Share

cover art for 200 - På tide å gjøre opp status

Hestenes klan

200 - På tide å gjøre opp status

Season 9, Ep. 200

Episode 100 ble en oppsummering av de første 100 episodene. Når episode 200 markeres i dag, har jeg laget en litt annen vri. En vri der du har mulighet til å spille en rolle og ta del i noe større. Artwork foto: Femke Ketelaar (I love you!)

More episodes

View all episodes

 • 201. 201 - Om snøskuffer og farlige hester

  08:02
  Dersom vi velger å møte hester med vold og ufølsomhet i en situasjon de oppfatter som svært truende, kan vi ikke forvente at de skal «oppføre seg». Det er vi som må oppføre oss da. Oppføre oss som om vi vet hva vi driver med...
 • 199. 199 - Historien om Emmeline - del 2

  15:18
  Når livet henger i en tynn tråd, kan det å klamre seg fast i tøylene utgjøre en enorm forskjell...
 • 199. 199 - Historien om Emmeline - del 1

  01:01:37
  - Jeg visste ingenting om denne siden av livet med hest før vår datter ble alvorlig syk, sier faren til jenta vi har valgt å kalle «Emmeline». Av hensyn til personvern er alle gjestene anonymisert.
 • 198. 198 - Livet er for kort til dovne hester...

  13:53
  - Livet er for kort til dovne hester, sier Andreas Helgstrand i den nye, fire episoders reportasjeserien fra DR «Mellem hestelort og milliarder», der vi også kommer tettere på de danske topprytterne Daniel Bachmann Andersen, Cathrine Laudrup-Dufour og tidligere landslagstrener prinsesse Nathalie Zu-Sayn Wittgenstein.
 • 197. 197 - Hestekvinner snakker om hest VII

  01:31:45
  Det startet som en samtale om Marte Sørensens erfaring som groom på internasjonalt toppnivå. En ganske stygg historie, som vokste til en vakker samtale om hva man får igjen for å se og forstå hesten og være villig til å gi den tid.
 • 196. 196 - Møt Sara Kinge Bergland

  53:59
  - Jeg hater uttrykket «bare en skolehest», og tankegods som at det ikke er så viktig om utstyret passer eller om man drar, sparker eller slår litt, for det er de forventet å tåle. Det er en type holdning jeg ikke kan fordra. Jeg tenker at en skolehest er verdt sin vekt i gull og skal behandles deretter, sier Sara Kinge Bergland.
 • 195. 195 - Å velge en annen vei - del I og II

  01:05:14
  - Hvis du ser at hesten din er nervøs eller anspent som om det var en løve i nærheten, så ikke slå deg til ro med at det ikke finnes løver her. Bruk heller tid på å finne ut hva "løven" er for hesten din, sier Iben Furuheim, som sammenlikner det å forstå hesten sin med å legge et puslespill.
 • 194. 194 - Hva slags hesteeier er du?

  14:44
  - Belønningsbasert trening er så mye mer enn å putte godbiter i et dyr. Det er et håndverk, sier Gro Saugerud i denne episoden, som tar for seg noen høydepunkter fra foredraget vi holdt sammen i forrige uke.