Share

cover art for #26 Lars Winnerbäck

Hundåren - Motgångspodden av Tomas Andersson Wij

#26 Lars Winnerbäck

Season 2, Ep. 26

Lars Winnerbäck är tillbaka där allt började i slutet av 90-talet, i det lilla Cornelis-rummet på Mosebacke. Han berättar om åren som långhårig pizzeriatrubadur och punkare i Linköping, om flytten till Stockholm och fighten med huvudstadens njugga rockkritiker, och om hur lusten och livsgnistan bara slocknade efter många års framgång. 

More episodes

View all episodes

 • 38. #38 Åskan i hjärtat SPECIALAVSNITT

  01:09:55
  Ett specialavsnitt med Tomas Andersson Wij utifrån låtarna på hans nya album ”Åskan i hjärtat”. Skivan är skriven under ett år då TAW förlorade både sin pappa och sin bäste vän. Tillsammans med författaren, skribenten och poddaren John Sjögren samtalar han om döden, förgiftade familjerelationer och om att försonas med sitt trassliga förflutna. Men också om vänskap, mirakler och livsförändrande kärlek. ”Åskan i hjärtat” släpps 16 september och följs av en turné i november.Klippning & mix av Sandra Löv.Följ Tomas Andersson Wij på sociala medier:Instagram: @tomasanderssonwijFacebook. Tomas Andersson Wij
 • 37. #37 Lena Andersson

  01:28:46
  Den ständigt omstridda författaren och debattören Lena Andersson öppnar upp lägenheten i Tensta och berättar om idrottskarriären som havererade i ätstörningar och ångest. Om vägen in i litteraturen, med de många refuseringsbreven från landets förlag. Om varför det är farligt för en författare att bli älskad. Om konsten att ta och ge kritik. Om ängslig flockmentalitet i kulturvärlden. Om den andliga torftigheten i världens mest välmående land. Och om varför svenskarna plötsligt har börjat skryta.Följ Tomas Andersson Wij på sociala medier:Instagram: @tomasanderssonwijFacebook. Tomas Andersson WijAvsnittet är sponsrat av Staccs (@worldofstaccs).
 • 36. #36 Tomas Ledin - del 2

  01:11:18
  #36 Tomas Ledin del 2.I del 2 av Hundåren med Tomas Ledin har det blivit 80-tal. De många försöken till en internationell karriär är otursförföljda. Tillslut går Ledin in i väggen och bestämmer sig för att lägga ner musiken. Men beslutet är ogenomtänkt och istället för en ny karriär hamnar han i en depression.Följ Tomas Andersson Wij på sociala medier:Instagram: @tomasanderssonwijFacebook: Tomas Andersson WijFölj Tomas Ledin på sociala medier:Instagram: @tomasledinFacebook: Tomas Ledin
 • 36. #36 Tomas Ledin - del 1

  01:15:41
  I ett dubbelavsnitt fullmatat av storys tar Tomas Ledin,70, med oss på sin guppiga resa från bruksorten och in i de fina salongerna. Om de många och ständigt misslyckade försöken att slå internationellt, om den engelske managern som kontrakterar honom på livstid och sen försvinner med pengarna, om hur ett practical joke slutar med att han förstör ett hotell på ABBA:s Japan-turné, om festerna med Ozzy Osborne i Birmingham, om de mördande sågningarna och hur han tillslut försöker sluta med musiken och skaffa ett vanligt jobb. Mycket nöje!Följ Tomas Andersson Wij på sociala medier:Instagram: @tomasanderssonwijFacebook: Tomas Andersson WijFölj Tomas Ledin på sociala medier:Instagram: @tomasledinFacebook: Tomas LedinAvsnittet är sponsrat av Staccs (@worldofstaccs) & Höga Kusten (@hogakusten)
 • 35. #35 Popsicle

  01:43:04
  Popsicle var 90-talets bästa svenska indieband, ändå var det dem det gick sämst för. Medan band efter band erövrade Europa och Japan harvade Popsicle på här hemma, i ett alltid lika oglamouröst turneliv. Kort efter genombrottet med låten ”Not Forever” splittrades bandet.Varför det blev så har de aldrig pratat om. Därför bjöd jag hem Andreas Mattsson och Fredrik Norberg för 1 timme och 40 minuters gruppterapi och historieskrivning. Till vår hjälp tog vi Per Bjurman, Linda Skugge och Johan Croneman. Följ med på en guppig resa genom 90-talet!Följ Tomas Andersson Wij på sociala medier:Instagram: @tomasanderssonwijFacebook: Tomas Andersson WijAvsnittet är sponsrat av Staccs (@worldofstaccs).
 • 34. #34 David Ritschard

  01:30:38
  Han har kallats den gröna linjens Hank Williams och en svensk Johnny utan Cash. Hundåren är med när nya stjärnskottet David Ritschard låser skåpet på Systembolaget för sista gången för att satsa helhjärtat på musiken. Från hans stamlokus Harvest berättar han om den långa resan hit. Från farmors kampsånger, via dagligvaruhandeln på Willys och Coop, punken och bluegrassmusiken, till att stå ensam och flintskallig på scen. Om när Wille Craaford försökte stoppa ett av hans gig på Dalarö, om trygghetsknarkande, skam och skuld, om hatkärleken till det Sverige där nästan allt har sålts ut och om sin excentriska fullgubbe-stil.Följ Tomas Andersson Wij på sociala medier:Instagram: @tomasanderssonwijFacebook: Tomas Andersson WijFölj David Ritschard på sociala medier:Instagram: @davidritschardmusicFacebook: David RitschardAvsnittet är sponsrat av Tangy Market (@tangymarket) och Staccs (@worldofstaccs).
 • 33. #33 Sahara Hotnights

  01:21:41
  Sahara Hotnights är tillbaka efter 10 års uppehåll från skivstudior, turnéer - och från varandra. För Hundåren berättar Maria Andersson Lundell om den dåliga stämningen i bandet, om konflikterna och besvikelserna de aldrig har talat ut om. Om hur Marias pappas död och en stor USA-satsning till slut blev för mycket för henne. Hur hon reglerade ångesten genom att sluta äta och sen insåg att hon måste hem till Sverige för att kunna bli frisk igen.Följ Tomas Andersson Wij på sociala medier:Instagram: @tomasanderssonwijFacebook: Tomas Andersson WijFölj Sahara Hotnights på sociala medier:Instagram: @saharahotnightsofficialFacebook: Sahara HotnightsAvsnittet är sponsrat av Staccs (@worldofstaccs) och Visit Linköping (@visit_linkoping).
 • 32. #32 Jonatan Unge

  01:32:54
  Hundåren möter en Jonatan Unge i högform. Hör honom berätta om de tidiga årens sågningar, burop och hembesök från Kronofogden. Om perioderna som växeltelefonist på Tallink, ensam och hög backpacker i Asien, hopplös akademiker i Uppsala och utskälld komiker i P3. Mycket nöje!Följ Tomas Andersson Wij på sociala medier:Instagram: @tomasanderssonwijFacebook: Tomas Andersson WijFölj Jonatan Unge på sociala medier:Instagram: @jonatanungeAvsnittet är sponsrat av Staccs (@worldofstaccs) och Tänndalen (@itanndalen).
 • 31. #31 Laleh

  01:35:49
  Säsongspremiär av Hundåren med albumaktuella Laleh! Hör henne berätta om de tidiga åren då hon levde inhyst hos bekanta, gjorde 250 egenbokade spelningar på ett år och tidvis kände att hon befann sig på galenskapens rand. I detta avsnitt berättar hon även om försöken att bli artist och låtskrivare i Los Angeles, om hur svårt det var att komma in i den mansdominerade låtskrivarvärlden och hur illa den passade hennes kreativitet. Följ Tomas Andersson Wij i sociala medier:Instagram: @tomasanderssonwijFacebook: Tomas Andersson WijFölj Laleh i sociala medier:Instagram: @lalehFacebook: LalehAvsnittet är sponsrat av Staccs (@worldofstaccs) och Låt Live Leva (@latliveleva).