dagbladet som innesäljare och slutade som annonschef. Hur han fick uppleva både dotcom-erans uppgång och fall. Hur han hunnit jobba utifrån mediebranschens alla perspektiv som vd på reklambyrå, webbyrå, mediebyrå och som annonschef på mediasidan med lokala morgontidningar både i Stockholm och i riket. Han brinner särskilt för betydelsen av kontext i kvalitetsmedia vilket för honom är affärs- och morgonpress. Johan berättar också om sin tid på mediabyrån Promedia som då var Sveriges mest lönsamma mediebyrå och om de tre bolag han ägt och startat under sin långa karriär.