Share

cover art for 181 - Møt Margrete Lie

Hestenes klan

181 - Møt Margrete Lie

Season 9, Ep. 181

- Hestens atferd påvirkes av miljøet, og det miljøet vi tilbyr dem er ofte langt unna det miljøet de burde leve i og er dermed ikke egnet for dem som art. Så vi har på mange måter et stort dyrevelferdsproblem på hest, sier etolog Margrete Lie.

More episodes

View all episodes

 • 185. 185 - Omsider lys i enden av tunnelen!

  13:44
  2024 tegner til å bli året da vi tar merkbare steg mot omfattende og varige endringer når det gjelder hesters velferd både i og utenfor sporten.
 • 184. 184 - Hold dette mellom oss...

  20:43
  I våre dager blir ikke bevis borte, slik de ble på 80-tallet. Tvert imot. Digitale spor etses fast i meldinger, chatter, snapper, bilder og videosnutter i mange år etter at man trodde de var slettet... For linker se: https://www.livebonnevie.no/blog
 • 183. 183 - Møt Margrete Lie del III

  28:48
  - Vi kan godt utfordre både hestens og vår komfortsone, men vi skal bare gjøre det når vi er 99% sikre på at det går bra. Hvis vi ikke er 99% sikre, så er det vårt ansvar å sette opp en helt annen situasjon. Så vi blir 99% sikre, sier etolog Margrete Lie.
 • 182. 182 - Møt Margrete Lie del II

  30:03
  - Vi kan selvfølgelig laste hesten på hengeren med makt, eller holde hesten fast og tvinge den til å ta en markkur, men det er fullt mulig å lære hesten å laste seg selv og å komme bort til oss løs og ta markkuren selv, sier etolog Margrete Lie.
 • 180. 180 - Møt Lillian Grepne - del II

  23:50
  - Vi som har valgt hesten som levevei må alltid tale hestens sak. For selv om en hest som blir urettferdig behandlet vil forsøke å fortelle oss om det, er det ikke alle som hører den, og da er det min oppgave å si klart ifra, sier trener og berider Lillian Grepne.
 • 179. 179 - Møt Lillian Grepne

  33:18
  - Det er viktig å lære å lese hesten, forstå hesten og være i stand til å lese situasjoner før de oppstår. Hestene snakker jo hele tiden, men de snakker med en veldig stille stemme, sier trener og berider Lillian Grepne, som har en viktig arv å forvalte. Foto: Rebekka Mender.
 • 178. 178 - Du er god nok...

  14:11
  Det er ikke de store øyeblikkene på Facebook eller pokalene og rosettene du mottok, som er det du kommer til å se tilbake på når livet ebber ut. Det kommer til å være helt andre øyeblikk som kommer opp til overflaten og tar plass. Øyeblikk det kan være lett å gå glipp av i en travel hverdag.
 • 177. 177 - Nytt år, nye muligheter

  07:19
  2024 er året. Året jeg håper fruktene av arbeidet jeg har lagt ned, vil gi målbare resultater. Ikke bare på mikronivå, der jeg gledes over fremgang fra lyttere stadig vekk, men på makronivå – i form av endringer i konkurranseregler, og på sikt også endring i lovverk og forskrifter. www.livebonnevie.no