Hestenes klan

Share

26 - Møt Anna Blake

Season 2, Ep. 26


En halvparade (HP) er en kortformat-episode som gir deg en smakebit fra faglitteratur, artikler, media eller kurs/clinics. I dagens halvparade får du noen gullkorn fra heste-advokat, trener og forfatter Anna Blake, som mener vi står overfor et paradigmeskifte i måten vi forstår og håndterer hester.

More Episodes

 • 149. 149 - La oss snakke om etikk III

  43:17
  - Når sprøyting av et ledd gjentas og det er stadige tilbakefall, er det nærliggende å tenke seg at det også er snakk om bruskforandringer, og da bør hesten utredes videre for å sikre at behandlingen er etisk forsvarlig, sier veterinær Bjørn Wormstrand ved NMBU. Men hvordan rustes fremtidens veterinærer til å takle noen av de mest krevende kundene yrket har å by på, nemlig hestefolk?
 • 148. 148 - La oss snakke om etikk II

  43:22
  - Rideskolene har ikke vært flinke nok til å regne på hva det faktisk koster å produsere en ridetime og vi er ikke alltid flinke nok til å fortelle kundene hva vi de faktisk får for pengene. For hesten de rir én gang i uken, skal følges opp de seks andre dagene og den skal ha det bra, sier Hanne Dahl Lien, som utdanner fremtidens ridelærere ved Norsk hestesenter på Starum.
 • 147. 147 - La oss snakke om etikk

  08:16
  - Vi må behandle hestene våre med respekt, omsorg og rettferdighet. Og skal vi bli gode på dette må vi ikke bare kunne lese signalene hesten gir, vi må også bli gode på å svare hesten på et språk den forstår.
 • 146. 146 - Ortopediske fagdager NMBU

  16:29
  Her er en smakebit fra ortopediske fagdager - rygg, rehabilitering og ganganalyse, som ble avholdt på NMBU for tre dager siden. Temaene var blant annet ryggoperasjoner, rytter i balanse, AI brukt i halthetsvurderinger og hvordan man lager gode rehabiliteringsplaner etter sykdom eller skade. Foreleserne var Maria Terese Engell, Anna Bergh, Filipe Serra Bragança og Tjin Spoormakers.
 • 145. 145 - Hestene og våren

  08:58
  Det er tid for å slappe av og nyte de enkle gledene i livet. Få ting fremkaller mer harmoni og glede enn når man føler vinden i håret, solen på huden og hestens lette steg under seg i en skog der naturen våkner til liv etter en lang vinter.
 • 144. 144 - It's all about connection

  42:18
  - Good ridning means that you stop disturbing the horse. And that is one thing I find it important to tell everybody; get out of the way, cause you are the problem, says Arne Koets, who during his five years as a rider and curator at the Fürstliche Hofreitschule in Bückeburg truly started to master the art of riding and the High School movements. He is a very versatile trainer and a full-time professional instructor in HEMA (Historical European Martial Art). Photo: Matilde Brandt.
 • BONUS - Relasjon er alt

  14:35
  – Å ri godt innebærer at du slutter å sitte i veien for hesten, for det er du som er problemet, sier Arne Koets, som er en svært allsidig trener som blant annet jobber som profesjonell instruktør i HEMA (Historical European Martial Art). Foto: Matilde Brandt.
 • 143. 143 - Har hesten din det travelt?

  20:02
  - Det er sant som det sies, at 99% av alle feil ligger hos rytteren. Dermed er alle former for quick fix, der hesten gjennom smerte eller ubehag skal «lære» å innfri nye krav eller forventninger, i beste fall uetiske. Har vi skapt problemet, er det vårt ansvar å løse det, ikke hestens.
 • 142. 142 - Flere spørsmål enn svar?

  06:36
  Det er inspirerende å alltid strekke seg etter å bli en bedre versjon av seg selv. Og dermed også bli et bedre menneske for hesten sin!