Share

cover art for TRAILER: Episode 163

Hestenes klan

TRAILER: Episode 163

Season 8

In this episode equine veterinarian Filipe Bragança, who holds a PHD in biomechanics, will talk about his research in biomechanics and equine locomotion, where his focus has been on objective gait analysis and lameness assessment, and last, but not least, we will talk about Sleip - an app designed to help assessing lameness and improve horse welfare.

More episodes

View all episodes

 • 173. 173 - En viktig påminnelse...

  06:54
  Det absolutt siste vi trenger i kjølvannet av dokumentaren "Hestemilliardærens hemmeligheter», er at en viktig samtale som egentlig gjelder oss alle, reduseres til en lite konstruktiv debatt der to fronter forskanser seg i hver sin skyttergrav, eller hvert sitt ekkokammer, og internt enes om at vi har rett og de andre tar feil. For når var det noe gang sant? At noe var enten svart eller hvit?
 • 172. 172 - Operation X: Hestemilliardærens hemmeligheter del II

  08:17
  De kontroversielle opptakene fra redaksjonen til Operation X, som ble gjort med skjult kamera av en journalist under falsk identitet hos den danske dressurrytteren Andreas Helgstrand, har med rette skapt store bølger. Ikke bare i Skandinavia, men i hele verden.
 • 171. 171 - Operation X: Hestemilliardærens hemmeligheter

  09:18
  I dag publiserte TV2 i Danmark den første episoden av den kontroversielle dokumentaren fra Operation X om topp-rytteren Andreas Helgstrand. Det fikk meg til å stokke om sendeplanen og resulterte i en ekstra episode midt i uka.
 • 170. 170 - Viktig å vite om hudsvulster II

  29:40
  - Om du oppdager en avgrenset, liten svulst på en skimmel som er 8 år gammel, vil denne ubehandlet kunne utvikle seg til uhelbredelig kreft når hesten din er rundt 20, sier Cathrine Fjordbakk, professor i hestekirurgi ved NMBU veterinærhøgskolen.
 • TRAILER: Episode 170

  00:53
  - Om du oppdager en avgrenset, liten svulst på en skimmel som er 8 år gammel, vil denne ubehandlet kunne utvikle seg til uhelbredelig kreft når hesten din er rundt 20, sier Cathrine Fjordbakk, professor i hestekirurgi ved NMBU veterinærhøgskolen.
 • 169. 169 - Viktig å vite om hudsvulster

  23:30
  - Det som er viktig å vite om sarkoider er at de kan vokse sakte i starten, for så å bli voldsomt aggressive. Og det er mye enklere å fjerne når de er små enn når de er store, sier professor i hestekirurgi ved NMBU Cathrine Fjordbakk.
 • 168. 168 - Meet Elaine Butler

  40:29
  - Sometimes the horse exhibits behaviour that we mistakenly interpret as disobedience, but it's actually a cry for help. In such cases, it's not effective to ride for a trainer who instructs you to look straight ahead, keep your hands still, and use your legs, says Elaine Butler, who was forced to change her approach when she bought a horse that wouldn't yield.
 • BONUS - Møt Elaine Butler

  12:20
  - Det hender hesten har en atferd vi feilaktig tolker som ulydighet, som egentlig er et rop om hjelp. Og da nytter det ikke å ri for en trener som ber deg se rett frem, holde hendene stille og bruke sjenklene, sier Elaine Butler, som ble tvunget til å endre seg i møte med en hest som ikke ga etter.
 • TRAILER: Meet Elaine Butler

  00:36
  - Change yourself, and you change the horse, says Elaine Butler